FOTO+VIDEO. Lady Gaga a apărut goală într-un clip care promovează un proiect inițiat de artista Marina Abramovic

FOTO+VIDEO. Lady Gaga a apărut goală într-un clip care promovează un proiect inițiat de artista Marina Abramovic
Publicat: 08/08/2013, 18:32
Actualizat: 08/08/2013, 18:37

Cântăreața americană Lady Gaga a acceptat să apară complet goală într-un clip de promovare a unui proiect inițiat de artista sârbă Marina Abramovic, informează music-news.com.

Lady Gaga promovează în videoclip Institutul Marina Abramovic (Marina Abramovic Institute/ MAI), o instituție din New York rezervată artelor și meditației.

Aceaștă școală neconvențională îi încurajează pe participanți „să își crească nivelul de conștientizare asupra propriilor experiențe fizice și mentale”, potrivit site-ului MAI.

Lady Gaga a adoptat „metoda Abramovic” aparent fără niciun fel de efort în acest videoclip de două minute, intitulat „The Abramovic Method Practiced by Lady Gaga”, care a fost postat miercuri pe contul MAI de pe platforma Vimeo.

Artista americană, care adoră provocările de orice natură, apare complet goală într-un videoclip turnat pentru a promova acest proiect artistic.

Lady Gaga apare în poziții bizare, într-un decor uneori înfiorător, adeoseori cu ochii acoperiți. Însă ceea ce șochează de această dată nu este nuditatea cântăreței, ci mai degrabă vocea ei: coloana sonoră a videoclipului este compusă dintr-o singură notă muzicală, pe care Lady Gaga o prelungește, scoțând un sunet gutural, cât mai mult (și mai tare) posibil.

Artista sârbă, în vârstă de 66 de ani, a lansat proiectul Marina Abramovic Institute pe platforma de crowdfunding Kickstarter, unde speră să obțină donații de 600.000 de dolari până pe 25 august. Această sumă este destinată renovării unei clădiri din New York, unde vor fi „prezentate și conservate lucrări artistice de durată, precum dans, teatru, film, opera și alte forme care ar putea să se dezvolte în viitor”, potrivit comunicatului postat pe site-ul MAI. Până joi, la prânz, proiectul inițiat de Marina Abramovic primise donații în valoare de 232.661 de euro.

Lady Gaga, al cărei nume real este Stefani Germanotta, este renumită pentru performanțele ei televizate, care sunt spectaculoase și adeseori controversate. La gala MTV VMA 2010, artista americană a purtat o rochie croită din bucăți de carne crudă, în semn de protest față de politica „don’t-ask-don’t-tell” („nu întreba, nu spune”) din armata americană. Această lege, care impunea militarilor să își ascundă homosexualitatea, a fost abrogată în 2011.

Cântăreața Lady Gaga, care a concertat la București în august anul trecut, a devenit celebră grație unor piese precum „Bad Romance” și „Poker Face”, dar și cu ajutorul unui marketing agresiv și al provocărilor – în special vestimentare.

Lady Gaga a câștigat deja numeroase premii, printre care cinci Grammy (din 12 nominalizări), a stabilit două recorduri mondiale și a înregistrat vânzări de peste 23 de milioane de exemplare din albume și 64 de milioane din single-uri. Billboard a numit-o „artistul anului” 2010 și „cel mai bine vândut artist al anului 2010”. Lady Gaga a ocupat locul 73 pe lista celor mai influenți oameni ai decadei 2000, a fost inclusă în Topul 100 al celor mai influenți oameni din lume întocmit anual de revista Times, iar Forbes a introdus-o pe lista celor mai puternice celebrități de pe glob. Tot editorii revistei Forbes au poziționat-o pe locul 7 pe lista lor anuală a celor mai influente femei din lume.

Marina Abramovic este o artistă din Serbia care a fost recompensată cu Leul de Aur la ediția din 1997 a Bienalei de la Veneția. Operele sale explorează adeseori relația dintre artist și public, limitele trupului uman și posibilitățile infinite ale mentalului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Mașinile care nu mai trec ITP-ul. Vor pica inspecția tehnică periodică
Drumul cu peisaje de vis din România, modernizat. Priveliștile care-ți taie respirația, dar cu taxă
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Marsilia se pregătește să primească flacăra olimpică