Florin Călinescu, despre rolul din sitcomul „Tanti Florica”, de la ProTv. „Îmi dau seama acum cât e de complicat să fii femeie”

Publicat: 02/10/2012, 14:10
Actualizat: 05/07/2016, 19:49

Florin Călinescu, cel care îi va da naștere personajului Tanti Florica din sitcomul cu același numel care va debuta din 3 octombrie la ProTv, vorbește despre rolul de travesti pe care îl va interpreta.

39 de zile de repetiții și filmări, desfășurate pe parcursul a patru luni, 30 de actori permanenți și guest-star-uri, o echipă formată din 70 de oameni și 150 de spectatori aflați în public, la fiecare episod, acestea sunt doar câteva dintre cifrele din spatele producției Tanti Florica, sitcom ce debutează la ProTv miercuri, 3 octombrie, de la 21:30.

Mrs. Brown”s Boys, celebrul show britanic care a inspirat Tanti Florica, a câștigat anul acesta premiul BAFTA pentru cea mai bună comedie de situație, iar Ben Kellett, regizorul producției, este cel care, alături de Florin Călinescu și Bogdan Dumitrescu, semnează și regia serialului difuzat de ProTv.

Florin Călinescu, cel care intră nu doar în pielea, ci și în hainele carismaticei Tanti Florica, a declarat că, odată cu acest rol, a realizat cât e de complicat să fii femeie. „Mi-a fost cu adevărat greu să intru în sutienele ei, în ciorapii ei, să-mi pun cerceii ei, să mă machiez și să îmbrac rochiile ei. Cele născute așa, probabil au asimilat toate lucrurile astea de-a lungul devenirii lor și nu li se mai pare o povară. Dar abia acum înțeleg de ce noi, bărbații, trebuie să așteptăm atât de mult o femeie să fie gata. Și după ce e îmbrăcată, se schimbă, și după ce e încălțată, se descalță și după ce e machiată își reface machiajul…”, a declarat actorul. De-a lungul întregului sezon, Florin Călinescu va putea fi admirat în peste 30 de ținute feminine, gătindu-se, în medie, în fiecare episod, cu trei „toalete”.

Patru băieți și-o fată a crescut de una singură Tanti Florica, iar telespectatorii ProTv vor putea să vadă din 3 octombrie, de la 21:30, cât de bine și-a făcut meseria de mamă. Tania Popa, Octavian Strunilă, Radu Zetu, Bogdan Talașman și Toma Cuzin sunt actorii care interpretează rolurile copiilor Floricăi: Elena, Țuțu, Vasile, Viorel și Ilie. Ioana Ancea și Cristina Mihăilescu sunt, în sitcom, Beti și Maria, cele care o transformă pe Tanti Florica într-o veritabilă soacră. Cum soacrele au mai mereu ceva de comentat la adresa nurorilor, și, implicit, nevoie de un partener strașnic de discuție, Adriana Șchiopu este Victorița, prietena de-o viață a Floricăi.

O vorbă veche spune că cine n-are bătrâni să-și cumpere, dar Tanti Florica l-ar da gratis pe cel care trăiește sub acoperișul ei. Socrul ei, Tataie, interpretat de Rudy Rosenfeld, este cel care, chiar din primul episod al sitcomului îi creează probleme Floricăi, deoarece dă semne că e bolnav. Cu chiu, cu vai, Florica se îndură să scoată ceva bani de la teșcherea pentru a chema medicul, dar adevăratele probleme abia acum încep. Ca și când asta nu ar fi de ajuns, Țuțu se ceartă cu iubita lui, Maria, iar stăpâna casei decide, după o noapte nedormită, să preia frâiele problemei. Intervenția ei nu face altceva însă decât să agraveze situația. Totul este bine când se termină cu bine, iar telespectatorii ProTv vor fi la finalul episodului martorii unui eveniment important din viața familiei pe care o conduce Tanti Florica.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
LEGEA pe care o așteptau extrem de mulți ROMÂNI. S-a decis azi, 28 martie: Așa...
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Cum să avem grijă de plămânii noștri?