Emmy 2013. Serialele „Breaking Bad” și „Modern Family” – marii câștigători

Emmy 2013. Serialele Breaking Bad și Modern Family - marii câștigători
Publicat: 23/09/2013, 10:18
Actualizat: 26/03/2019, 04:01

„Breaking Bad” și „Modern Family” au câștigat premiile pentru „cel mai bun serial-dramă” și „cel mai bun serial-comedie” la cea de-a 65-a ediție a galei Primetime Emmy, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, informează Reuters.

Aceasta a fost pentru prima dată când producția AMC „Breaking Bad” a câștigat premiul pentru „cel mai bun serial-dramă”, în timp ce este pentru a patra oară consecutiv când „Modern Family” (ABC) câștigă premiul Emmy pentru „cea mai bună comedie”.

Cele mai importante premii din industria TV americană au revenit unei combinații de producții noi și vechi și au pus în valoare tendințele care domină televiziunea în prezent – difuzările pe telefoane mobile, platforme online etc.

Astfel, platforma de streaming online Netflix a obținut premiul pentru cea mai bună regie (David Fincher), pentru thrillerul politic „House of Cards”, difuzat exclusiv pe internet.

Veteranul producător HBO, care conducea în topul nominalizărilor cu 108 din peste 500, a dovedit că este încă competitiv în industrie, unde întâmpină provocări din partea televiziunii prin cablu clasice și a internetului.

Jeff Daniels, care joacă rolul unui realizator TV în producția HBO „The Newsroom”, a câștigat premiul pentru cel mai bun actor într-un serial-dramă, în timp ce Claire Danes a obținut premiul Emmy pentru cea mai bună actriță într-un serial-dramă, pentru interpretarea unui agent CIA suferind de personalitate bipolară în „Homeland”.

HBO a câștigat detașat și la categoriile dedicate miniseriilor TV, cu filmul despre pianistul Liberace – „Behind the Candelabra”. Astfel, Michael Douglas a câștigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea din acest film, unde apare alături de Matt Damon. „Behind the Candelabra” a mai câștigat premiile pentru cel mai bun film TV și cel mai bun regizor în această categorie – Steven Soderbergh.

Laura Linney a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță într-un film de televiziune, pentru rolul din „The Big C: Hereafter” (Showtime).

În categoriile dedicate comediilor, Julia Louis-Dreyfus a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță, pentru al doilea an consecutiv, pentru rolul din producția HBO „Veep”, iar Jim Parsons a câștigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din producția CBS „The Big Bang Theory”.

Totodată, premiile pentru roluri secundare au revenit actorilor Ellen Burstyn, pentru „Political Animals” (film/ miniserie TV), James Cromwell, pentru „American Horror Story: Asylum” (film/ miniserie TV), Bobby Cannavale, pentru „Boardwalk Empire” (serial-dramă), Anna Gunn, pentru „Breaking Bad” (serial-dramă), Tony Hale, pentru „Veep” (serial-comedie) și Merritt Wever, pentru „Nurse Jackie” (serial-comedie).

Duminică seară au mai fost acordate, printre altele, premii Emmy pentru cel mai bun realiy-show („The Voice”, NBC), dar și cel mai bun program de varietăți („The Colbert Report”, Comedy Central).

The Academy of Television Arts & Sciences, organizatorul galei Emmy, a acordat, duminică seară, premii pentru 26 de categorii. Alte trofee, grupate în 77 de categorii tehnice, reunite sub numele Creative Arts Awards, au fost decernate pe 15 septembrie.

În topul producătorilor, HBO conduce cu 27 de premii Emmy, urmat de CBS cu 16 premii, NBC cu 11 premii, Showtime cu 7 premii și ABC cu 4 premii.

În ceea ce privește programele TV, „Behind The Candelabra” conduce în topul premiilor Emmy cu 11, urmat fiind de „Boardwalk Empire” – 5, „Cea de-a 66-a gală a premiilor Tony” – 4, „Saturday Night Live” – 4 și „The Big Bang Theory” – 3.

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensând excelența programelor de televiziune americane difuzate în prime time. Decernate în premieră în 1949, distincțiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de „premiile Emmy”, până la apariția Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oară în anii 1970, iar cuvântul „primetime” a fost atunci adăugat în titulatura lor oficială, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii între cele două trofee.

Premiile Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotație, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii – CBS, ABC, NBC și FOX. Anul acesta, evenimentul a fost difuzat de NBC.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Sofia Vicoveanca, luată prin surprindere de Victor Rebengiuc: "Un exemplu de urmat". Gestul incredibil făcut de...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații