GESTUL pe care PRINȚESA DIANA punea mare preț. Mulți nu sunt conștienți de IMPORTANȚA lui

Redactor:
Laura Cojocaru
Prințesa Diana a trimis aproape 60.000 de scrisori de mulțumire după nunta sa

Printre actele de caritate pentru care a devenit cunoscută și apreciată, printre recepțiile și vizitele regale, prințesa Diana găsea întotdeauna timp să le mulțumească celor care se gândeau la ea. 

Supranumită prințesa inimilor, prințesa de Wales avea mereu grijă să redacteze și să trimită scrisori de mulțumire.

În cartea biografică scrisă de Andrew Morton: „Her true story” (Adevărata ei poveste), autorul menționează că după nunta prințesei Diana cu prințul Charles, cei doi au primit peste 47.000 de scrisori cu felicitări și peste 10.000 de cadouri de nuntă. Ajutată de angajați, prințesa Diana a trimis aproape 60.000 de scrisori de mulțumire, arătându-și astfel recunoștința față de cei care le-au transmis să aibă parte de o căsnicie fericită. 

Lady Di înțelegea semnificația scrisorilor de mulțumire mai mult decât o înțelegeau mulți alții.

Potrivit unui studiu recent, multe persoane subestimează valoarea acestor tipuri de scrisori și nu sunt conștiente de satisfacția pe care ar putea să le-o aducă destinatarilor.

Cercetătorii americani au realizat un experiment prin care mai multe persoane au primit scrisori de mulțumire și au fost întrebate apoi cât de mult au apreciat gestul, pe o scală de la 1 la 5. Cei mai mulți i-au oferit punctajul maxim inițiativei și au declarat că s-au simțit cu adevărat surprinși și fericiți când au citit scrisoarea. 

Diane Gottsman, fondatoarea Școlii de Protocol din Texas și autoarea cărții: „Eticheta Modernă pentru o viață mai bună”, a menționat că o scrisoare de mulțumire valorează mai mult decât un mesaj online. „Este un gest special. Depășește orice așteptări, pentru că presupune un efort în plus. Dacă sunteți descurajați de faptul că nu ați trimis la timp un bilet de mulțumire, nu vă faceți griji! O scrisoare de mulțumire întârziată este mult mai bună decât nimic”, a declarat Diane Gottsman.

Diana, mama prinților William și Harry, s-a căsătorit cu prințul Charles în 1981. Cei doi au divorțat în 1996.

Prințesa Diana și iubitul ei, Dodi Al-Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, au murit într-un accident rutier care a avut loc pe 31 august 1997, în tunelul de sub podul Alma din Paris. Dodi Al-Fayed și șoferul au fost declarați morți la locul accidentului, în timp ce prințesa Diana a murit mai târziu la spital.

Prințesa Diana a devenit foarte cunoscută și apreciată prin participarea permanentă la acțiuni sociale, caritabile. S-a implicat în lupta pentru combaterea leprei, a cancerului și a virusului HIV. De asemenea, Diana a patronat Royal Marsden Hospital (destinat copiilor cu cancer) și Great Ormond Street Hospital for Children.

Foto: Hepta

Inchide