Fiica lui Gică Hagi, ÎNTRE CHIN ȘI AMIN. Kira a primit primul ROL IMPORTANT, într-un film despre Experimentul Pitești

Fiica lui Gică Hagi, ÎNTRE CHIN ȘI AMIN. Kira a primit primul ROL IMPORTANT, într-un film despre Experimentul Pitești
Publicat: 20/09/2018, 13:39
Actualizat: 22/01/2019, 13:39

Kira Hagi (22 de ani) tocmai a primit primul rol important al carierei de actor. Fiica lui Gică Hagi va juca în „Între chin și Amin”, un film despre Experimentul Pitești, regizat de Toma Enache, care va fi lansat în România anul viitor, scrie Prosport.

Absolventă de New York Film Academy, Kira Hagi va juca în pelicula care spune povestea unui tânăr compozitor, Tase Caraman, proaspăt logodit, care ajunge în iadul reeducării din Închisoarea Pitești. Teribilul experiment este condus de temutul Ciumău, șeful penitenciarului. Prin credință, Tase Caraman supraviețuiește torturilor și, după ce scapă cu viață, compune o „Odă lu Dumnezeu”. Muzica o salvează pe logodnica lui, Lia.

Printr-un mesaj postat pe facebook, fiica lui Gică Hagi a vorbit despre ce a însemnat pentru ea experiența pe platourile de filmare: „Am avut ocazia să fac parte dintr-un proiect datorită căruia simt că am crescut brusc cu 20 de ani. Este vorba despre un film care are ca temă Experimentul de la Pitești, unde s-au întâmplat lucruri atât de cumplite. Abia acum am înțeles dimensiunea acelei tragedii. Nu sunt eu foarte verbală, dar aș vrea să le mulțumesc aici regizorului, Toma Enache, și soției sale, producător și scenarist, Cătălina Enache, actorilor și echipei care m-au făcut să mă simt pe platouri ca într-o familie”, a scris Kira.

Am ales tema experimentului de la Pitești pentru a spune un adevăr dureros din istoria recentă a României, un adevăr pe care nu trebuie să-l uităm niciodată și pe care trebuie să ni-l asumăm. Deși este o poveste de ficțiune, ea este inspirată din adevărurile tragice ale acelei perioade”, a declarat regizorul Toma Enache, citat deconstanta.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase