Filmul „Jocurile foamei: Revolta – Partea I” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american -TRAILER

Filmul Jocurile foamei: Revolta - Partea I a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american -TRAILER
Publicat: 24/11/2014, 11:45

„Jocurile foamei: Revolta – Partea I/ The Hunger Games: Mockingjay – Part 1” continuă povestea lui Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), care se recuperează după extenuantele Jocuri ale Foamei și devine un simbol al speranțelor oamenilor din ținutul Panem, populație aflată în continuare sub tirania Capitoliului. De această dată, Kantiss va avea o surpriză legată de Peeta Mellark (Josh Hutcherson), care, după ce a fost răpit la finalul filmului precedent, va reapărea într-o postură neașteptată. Filmul este regizat de Francis Lawrence și îi are în distribuție pe Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, dar și pe regretatul actor Philip Seymour Hoffman.

Animația „Cei 6 super eroi/ Big Hero 6”, produsă de Marvel Studios și Walt Disney, regizată de Don Hall și Chris Williams, a ocupat locul al doilea, cu încasări de 20,08 milioane de dolari în al treilea weekend de difuzare. Filmul de animație prezintă legătura specială ce se formează între un mic geniu al tehnologiei, Hiro Hamada, și un robot uriaș gonflabil, Baymax, care, împreună cu un grup de prieteni tehnologizați, luptă pentru apărarea orașului San Fransokyo de un complot criminal ce încearcă distrugerea metropolei.

Locul al treilea în topul încasărilor de vineri până duminică din cinematografele nord-americane a revenit peliculei „Interstellar: Călătorind prin Univers”, regizată de Chris Nolan, care a obținut 15,1 milioane de dolari în al treilea weekend de difuzare. Cu Matthew McConaughey și Anne Hathaway în rolurile principale, filmul „Interstellar: Călătorind prin Univers” îi poartă pe spectatori într-o spectaculoasă călătorie în spațiu, care depășește limitele imaginabilului și le oferă o experiență unică, interstelară.

Comedia „Mai tăntălău, mai gogoman/ Dumb and Dumber To”, regizată de Bobby Farrelly și Peter Farrelly, avându-i în distribuție pe Jeff Daniels, Jim Carrey, Laurie Holden și Kathlene Huslin, s-a clasat pe locul al patrulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 13,82 de milioane de dolari în al doilea weekend de difuzare. Filmul îi are ca protagoniști pe Lloyd și Harry, care, la 20 de ani după prima lor aventură, pornesc într-o nouă călătorie pentru a o găsi pe fiica lui Harry, despre care acesta tocmai a aflat că există și care a fost dată spre adopție imediat după naștere.

Lungmetrajul „Fata dispărută/ Gone Girl”, regizat de David Fincher, s-a clasat pe locul al cincilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 2,8 milioane de dolari de vineri până duminică. Avându-i în distribuție pe Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris și Missi Pyle, „Fata dispărută” este un thriller care spune povestea dramatică a lui Nick Dunne (Affleck), care, la a cincea aniversare a căsătoriei sale, anunță autoritățile că soția lui a dispărut. Sub presiunea interesului presei pentru subiect și a investigației polițiștilor, imaginea căsniciei perfecte a lui Nick începe să fie înlocuită de suspiciuni și întrebări. Toată lumea din jur începe să vadă minciunile și comportamentul ciudat al bărbatului, iar în curând întrebarea esențială este pe buzele tuturor: Și-a omorât Nick soția?

Drama „Beyond the Lights”, regizată de Gina Prince-Bythewood, s-a situat pe locul al șaselea, cu încasări de 2,63 de milioane de dolari. Filmul, în care joacă Gugu Mbatha-Raw, Nate Parker și Minnie Driver, o are ca protagonistă pe Noni, o celebră cântăreață care se confruntă cu presiunea pusă asupra ei de statutul de vedetă, lucru care o face să fie foarte aproape de a greși semnificativ. Noni îl întâlnește pe Kaz, un tânăr polițist, care o ajută să se elibereze și să devină artista care își dorește să fie.

Locul al șaptelea a revenit comediei „St. Vincent”, regizată și scrisă de Theodore Melfi, cu încasări de 2,35 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul, care a obținut, în total, încasări de 36,6 milioane de dolari în cele șapte săptămâni de difuzare și care îi are în distribuție pe Melissa McCarthy, Naomi Watts și Bill Murray, îi are ca protagoniști pe un băiat ai cărui părinți tocmai au divorțat și pe vecinul său, un veteran de război mizantrop, hedonist și certăreț, jucat de Bill Muray, care devine prietenul și mentorul tânărului.

Pelicula „Furia: Eroi anonimi/ Fury”, regizată de David Ayer, cu Brad Pitt, Anamaria Marinca și Shia LaBeouf în distribuție, s-a clasat pe poziția a opta în topul încasărilor, cu 1,9 milioane de dolari. Lungmetrajul spune povestea unui sergent, supranumit Wardaddy, și a echipajului de cinci soldați al unui tanc Sherman, din aprilie 1945, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Wardaddy, interpretat de Brad Pitt, își duce soldații într-o misiune sinucigașă în spatele liniilor inamice.

„Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”, comedia cu accente dramatice regizată de mexicanul Alejandro Gonzales Inarritu, cu Michael Keaton și Naomi Watts, s-a clasat pe poziția a noua în box office-ul nord american, cu încasări de 1,85 de milioane de dolari. Michael Keaton, în vârstă de 62 de ani, îl interpretează în acest film pe Riggan Thomson, un actor în derivă care încearcă să își recâștige publicul. În încercarea lui, protagonistul este susținut de fiica sa (Emma Stone), proaspăt externată dintr-o clinică de dezintoxicare și care îi devine asistentă, de o actriță și de un actor excentric.

Locul al zecelea a revenit filmului „The Theory of Everything”, cu încasări de 1,5 milioane de dolari, în al treilea weekend de difuzare. În „The Theory of Everything”, regizat de James March, spectatorul descoperă viața intimă a lui Stephen Hawking, savantul britanic fascinat de timp și de originile Universului. Cartea sa „Scurtă istorie a timpului” este un bestseller mondial. Pe scurt, existența lui ar fi putut fi alta: era încă student la Cambridge când a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică (boala Lou Gehrig). Medicii i-au mai dat cel mult doi ani de trăit. Boala a avansat progresiv de-a lungul anilor, lăsându-l complet paralizat. Cu toate acestea, savantul britanic a continuat să trăiască și are în prezent vârsta de 72 de ani. Filmul care îi este dedicat vrea să demonstreze că, fără energia soției sale Jane, care i-a consacrat 25 de ani de viață și i-a dăruit trei copii, Stephen Hawking nu ar fi putut să își finalizeze opera. Bazându-se pe prestațiile actorilor britanici Eddie Redmayne și Felicity Jones, lungmetrajul „The Theory of Everything” reprezintă adaptarea cinematografică a unei cărți scrise chiar de Jane Hawking.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase