Filmul „Marțianul”, pe primul loc în box office-ul nord-american

Filmul Marțianul, pe primul loc în box office-ul nord-american
Publicat: 12/10/2015, 11:50

Acest lungmetraj SF, în care rolul principal este jucat de actorul american Matt Damon, a obținut în primele două săptămâni de proiecții în cinematografele americane încasări de 108,7 milioane de dolari și încasări de 227,8 milioane de dolari pe plan mondial.

În timpul unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, astronautul Mark Watney (Matt Damon) este considerat mort, victimă a unei furtuni puternice. Însă Watney supraviețuiește urgiei și descoperă că a fost lăsat singur pe ostila planetă. Cu provizii insuficiente, este nevoit să-și folosească la maximum ingeniozitatea, inteligența și forța interioară pentru a rămâne în viață și a găsi o cale prin care mesajul său de ajutor să ajungă pe Pământ. La milioane de kilometri distanță, NASA și o echipă internațională de oameni de știință caută fără încetare soluția prin care să îl aducă pe „marțian” acasă, în vreme ce colegii săi de echipă pun și ei la cale o misiune îndrăzneață, dacă nu imposibilă, de salvare. Pe măsură ce aceste povești, mostre incredibile de curaj, se desfășoară, voci din lumea întreagă se unesc pentru a încuraja revenirea acasă, în siguranță, a lui Watney, potrivit site-ului cinemagia.ro.

Filmul de animație „Hotel Transylvania 2”, regizat de Genndy Tartakovsky, s-a menținut pentru al doilea weekend consecutiv pe locul al doilea, cu încasări de 20,3 milioane de dolari, de vineri până duminică. Filmul „Hotel Transylvania 2”, ale cărui personaje au voci asigurate de actori celebri precum Adam Sandler, Andy Samber și Selena Gomez, prezintă povestea vampirului Dracula și a grupului său de prieteni, care încearcă din toate puterile să trezească partea de „monstru” din nepotul său, ce este jumătate om jumătate vampir.

Filmul „Pan: Aventuri în Țara de Nicăieri/ Pan”, o reinventare a poveștii lui Peter Pan, a debutat pe locul al treilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 15,5 milioane de dolari – aproximativ o zecime din bugetul de producție alocat de studiourile Warner Bros. pentru realizarea acestui blockbuster fantasy. Regizat de Joe Wright și avându-i în rolurile principale pe Hugh Jackman – care joacă un rol negativ -, Garrett Hedlund și Rooney Mara, pelicula se inspiră din celebrul roman al lui J.M. Barrie, dar reinventează biografia micului Peter Pan, plasând-o în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Comedia „Internul/ The Intern”, în care actorul Robert De Niro interpretează rolul lui Bob, un septuagenar văduv care ajunge să lucreze pentru un site de modă, înființat și condus de Jules Ostin, o femeie de afaceri de mare succes, interpretată de Anne Hathaway, s-a menținut pe locul al patrulea, cu încasări de 8,7 milioane de dolari.

Lungmetrajul „Sicario: Asasinul/ Sicario”, regizat de Denis Villeneuve, a coborât două locuri până pe poziția a cincea, cu încasări de 7,4 milioane de dolari. Filmul este un thriller tulburător despre traficul de droguri, crimele și teroarea aflate la ordinea zilei la granița SUA cu Mexic, cu Benicio del Toro, Josh Brolin și Emily Blunt în rolurile principale.

Lungmetrajul „Labirintul: Încercările focului/ Maze Runner: The Scorch Trials”, regizat de Wes Ball, s-a situat pe locul al șaselea, cu încasări de 5,3 milioane de dolari. Filmul „Labirintul. Încercările focului” este cel de-al doilea opus din franciza „Maze Runner”, ce are la bază o serie de romane SF extrem de populare în rândul adolescenților și care prezintă aventurile unui grup de tineri, ale căror amintiri sunt șterse, în timp ce încearcă să scape dintr-un univers distopic.

Filmul „The Walk: Sfidează limitele/ The Walk”, care spune povestea lui Philippe Petit, celebrul acrobat francez specializat în mersul pe sârmă la mare înălțime, a urcat patru poziții și a ajuns pe locul al șaptelea în box office-ul nord-american, cu încasări de 3,7 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul „The Walk: Sfidează limitele”, de Robert Zemeckis, cu Joseph Gordon-Levitt în rol principal, se bazează pe o tehnologie revoluționară pentru a reda o poveste emoționantă ce este centrată pe câteva personaje extrem de puternic conturate. Inspirat din evenimente reale, filmul spune povestea lui Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt), acrobatul francez care acum mai bine de 40 de ani a parcurs pe sârmă, spre uimirea lumii întregi, distanța dintre cele două turnuri World Trade Center din New York.

„Black Mass: Afaceri murdare/ Black Mass”, un film despre viața mafiotului american de origine irlandeză James „Whitey” Bulger, a pierdut două locuri și a coborât pe poziția a opta în box office-ul nord-american, cu încasări de 3,1 milioane de dolari. Johnny Depp joacă în acest film rolul mafiotului menționat, condamnat la închisoare pe viață pentru crimă și șantaj. Pentru acest rol și pentru transformările sale fizice uluitoare, starul hollywoodian a fost lăudat de criticii de cinema.

Thrillerul „Everest”, ce prezintă povestea unui grup de alpiniști care rămân izolați pe legendarul munte asiatic după o furtună deosebit de puternică, a pierdut două locuri și a ajuns pe poziția a noua în box office-ul nord-american, cu încasări de 3 milioane de dolari de vineri până duminică. Acest film spectaculos, regizat de Baltasar Kormákur, îi are în rolurile principale pe Keira Knightley, Jake Gyllenhaal, Emily Watson și Josh Brolin.

„The Visit”, cel mai recent horror regizat de cineastul M. Night Shyamalan, a pierdut două poziții și a coborât pe locul al zecelea, cu încasări de 2,4 milioane de dolari de vineri până duminică. Potrivit cinemagia.ro, filmul spune povestea unei mame care constată că lucrurile merg foarte prost în viața ei de familie, după ce copiii ei își vizitează bunicii.