Filmul „Hansel și Gretel: Vânătorii de vrăjitoare”, lider în box office-ul românesc de weekend – TRAILER

Filmul Hansel și Gretel: Vânătorii de vrăjitoare, lider în box office-ul românesc de weekend - TRAILER
Publicat: 05/02/2013, 18:50
Actualizat: 04/07/2013, 03:10

Filmul „Hansel și Gretel: Vânătorii de vrăjitoare” a fost lider în box office-ul românesc de weekend, încă de la premieră, cu încasări de 468.334 de lei și 22.363 de spectatori, informează Asociația Film România.

La 15 ani de la înfricoșătoarele evenimente din căsuța de turtă dulce, Hansel și Gretel sunt doi neîntrecuți vânători de vrăjitoare. Chiar dacă se refac după chinul prin care au trecut, munca lor este relativ ușoară, pentru că blestemele și vrăjile nu se prind de ei. Primarul din Ausburg îi angajează pentru a vâna o vrăjitoare malefică – Janssen -, care plănuiește să sacrifice mulți copii de „luna roșie”, peste 2 zile. Pentru ca lucrurile să nu fie simple, cei doi trebuie să se ocupe de șeriful Berringer, care a acaparat puterea în Ausburg și conduce de asemenea o vânătoare de vrăjitoare.

Pe locul al doilea s-a clasat „Scenariu pentru happy-end”, care a avut încasări de 280.453 de lei și 14.072 de spectatori. Filmul prezintă povestea lui Pat, un fost profesor de liceu, care a petrecut patru ani într-o clinică destinată tratării bolilor nervoase după ce a fost înșelat și părăsit de soția lui, Nikki. Mutându-se sub același acoperiș cu părinții lui după ce este externat, Pat are impresia falsă că nu a lipsit de acasă mai mult de câteva luni și este obsedat de ideea de a o recuceri pe Nikki.

Pe poziția a treia se regăsește premiera „Lincoln”, cu încasări de 208.298 de lei și 11.522 de spectatori. Al șaisprezecelea președinte al Statelor Unite ale Americii, Abraham Lincoln, va conduce Nordul spre o mare victorie împotriva Sudului, în timpul Războiului Civil American (1861-1865). Astfel Abraham Lincoln este primul președinte american care a abolit sclavia și a desăvârșit unitatea statelor americane. Bazat pe romanul biografic a lui Doris Kearns Goodwin „Rivalii: Geniul politic a lui Abraham Lincoln”, filmul se concentrează în special pe ultimele luni de viață ale lui Lincoln (Daniel-Day Lewis), romanul fiind prea stufos pentru a fi cuprins în întregime în film. Spielberg dorește să-l surprindă pe Lincoln ca om al deciziilor ce au dus la scrierea istoriei, dar și să reliefeze abilitățile sale politice incontestabile, tactul desăvârșit și circumstanțele politice care l-au făcut să străbată cu succes o perioadă greu încercată.

Pe locul al patrulea s-a clasat „Django dezlănțuit”, de Quentin Tarantino, care a avut încasări de 169.768 de lei și 8.517 spectatori. Acțiunea din „Django dezlănțuit” are loc cu doi ani înainte de izbucnirea Războiului de secesiune. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violență îl aduce în serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz), un vânător de recompense aflat pe urmele a doi ucigași, frații Brittle. Django este singurul care poate să-l ajute să ajungă la ei. În schimb, Schultz îi promite să-l elibereze. Când misiunea lor se încheie cu succes și Django este eliberat, el decide să rămână alături de Schultz și continuă să-i vâneze împreună pe cei mai căutați criminali. Însă scopul final al lui Django este găsirea și eliberarea Boomhildei (interpretată de Kerry Washington), soția de care fusese despărțit cu mult timp în urmă.

Pe poziția a cincea s-a situat „Elita gangsterilor”, cu încasări de 129.205 lei și 6.570 de spectatori. Filmul, adus pe marile ecrane românești de MediaPro Distribution, este o cronică a luptei Departamentului de Poliție din Los Angeles (LAPD) pentru expulzarea mafiei de pe coasta de est a orașului, în anii ’40 – ’50. Șeful mafiot născut în Brookyln Mickey Cohen (Sean Penn) face legea în Los Angeles, fiind protejat de oamenii lui și având majoritatea poliției și a politicienilor din oraș sub tutela sa. Un echipaj rebel din LAPD condus de Jerry Wooters (Ryan Gosling) și sergentul John O’Mara (Josh Brolin) încearcă să curețe orașul de mafie.

În total, în weekend, cinematografele românești au avut încasări de 1.952.501 lei și 99.731 de spectatori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trei femei s-au infectat cu HIV după ce au apelat la Terapia Vampir! Aceasta este...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Devine interzis în România! Anunțul făcut de Guvern: Am interzis prin ordin
WhatsApp nu mai oferă gratuit o funcție importantă. Utilizatorii, obligați să facă abonament
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro