Fiul lui Robert Downey Jr. consumă droguri de la 12 ani

Fiul lui Robert Downey Jr. consumă droguri de la 12 ani
Publicat: 03/07/2014, 13:57
Actualizat: 25/03/2019, 19:35

Robert Downey Jr., care, la rândul său, s-a luptat cu dependența de droguri și alcool, și-a însoțit fiul cel mare, în vârstă de 20 de ani, la clinica de dezintoxicare Cliffside din Malibu, California, după ce acesta a fost arestat de poliție pentru posesie de cocaină, în West Hollywood, California.

„Indio consumă droguri precum heroina și cocaina de opt ani”, a declarat un apropiat al familiei Downey pentru MailOnline, care a precizat că, deși Indio Downey nu a fost foarte încântat să se interneze în clinică, avocații familiei insistă că acest lucru l-ar putea ajuta în timpul procesului.

„Avocații tatălui său speră să se poată ajunge la o înțelegere când va veni vremea procesului”, a spus aceeași sursă.

Robert Downey Jr., care mai are un fiu în vârstă de doi ani, Exton, cu soția lui, Susan, a emis un comunicat în cursul zilei de luni, în care susține că fiul său „probabil a moștenit” înclinația sa pentru consum de stupefiante și spune că acesta beneficiază de tot sprijinul familiei.

„Există un mare sprijin și înțelegere din partea familiei și suntem hotărâți să facem front comun cu el și să îl ajutăm”, a spus actorul american.

Robert Downey Jr., la rândul său, a avut mari probleme cauzate de dependența de droguri și alcool, în urmă cu 20 de ani. În acea perioadă, starul american a fost internat de multe ori în clinici de dezintoxicare, dar a ajuns și de câteva ori în arestul poliției și chiar la închisoare.

Robert Downey Jr. este considerat unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale și a primit două nominalizări la Oscar, pentru rolul principal din „Chaplin”, în 1992, și pentru cel secundar din „Furtună tropicală” în 2009. Starul american a impresionat publicul și criticii de cinema cu rolurile din „Air America”, „Născuți asasini”, „The Outsider”, „Săruturi și focuri de armă/ Kiss Kiss Bang Bang”, „Noapte bună și noroc!/ Good Night, and Good Luck”, „Incredibilul Hulk”, trilogia „Iron Man”, cele două pelicule din seria „Sherlock Holmes” și filmul SF „Răzbunătorii/ The Avengers”.

Robert Downey Jr. ocupă primul loc în topul celor mai bine plătiți actori de la Hollywood în 2013, cu onorarii care au totalizat anul trecut aproximativ 75 de milioane de dolari, potrivit unui clasament realizat de Women’s Media Center și publicat în luna februarie.