FOTO. Ei sunt cei mai atrăgători șefi din lume

Publicat: 05/10/2012, 09:50
Actualizat: 31/07/2014, 09:43

Calitățile pe care trebuie să le aibă directorul unei companii țin, în general, de competență și profesionalism. Cu toate acestea este și mai bine dacă un șef este și atrăgător, motiv pentru care jurnaliștii de la Business Insider au realizat un top al celor mai sexy directori.

Astfel, pe primul loc se află Ben Rattray, în vârstă de 32 de ani, care este directorul companiei Channge.org, un site fondat pentru promovarea schimbărilor sociale prin intermediul petițiilor. În 2012, Ratrray a fost inclus în topul celor mai influenți oameni, realizat de revista Time. Change.org a devenit „unul dintre cele mai puternice mijloace de activism din țară”, potrivit Washington Post.

Deși nu are deloc probleme financiare și ocupă prima poziție în topul celor mai atrăgători directori, Rattray are un stil de viață modest, locuiește cu trei colegi într-un apartament și conduce o Toyota din 1996.

Locul doi este ocupat de Tory Burch, directoarea companiei cu același nume, o fundație care încurajează puterea economică a femeilor și a familiilor. La 46 de ani, ea este un designer vestimentar, antreprenor și filantrop.

Jack Dorsey, directorul companiei Square, este pe locul trei în clasamanetul celor mai atrăgători CEO, realizat de Business Insider. La 35 de ani, tânărul a ajuns faimos pentru că a fondat rețeaua Twitter, dar și compania pentru plăți mobile Square.

Pe locul patru s-a clasat Jennifer Hyman, CEO la compania de închirieri de haine Rent the Runway. Hyman are 31 de ani, a absolvit la Harvard și, alături de o colegă din facultate, a fondat Rent the Runway, pentru a pune la dispoziția femeilor haine ale marilor designeri, sub formă de închiriere, la prețuri modice.

Directorul companiei Mashable, Pete Cashmore, a intrat în top pe locul cinci, deși are doar 27 de ani. Mai mult, el a fondat compania când avea 19 ani, dorind să se axeze pe importanța inovațiilor digiale. Cashmore a fost și el inclus în top 100 al celor mai influenți oameni, din 2012.

Cunoscuta companie Societe Generale l-a făcut pe directorul Frederic Oudea, 49 de ani, să ajungă locul șase. Înainte de a intra în lumea corporațiilor, Oudea a lucrat în serviciului public, inclusiv la Ministerul de Finanțe și în cadrul Ministerului Trezoreriei și Comunicațiilor.

Ceva mai tânără decât media de vârstă a celorlalți din top, Clara Shih, 29 de ani, conduce Hearsay Social. Ea s-a făcut cunoscută și datorită cărții publicate, „Epoca Facebook”, ulterior fondând rețeaua Hearsay Social, care reprezintă o lecție pentru corporatiști ca să folosească rețelele de socializare (Facebook, LinkedIn și Twitter) pentru a comunica mai bine cu clienții.

Pe locul opt s-a clasat Desiree Rogers, cea care conduce compania Johnson Publishing Company. Totodată, ea fost prima femeie afro-americană care a ocupat condus Departamentul Social de a Casa Albă, în mandatul lui Barack Obama.

La 38 de ani, directorul companiei Zappos, Tony Hsieh, a intrat în top pe locul nouă. Pe lângă faptul că este CEO la poate cel mai cunoscut magazin online dedicat pantofilor și accesoriilor, acesta are câteva proiecte pentru Las Vegas, dorind să investească 350 de milioane de dolari.

Stacey Snider, CEO la Dreamwork Studios ocupă locul zece în topul celor mai atrăgători directori, deși are 51 de ani. După ce a terminat facultatea, ea a lucrat la Hollywood, ulterior obținând postul de președinte a companiei Universal Pictures.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului