Florin Jinga
06.02.2019
Magazin

Gata cu FUMATUL? Doar cei peste 100 DE ANI să își mai poată cumpăra ȚIGĂRI

Gata cu FUMATUL? Doar cei peste 100 DE ANI să își mai poată cumpăra ȚIGĂRI
Doar cei peste 100 de ani vor mai putea cumpăra legal țigări. Vezi care sunt motivele

Propunerea legislativă va fi dezbătută zilele următoare de Comisia pentru sănătate și prevede creșterea treptată, în următorii cinci ani, a vârstei la care se pot cumpăra țigări. Astfel, până în 2024 să își mai poată cumpăra legal țigări doar cei care au peste 100 de ani, informează CNN

Hawaii a devenit, în 2016, primul stat din SUA care a majorat vârsta legală pentru fumat la 21 de ani.

Prin această măsură se dorește eliminarea pieței de țigări din statul american, deși turiștii le vor putea aduce cu ei în continuare. Totuși, limitele de vârstă nu se vor aplica țigărilor electronice, trabucurilor sau tutunului de mestecat.

Legea federală le cere statelor americane să stabilească la 18 ani vârsta minimă la care o persoană poate cumpăra țigări. În prezent, majoritatea statelor din SUA permit tinerilor de 18 ani să cumpere țigări, iar patru dintre acestea au stabilit vârsta minimă la 19 ani.

Un raport din 2015 al Academiei Naționale de Științe a arătat că „dacă cineva nu devine un fumător frecvent până la vârsta de 25 de ani, șansele ca acesta să înceapă să fumeze scad considerabil”.

În sprijinul acestor decizii controversate, oficialii din Hawaii vin cu cifre. Bolile asociate fumatului provoacă anual moartea a peste 1.400 de oameni, iar costurile medicale se ridică la peste 500 de milioane de dolari pentru statul american, potrivit datelor oficiale. 

Foto: Hepta

Inchide