Gala Grammy Awards 2013, urmărită de 28,1 milioane de telespectatori

Gala Grammy Awards 2013, urmărită de 28,1 milioane de telespectatori
Aproximativ 28,1 milioane de telespectatori americani au urmărit gala Grammy Awards 2013, fapt ce marchează o scădere cu 30 de procente față de ceremonia plină de emoție din 2012, atunci când întreaga industrie muzicală i-a adus un ultim omagiu cântăreței Whitney Houston, relatează Reuters.
Publicat: 12/02/2013, 13:20
Actualizat: 02/02/2019, 19:19

Aproximativ 28,1 milioane de telespectatori americani au urmărit gala Grammy Awards 2013, fapt ce marchează o scădere cu 30 de procente față de ceremonia plină de emoție din 2012, atunci când întreaga industrie muzicală i-a adus un ultim omagiu cântăreței Whitney Houston, relatează Reuters.

În ciuda acestei scăderi, show-ul de duminică seară, ce a avut o durată de trei ore și jumătate și a fost difuzat de postul CBS, a obținut cea de-a doua audiență dintre toate galele Grammy din 1993 și până în prezent, iar foarte mulți critici au avut cuvinte de laudă la adresa organizatorilor.

În absența unor nume mari precum Lady Gaga și Beyonce, gala Grammy de duminică a premiat mulți artiști tineri aflați în plină ascensiune, iar principalele trofee au fost acordate unei varietăți largi de muzicieni.

Grupul britanic de folk-pop Mumford & Sons s-a impus la categoria „albumul anului” cu materialul discografic „Babel”, grupul indie-pop fun. a câștigat categoria „cântecul anului” cu piesa „We Are Young”, iar cântărețul australian Gotye a fost desemnat câștigător la categoria „înregistrarea anului” cu piesa „Somebody That I Used To Know”.

Mulți dintre câștigătorii și artiștii care au cântat duminică seară la Los Angeles în cadrul acestei gale au ocupat poziții avansate în topul vânzărilor de pe iTunes, luni, iar cântărețul Justin Timberlake ocupă primul loc în topul pre-comenzilor pentru noul lui album „The 20/20 Experience”, primul lui material discografic din 2006, care va ajunge în magazine în primăvara acestui an.

Albumul grupului fun., „Some Nights”, și cel al grupului Mumford & Sons, „Babel”, se regăseau și ele în Top 5 pe iTunes, luni.

Printre cele mai apreciate momente ale galei de duminică seară s-au numărat evoluțiile de pe scenă ale cântărețelor Rihanna și Taylor Swift, dar și cel al trio-ului inedit alcătuit din Sting, Rihanna și Bruno Mars, care au cântat alături de Ziggy și Damiam Marley, pentru a aduce un tribut legendarului cântăreț de muzică reggae Bob Marley. Elton John a cântat alături de Mumford & Sons, Mavis Staples, Zac Brown Band și Brittany Howard din grupul Alabama Shakes pentru a aduce un tribut muzicianului american Levon Helm.

Gala premiilor Grammy din 2012 a fost urmărită de 39,9 milioane de telespectatori, ocupând locul al doilea în topul audiențelor din toate timpurile ale acestui show. Succesul deosebit al galei de anul trecut s-a datorat revenirii pe scenă a cântăreței britanice Adele – recompensată cu șase trofee – după intervenția chirurgicală pe coardele vocale, dar și momentului special dedicat de organizatori cântăreței Whitney Houston, care a murit cu o zi înainte de gala din 2012.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
SUA, în stare de șoc. A MURIT la Casa Albă. Medicii au privit neputincioși
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ