Festivalul de Film Independent ANONIMUL, organizat până acum în Delta Dunării, se mută la București

Festivalul de Film Independent ANONIMUL, organizat până acum în Delta Dunării, se mută la București
Publicat: 24/06/2014, 16:32
Actualizat: 29/07/2014, 19:37

Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL se va desfășura anul acesta, în mod excepțional, în București, și nu în Sfântu Gheorghe. Organizatorii au precizat că schimbarea vine ca urmare a faptului că Satul de Vacanță Delfinul din Delta Dunării se află în renovare și nu va fi deschis în 2014.

Așadar, ANONIMUL va avea loc în perioada 12-17 august la Arena Verde Stop din Capitală, de pe Strada Barbu Văcărescu, numărul 162-164. Ca și până acum, intrarea la proiecții va fi liberă.

Festivalul își păstrează structura, incluzând în program panorama internațională (filme premiate la alte festivaluri importante din 2014, omagii, retrospective), secțiunea OFF românesc, dar și secțiunile competiționale: lungmetraj, scurtmetraj ficțiune și scurtmetraj animație.

Află mai multe știri din lumea filmului pe pagina de Facebook „I like to movie-movie”.

Înscrierile pentru Competiția de scurtmetraj s-au desfășurat în perioada 31 martie-31 mai, urmând ca selecția finală să fie realizată de criticul de film Irina-Margareta Nistor, din cele peste 450 de filme înscrise din 35 de țări.

Competiția de lungmetraj va prezenta și anul acesta titlurile propuse de selectorul oficial al Festivalului, Ludmila Cvikova – Head of International Programming în cadrul Institutului de Film din Doha.

Lineup-ul competițional va fi anunțat la sfârșitul lunii iulie, se arată în comunicatul remis gândul.

Trofeul Festivalului ANONIMUL, precum și celelalte premii, vor fi acordate în continuare în baza voturilor exprimate de către publicul prezent la eveniment.

Anul trecut, Trofeul ANONIMUL a fost acordat peliculei „Maiorul”/„The Major”, în regia lui Yuri Bykov.

Premiul Publicului pentru „Cel mai bun scurtmetraj animație” s-a îndreptat către filmul „Tarazoo”/”Scale”, regizat de Ramin Rahbar. Pe de altă parte, Premiul Publicului pentru „Cel mai bun scurtmetraj ficțiune” i-a fost atribuit peliculei „Tuns, ras și frezat”, regizat de Bogdan Mureșanu.

Filmul „Vaca finlandeză”, în regia lui Gheorghe Preda, a fost distins cu Premiul „Ovidiu Bose Paștină”, oferit de Fundația Anonimul. A fost acordat în plus un „Premiu Special” regizorului Daniel Sandu, pentru filmul „Vocea a doua”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase