Falsele retrageri ale actorilor, o soluție pentru a reveni în forță. Exemplele Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling și Joaquin Phoenix

Falsele retrageri ale actorilor, o soluție pentru a reveni în forță. Exemplele Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling și Joaquin Phoenix
Publicat: 28/03/2013, 17:27
Actualizat: 31/01/2019, 22:22

Actorii Leonardo DiCaprio, Ryan Gosling și Joaquin Phoenix au anunțat fiecare, la un moment dat, că vor face o pauză în carieră, însă declarațiile lor sunt considerate mai degrabă „o retragere falsă” și o stratagemă pentru a reveni în forță la Hollywood, relatează lefigaro.fr.

Canadianul Ryan Gosling, starul din „Drive”, a anunțat săptămâna trecută că vrea să facă o pauză în carieră. La fel anunțase și Leonardo DiCaprio, starul din „Titanic”, cu o lună mai devreme. În articolul postat pe site-ul cotidianului Le Figaro, autorii săi realizează o analiză a intențiilor reale ale actorilor hollywoodieni care pretind că vor să renunțe la această meserie, dar care urmăresc, de fapt, ca acel pretins anunț de retragere să le stimuleze carierele.

Efectul creat de un anunț-șoc pare să fie la modă în industria cinematografică, iar Ryan Gosling este cel mai recent exemplu în acest sens. Actorul canadian mărturisea, săptămâna trecută, că a devenit mult prea obosit de viața sa de actor. „Am filmat prea mult. Am pierdut orice perspectivă pe care o aveam asupra lucrurilor pe care le fac. Cred că mi-ar prinde bine să fac o pauză și să îmi reevaluez motivele pentru care fac această meserie și felul în care o fac”, le mărturisea Gosling jurnaliștilor americani. Reacția a fost imediată: fanii starului canadian, bulversați, și-au exprimat disperarea pe internet de o asemenea manieră încât autoritățile au înființat o linie telefonică specială, creată pentru a-i reconforta și consilia psihologic.

Însă acea linie telefonică, denumită „Gosline”, ar putea fi inutilă. Potrivit unor zvonuri publicate de tabloidul britanic Daily Mail, starul canadian ar urma să îl interpreteze pe campionul paralimpic Oscar Pistorius într-un film despre viața și cariera acestuia. Acest „biopic” (film biografic, n.r.) va prezenta ascensiunea și decăderea celebrului sportiv sud-african, acuzat de curând de asasinarea iubitei sale, actrița și modelul Reeva Steenkamp, al cărei rol ar urma să fie interpretat de actrița sud-africană Charlize Theron.

Chiar dacă acest proiect cinematografic nu se va concretiza, Gosling nu riscă să dispară de pe „radarul” hollywoodian: actorul își încearcă mâna în domeniul regiei de film, cu proiectul cinematografic „How to Catch a Monster”, un film cu o poveste contemporană, în care vor juca actrițele Eva Mendes (iubita actorului), Christina Hendricks și Saoirse Ronan.

În urmă cu două luni, Leonardo DiCaprio apelase la aceeași stratagemă. „Mă simt puțin cam obosit. Acum, îmi voi lua o pauză, o pauză lungă (…). Am turnat trei filme în doi ani și nu mai pot”, spunea starul american. La începutul carierei sale, DiCaprio și-a promis să se limiteze la un rol pe an. Prins în vârtejul succesului, la vârsta de 38 de ani, actorul susține că a jucat în prea multe filme pentru gustul său și ar dori să se concentreze asupra cauzelor ecologiste.

Cu toate acestea, Leonardo DiCaprio este pe afișul filmului „The Great Gatsby” care va deschide ediția din acest an a Festivalului de la Cannes. Site-ul Deadline.com afirmă că DiCaprio ar putea juca în „The Road Home”, o adaptare cinematografică a romanului omonim de Michael Armour, pe care DiCaprio o va și produce. El va putea fi văzut în 2013 și în „The Wolf of Wall Street”, un film regizat de Martin Scorsese, în care Leonardo DiCaprio joacă alături de francezul Jean Dujardin.

„Și atunci, sunt oare aceste declarații semnul real al unei stări de oboseală reală sau ele provin din simpla dorință ca lumea să vorbească despre ei?”, se întreabă jurnaliștii de le Le Figaro. DiCaprio și Gosling nu sunt singurele vedete care și-au anunțat „retragerea”, înainte de a reveni în forță pe firmamentul de la Hollywood.

În urmă cu doi ani, Angelina Jolie și Brad Pitt au pretins, la rândul lor, că vor să se concentreze mai mult asupra vieții de familie și producției de film – în cazul lui Brad Pitt. Tentativă ratată. Cuplul Jolie-Pitt și-a multiplicat proiectele în curs: „Killing Them Softly”, „World War Z” și „The Counselor”, pentru Brad Pitt, și „Maleficient”, pentru Angelina Jolie.

Cinefilii își amintesc cu siguranță și de „gluma” făcută de Joaquin Phoenix, care „a mimat” renunțarea la cariera de actor pentru a deveni cântăreț de muzică rap. Starul american a turnat chiar și un fals documentar, regizat de Casey Affleck, intitulat „I’m Still Here”.

Lista vedetelor de film care au dorit să își întrerupă relația cu cea de-a șaptea artă este destul de lungă – Gérard Depardieu, Natalie Portman, Hugh Grant, Jodie Foster, Alec Baldwin și Anthony Hopkins. Însă, cu siguranță, până acum nici unul dintre ei nu a reușit să taie cordonul ombilical care îi unește cu industria cinematografică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Se dă lege pentru românii din TRANSILVANIA. Noile măsuri vor deveni OBLIGATORII prin lege
Pe cine vânează Dana Budeanu. Clienții de la care vedeta nu-și ia ochii
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul