Emmy 2014: Serialul „Urzeala tronurilor”, printre marile favorite la „Oscarurile” televiziunii

Emmy 2014: Serialul Urzeala tronurilor, printre marile favorite la Oscarurile televiziunii
Publicat: 25/08/2014, 15:42
Actualizat: 03/09/2014, 11:37

Serialul TV „Urzeala tronurilor”, cu 19 nominalizări, alături de producții ca „Breaking Bad”, „True Detective” și „Orange is the new black”, se numără printre marile favorite ale galei de decernare a premiilor Emmy, „Oscarurile” televiziunii americane, decernate luni la Los Angeles, potrivit AFP.

Cea de-a 66-a ediție a galei premiilor Emmy, care va începe la ora 3.00, ora României, are loc în Los Angeles, la Nokia Theatre, și îi va aduce un omagiu regretatului actor Robin Williams, unul dintre cei mai strălucitori artiști ai generației sale.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

Producția HBO „Urzeala tronurilor”, serial TV fantastic cu tentă medievală, de mare succes, ale cărei două noi sezoane (al cincilea și al șaselea), au fost deja aprobate de producători, conduce lista celor mai nominalizate producții cu 19 mențiuni, urmată de mini-seria „Fargo”, inspirată din filmul omonim al fraților Coen și care a fost deja premiată, pe 16 august, în cadrul „Creative Arts Emmys”, ceremonie dedicată profesiilor din domeniul tehnic al industriei de televiziune.

În condițiile în care calitatea producțiilor de televiziune crește an de an, serialul cult „Breaking Bad”, câștigător anul trecut al premiului pentru cel mai bun serial TV dramatic, este din nou în cursa pentru distincțiile pentru cel mai bun actor (Bryan Cranston), cel mai bun actor în rol secundar (Aaron Paul) și cea mai bună actriță în rol secundar (Anna Gunn), printre altele.

Serialul s-a încheiat în urmă cu aproape un an, după cinci sezoane, în timp ce fanii așteaptă cu nerăbdare premiera în 2015 a seriei „Better call Saul”, inspirată de personajul avocatului Saul Goodman din „Breaking Bad”.

La categoria cel mai bun actor, Bryan Cranston, unul dintre ce doi actori principali din „Breaking Bad”, a câștigat deja două premii Emmy pentru rolul profesorului de chimie bolnav de cancer care devine producător și traficant de metamfetamină. Cranston este nominalizat alături de Jeff Daniels, premiat anul trecut pentru rolul din serialul „Redacția/ The Newsroom”.

„True Detective”, dramă sumbră despre investigațiile polițiștilor criminaliști prin mlaștinile din Louisiana, face parte dintre producțiile favorite ale acestei ediții. Serialul beneficiază de aportul a doi actori de succes, Matthew McConaughey și Woody Harrelson, în rolul unei echipe de detectivi criminaliști, amândoi nominalizați pentru premiul pentru cel mai bun actor într-un serial dramatic.

În lupta pentru titlul de cea mai bună actriță într-un serial dramatic se află Lizzy Caplan („Masters of Sex”), Kerry Washington („Scandal”) și Robin Wright („House of Cards”), alături de laureata de anul trecut, Claire Danes („Homeland: Rețeaua terorii”).

La categoria comedie, producțiile „Vicepreședinta/ Veep”, „Teoria Big Bang”, „Louie” și „Silicon Valley” concurează cu „Orange is the new Black”, serial despre aventurile unei tinere bogate în închisoare.

Ceremonia dedicată profesiilor tehnice din industrie, „Creative Arts Emmys”, desfășurată pe 16 august, a confirmat supremația canalului HBO în ce privește producția de televiziune, chiar dacă cea a grupurilor de internet, cu Netflix („Orange is the new Black”, „House of Cards”) în frunte, imitat de rivalul Hulu sau magazinul online Amazon, printre alții, prinde amploare.

Ceremonia îi va fi dedicată lui Robin Williams, a cărui moarte, pe 11 august, a bulversat Hollywoodul.

Prezentatorul galei, Seth Meyers, va fi însoțit, pe scenă, de vedete precum umoriștii Stephen Colbert și Jimmy Fallon, actrițele Viola Davis, Halle Berry, Debra Messing, Lucy Liu și actorii Bryan Cranston, Woody Harrelson și cântăreața Gwen Stefani.

Ceremonia va fi transmisă în direct și în exclusivitate, în versiunea originală nesubtitrată, la HBO România, în noaptea de 25 spre 26 august, de la ora 03.00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Nivelurile apei din barajele din Istanbul se ridică la peste 81%! Ce spun experții despre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Microsoft pariază pe Inteligența Artificială și investește într-o companie din Abu Dhabi