Festivalul de Film DaKINO începe miercuri, cu o premieră: „The Grand Hotel Budapest”, în regia lui Wes Anderson. VIDEO

Festivalul de Film DaKINO începe miercuri, cu o premieră: The Grand Hotel Budapest, în regia lui Wes Anderson. VIDEO
Publicat: 10/03/2014, 17:42
Actualizat: 29/07/2014, 19:01

Cea de-a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film DaKINO va debuta miercuri, 12 martie, la București, cu o proiecție în premieră. Este vorba despre „The Grand Budapest Hotel”, producție regizată de Wes Anderson și care îi are ca protagoniști pe Ralph Fiennes și Tony Revolori. Din distribuție mai fac parte și F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Harvey Keitel, Jude Law, Bill Murray, Edward Norton, Saoirse Ronan, Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Tom Wilkinson și Owen Wilson.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

Scenariul acestui film urmărește aventurile lui Gustave H, recepționerul unui cunoscut hotel european din perioada interbelică, și ale prietenului său Zero Moustafa, băiatul care duce bagajele la același hotel.

„Este un film original! Lumea va descoperi o multitudine de actori grozavi, de întâmplări diverse, precum și referințe la filme din anii ”30-”40″, a povestit criticul de film Irina Margareta Nistor pentru gândul. „Este foarte nostim, are un ritm colosal, e foarte alert! A fost proiectat în premieră mondială la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, unde a fost extrem de bine primit și apreciat”, a adăugat aceasta.

Festivalul DaKINO, ce se va desfășura în perioada 12- 16 martie în Capitală, va aduce însă în fața publicului și alte filme în premieră în România.

„Al doilea joc”, cea mai recentă producție regizată de Corneliu Porumboiu, va fi prezentat în premieră în țara noastră, vineri, 14 martie, ora 21:30, la Hollywood Multiplex București Mall. Filmul urmărește meciul de fotbal dintre echipele Steaua și Dinamo de pe 3 decembrie 1988, regizat la vremea respectivă chiar de tatăl regizorului.

De asemenea, „Snowpiercer”, producția în care actorul român Vlad Ivanov joacă alături Tilda Swinton, Octavia Spencer, John Hurt, Ed Harris, Chris Evans și Jamie Bell, va fi prezentat în închiderea Festivalului Internațional de Film DaKINO. Proiecția este programată pentru sâmbătă, 15 martie, ora 20:00, la CinemaPRO.

Și producția „Mandela: Long Walk to Freedom”, în regia lui Justin Chadwick va rula pe marele ecran, în premieră în România, în cadrul Festivalului DaKINO. Evenimentul este pogramat pentru duminică, 16 martie, ora 19:30, la Hollywood Multiplex București Mall.

Producția a fost nominalizată anul acesta la Premiile Oscar, la categoria „Cel mai bun cântec original”, și a câștigat un Glob de Aur la aceeași categorie. De asemenea, Idris Elba, artistul care joacă rolul lui Mandela în acest film, a fost nominalizat la Gala Globurilor de Aur la categoria „Cel mai bun actor (dramă)”.

Festivalul include și o secțiune competițională de scurtmetraje, de selecția cărora s-a ocupat Irina Margareta Nistor. Câștigătorul de anul acesta va fi ales de un juriu format din Dorota Roszkowska (producător), Cosmina Stratan (actriță), Thom Palmen (membru European Film Academy) și Dragoș Marin (critic de film), și prezidat de regizorul Stere Gulea.

„Am primit în jur de 100 de scurt-metraje anul acesta, multe românești… fapt ce m-a bucurat foarte tare”, a explicat Irina Margareta Nistor pentru gândul.

Pe de altă parte, aceia care nu au văzut încă filmul „Blue Jasmine” o pot face în cadrul Festivalului DaKINO. Producția care i-a adus australiancei Cate Blanchett Premiul Oscar pentru „Cea mai bună actriță în rol principal” va fi proiectată vineri, 14 martie, la Hollywood Multiplex București Mall, începând cu ora 14:00. Accesul publicului va fi gratuit.

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani, organizatorii au pregătit secțiunea DaKIDS. Astfel, Hollywood Multiplex București Mall va găzdui duminică, 16 martie, începând cu ora 11:30, un workshop, urmat de proiecția scurtmetrajelor „Aventurile Micilor Vedete în Parc” și „Micile Vedete Descoperă Secretul Magneților”, regizate de Ariana Pendiuc.

În secțiunea „Mediumetraj românesc” vor fi proiectate filmele „Treizeci”, regizat de Victor Dragomir, „București, te iubesc!”, regizat de Mircea Ghinescu, și „Cai putere”, regizat de Daniel Sandu.

Programul complet al proiecțiilor din cadrul Festivalului Internațional de Film DaKINO este disponibil aici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice