• Publicat:
Magazin

Filmul „The Imitation Game. Jocul codurilor” ajunge în ianuarie în România – TRAILER

Filmul „The Imitation Game. Jocul codurilor” ajunge în ianuarie în România – TRAILER
Lungmetrajul "The Imitation Game. Jocul codurilor/ The Imitation Game", cu Benedict Cumberbatch în rolul principal, va avea premiera în cinematografele din România pe 30 ianuarie.

Benedict Cumberbatch îl interpretează pe Alan Turing, un celebru matematician britanic care a avut un rol fundamental în deznodământul celui de-Al Doilea Război Mondial. Acesta a spart codul Enigma, fapt care a permis Aliaților să afle planurile de război naziste, potrivit imdb.com.

Lungmetrajul a primit opt nominalizări la premiile Oscar, inclusiv la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun actor în rol principal” și „cea mai bună actriță în rol secundar”, dar a avut și cinci nominalizări la Globul de Aur.

 

 

Benedict Cumberbatch se bucură de o popularitate tot mai mare în ultimii ani, după succesul serialului „Sherlock”, produs de BBC, în care a jucat rolul principal. Actorul britanic a interpretat personajul negativ în „Star Trek în intuneric”, din 2013, și are un rol important în noua trilogie „The Hobbit”, regizată de Peter Jackson.

Actorul a fost distribuit alături de Meryl Streep în „August Osage County”, o adaptare hollywoodiană a unei celebre piese de teatru, dar și în filme ca „12 ani de sclavie”, din 2013, și „Un spion care știa prea multe”, din 2011.

×
Inchide