Filmul „Gardienii galaxiei” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american – TRAILER

Filmul Gardienii galaxiei a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american - TRAILER
Publicat: 04/08/2014, 11:08
Actualizat: 03/02/2019, 22:37

Acest lungmetraj SF, în care abundă efectele speciale și în care rolurile principale sunt interpretate de Chris Pratt, Zoe Saldana, Benicio Del Toro, Bradley Cooper și Vin Disel, prezintă povestea unui aventurier care se aliază cu patru extratereștri pentru a salva galaxia. Filmul „Gardienii galaxiei” este regizat de James Gunn și este distribuit pe plan internațional de compania Walt Disney Pictures.

Pe locul al doilea a coborât liderul de săptămâna trecută, thrillerul SF „Lucy”, regizat de Luc Besson, care a obținut în al doilea weekend de proiecții în cinematografele nord-americane încasări de 18,2 milioane de dolari. Scarlett Johansson este Lucy, o tânără care trăiește în Taipei și este obligată de mafia locală să transporte droguri în propriul corp. Un eveniment neprevăzut face ca drogul să se răspândească în corpul lui Lucy, dar, în loc să își afle sfârșitul în urma unei supradoze, tânăra capătă puteri colosale, fiind în stare să absoarbă cunoștințe instantaneu și să miște lucruri cu forța minții. Odată cu dobândirea noilor superputeri, Lucy pune la cale răzbunarea.

Pe locul al treilea a debutat lungmetrajul „Get On Up”, un film în care actorul Chadwick Boseman transpune pe marele ecran povestea vieții și a carierei spectaculoase a cântărețului american James Brown. Filmul, care le are în distribuție și pe actrițele Viola Davis și Octavia Spencer, a obținut încasări de 14 milioane de dolari în primul său weekend de proiecții.

Filmul de aventuri „Hercules”, cu Dwayne Johnson, John Hurt și Ian McShane, a coborât două locuri și a ajuns pe poziția a patra, cu încasări de 10,7 de milioane de dolari de vineri până duminică. Chinuit de amintirea unui păcat din trecut, Hercule devine mercenar, iar, alături de cinci camarazi devotați, pornește spre vechea Grecie, punându-se în slujba celor bogați și folosindu-se de reputația sa legendară pentru a-și intimida dușmanii. Însă, când conducătorul Traciei și fiica acestuia îi cer ajutorul pentru a învinge un sălbatic și înspăimântător comandant militar, Hercule vede în asta o ocazie de a face ca binele să triumfe, iar dreptatea să iasă la iveală.

Filmul SF „Planeta Maimuțelor: Revoluție/ Dawn of the Planet of the Apes”, produs de studiourile Fox în 3D, a coborât pe poziția a cincea, cu încasări de 8,7 milioane de dolari. Regizat de Matt Reeves, filmul „Planeta Maimuțelor: Revoluție” îl prezintă în rolul principal pe Andy Serkis, care revine în rolul lui Caesar, o maimuță evoluată genetic, liderul unei armate de maimuțe și primate care s-au refugiat în pădurile din jurul orașului San Francisco. Atunci când primatele sunt amenințate de un grup de oameni, supraviețuitori ai unei epidemii care a făcut ravagii pe plan mondial în urmă cu zece ani, în ambele tabere apar grupări profund divizate, care cer fie reinstaurarea păcii, fie declanșarea unui război care să determine specia dominantă de pe Terra. Filmul îi mai are în distribuție pe Gary Oldman, Keri Russell, Jason Clarke, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Enrique Murciano și Kirk Acevedo.

Filmul de animație „Avioane: Echipa de intervenții/ Planes: Fire & Rescue” a coborât o poziție se situează pe locul al șaselea în box office, cu încasări de 6,4 milioane de dolari. Când marele campion la curse aeriene Dusty Crophopper (cu vocea lui Dane Cook) află că motorul său a suferit defecțiuni grave și că nu va mai putea concura, lumea pare că s-a sfârșit pentru el. Dar inimosul Dusty își va da seama în curând că nu are niciun rost să dispere pentru că inițiativa, curajul său și exemplul pozitiv dat celor din jur pot în continuare schimba lumea. Împreună cu o trupă de trăsniți, eroul se aruncă într-o periculoasă luptă cu incendiile izbucnite în jurul regiunii unde a copilărit.

Thrillerul „Noaptea Judecății: Anarhia/ The Purge: Anarchy”, de James DeMonaco, a coborât de pe locul al patrulea pe al șaptelea, cu încasări de 5,5 milioane de dolari, de vineri până duminică. Această continuare a succesului de casă „The Purge: Noaptea judecății” (2013) explorează într-o nouă intrigă palpitantă evenimentele petrecute în unica noapte din an când, timp de 12 ore, orice crimă rămâne nepedepsită. Filmul este centrat pe povestea unui bărbat (Frank Grillo), hotărât să profite de Noaptea judecății pentru a răzbuna moartea fiului său. El va ajunge să ajute mai multe persoane să supraviețuiască acestei nopți când totul este permis.

Comedia „Sex Tape”, de Jake Kasdan, a pierdut două poziții și a coborât pe locul al optulea, cu încasări de 3,5 milioane de dolari, de vineri până duminică. Jay (Jason Segel) și Annie (Cameron Diaz) sunt căsătoriți și încă îndrăgostiți unul de celălalt, dar după zece ani de căsnicie și doi copii, pasiunea s-a mai estompat. Pentru a condimenta monotonia vieții de cuplu, ei se hotărăsc să se filmeze în timpul unei partide-maraton de sex, în care să folosească toate pozițiile descrise în cartea „The Joy Of Sex”. Părea o idee grozavă, dar asta numai până în momentul în care au descoperit că înregistrarea lor riscă să devină publică. Cuprinși de panică, ei își petrec toată noaptea încercând să dea de urma înregistrării, să coopteze niște prieteni, să-l păcălească pe șeful lui Annie – doar pentru a-și recupera filmul, dar și reputația și, cel mai important, mariajul.

Comedia romantică „And So It Goes”, de P.J. Hogan și Rob Reiner, cu Diane Keaton și Michael Douglas, a coborât un loc și ocupă poziția a noua, cu încasări de 3,34 milioane de dolari. Oren Little (Michael Douglas) este un agent imobiliar, văduv, ursuz și intolerant. El vrea să vândă casa familiei, să se pensioneze și să se mute în Vermont. Planurile îi sunt date peste cap în momentul în care fiul său îi aduce nepoata de 9 ani, despre existența căreia nu știa nimic, să aibă grijă de ea cât el va ispăși nouă luni de închisoare.

Pe poziția a zecea în box office-ul nord-american s-a menținut thrillerul „A Most Wanted Man”, de Anton Corbijn, cu Rachel McAdams, Robin Wright, Philip Seymour Hoffman și Willem Dafoe, care a avut încasări de 3,32 milioane de dolari. Ultimul film din cariera lui Philip Seymour Hoffman – decedat în februarie anul acesta -, inspirat de un roman al scriitorului John le Carré, filmul se petrece în Hamburg, în 2012. Un tânăr musulman pe jumătate cecen și jumătate rus ajunge aproape mort în oraș, căutând cu disperare ajutor pentru a recupera averea tatălui decedat. Doar că informațiile despre el nu par să aibă sens: este o victimă? un hoț? un extremist gata să dezlănțuie prăpădul asupra Germaniei? Atrași în mister sunt un bancher (Willem Defoe), o tânără avocată (Rachel McAdams) și un specialist în spionaj (Philip Seymour Hoffman), hotărâți să dezlege ițele până nu este prea târziu.