„Game of Thrones” și „True Detective”, printre câștigătorii Creative Arts Emmy Awards 2014

Game of Thrones și True Detective, printre câștigătorii Creative Arts Emmy Awards 2014
Publicat: 17/08/2014, 11:56
Actualizat: 26/03/2019, 04:37

Sâmbătă seară, peste 80 de premii au fost acordate la gala Creative Arts Emmy Awards, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Emisiunea de divertisment „Saturday Night Live” a primit cele mai multe premii, cinci, fiind urmată în top de seriile „Game of Thrones”, „True Detective”, „Sherlock: His Last Vow” și „Cosmos: A Spacetime Odyssey”, cu patru trofee, și de „Orange Is the New Black” și „Deadliest Catch”, cu trei Creative Emmy.

În categoriile dedicate actorilor, Joe Morton a câștigat premiul pentru cel mai bun artist invitat într-un serial-dramă („Scandal”), Allison Janney a câștigat premiul pentru cea mai bună artistă invitată într-un serial-dramă, pentru rolul din „Masters of Sex”, iar trofeele pentru cele mai bune roluri de invitați în producții TV de comedie au fost câștigate de Uzo Aduba („Orange Is the New Black”), respectiv Jimmy Fallon („Saturday Night Live”).

În afară de premiul pentru interpretare câștigat de Jimmy Fallon, „Saturday Night Live” a mai obținut trofeele pentru cea mai bună regie a unei emisiuni de divertisment, cele mai bune costume, cele mai bune coafuri și cel mai bun machiaj.
„Game of Thrones” a câștigat premiile pentru cea mai bună regie artistică, cele mai bune costume și cel mai bun machiaj pentru un serial de ficțiune, precum și trofeul pentru cele mai bune efecte speciale.

Premiile pentru cel mai bun casting au revenit producțiilor „True Detective” (serial dramă), „Orange Is the New Black” (serial comedie) și „Fargo” (miniserie/ film TV).

Emisiunea „The Colbert Report” a câștigat al doilea Emmy consecutiv pentru cel mai bun scenariu.

De asemenea, Heidi Klum și Tim Gunn au câștigat al doilea lor Emmy, în calitate de gazde ale emisiunii „Project Runway”, iar, în categoria „coregrafie”, Tabitha și Napoleon D’Umo au fost premiați pentru emisiunea „So You Think You Can Dance”.

La gala de sâmbătă seară, prima poziție în topul posturilor TV cu cele mai multe trofee a revenit HBO, care a câștigat 15 premii, iar locul al doilea a revenit postului NBC, cu 10 premii.

Gala Creative Arts Emmy Awards, organizată în mod tradițional cu o săptămână înainte de decernarea premiilor Primetime Emmy, este dedicată disciplinelor tehnice din spatele producțiilor de televiziune: regie artistică, imagine, coafură, machiaj, mixaj de sunet, montaj de imagine, coregrafie, montaj de sunet, efecte speciale vizuale, cascadorii și altele. Alte premii sunt decernate în categorii precum animație, seriale non-ficțiune, reality-show și actori cu statut de invitați.

Cea de-a 66-a ediție a Primetime Emmy Awards va fi difuzată pe 25 august, în direct de postul NBC, deținut de Comcast Corp.

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensând excelența programelor de televiziune americane difuzate în prime time. Decernate în premieră în 1949, distincțiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de „premiile Emmy”, până la apariția Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oară în anii 1970, iar cuvântul „primetime” a fost atunci adăugat în titulatura lor oficială, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii între cele două trofee.

Premiile Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotație, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii – CBS, ABC, NBC și FOX.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York