• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Explicația oficială a reprezentanților Pro TV despre difuzarea imaginii cu victima violului din Vaslui

Explicația oficială a reprezentanților Pro TV despre difuzarea imaginii cu victima violului din Vaslui
După ce CNA a analizat emisiunea "La Măruță", în care a fost dezvăluită identitatea victimei violului din Vaslui, reprezentanții ProTV au reacționat.

ProTV a reacționat după ce Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat difuzarea imaginilor cu adolescenta din Vaslui, victimă a unui viol. Reprezentanții postului de televiziune au arătat că prezentarea neclară a faptelor a condus la apariția unor false speculații în presă, relatează paginademedia.ro.

Aceștia au subliniat că „tânăra și-a exprimat în mod voluntar dorința de a participa la interviu” și că „echipa emisiunii « La Măruță Â» le-a explicat clar și deschis atât mamei, cât și tinerei abuzate cum se va desfășura interviul”.

„Interviul s-a desfășurat în casa în care locuiește familia victimei, un mediu în care atât tânăra, cât și mama sa s-au simțit în siguranță”, au explicat reprezentanții ProTV.

„Tânăra și-a exprimat în mod voluntar dorința de a participa la interviu. Inițial, interviul a fost planificat de către ambele părți să se desfășoare numai cu mama victimei. În timpul unei pauze publicitare din timpul emisiunii live, fiica s-a adresat echipei La Măruță și și-a exprimat în mod voluntar dorința de a vorbi în direct, iar echipa i-a oferit platforma necesară pentru a-și face gândurile publice și pentru a se exprima. (…) Echipa emisiunii « La Măruță Â» le-a explicat cl și deschis atât mamei, cât și tinerei abuzate cum se va desfășura interviul, ceea ce a implicat înțelegerea și acordul ambelor persoane cu privire la dezvăluirea identității acestora”, au adăugat ei.

Potrivit postului de televiziune, „discuția s-a desfășurat clar și transparent, astfel încât ambele părți să înțeleagă cursul desfășurării interviului”. De asemenea, „atât mama, cât și fiica au semnat personal și de bunăvoie acordurile de participare la emisiune și acordare a interviului”, au conchis reprezentanții ProTV.

Inchide