Gică Hagi a anunțat că Ianis Hagi va pleca în străinătate: „Cred că va pleca vara aceasta”

Redactor:
Răzvan Stîngă
Gică Hagi a anunțat că Ianis Hagi va pleca în străinătate: „Cred că va pleca vara aceasta”
Gică Hagi a declarat, public, că Ianis Hagi (20 de ani) va pleca de la Viitorul. Renunță la fiul său pentru o trecere în afara României și nu este dispus să îl lase la FCSB, așa cum s-a speculat în ultimeze zile.

„Ianis va pleca afară! Au apărut acele speculații, acele clauze. Nu s-a discutat niciodată așa ceva. Jucătorul trebuie să joace fotbal. Dacă joacă bine, va fi lăudat. Nu s-a tratat nimic”, a precizat Gică Hagi. „Regele” spune că echipa va fi aleasă în funcție de un singur aspect. Fiul său va pleca la o formație care îi poate da șansa să joace. Astfel, va fi evitată o nouă experiență de tipul Fiorentina, unde Ianis a prins mai multe meciuri la echipa de tineret. „Încă nu e stabilită echipa, evaluăm. Pe zi ce trece, sunt mai multe cereri. Dar, eu cred că da, cred că va pleca vara aceasta. Noi suntem cei care cerem, dar prima regulă la Ianis e că trebuie să meargă undeva unde să joace. E tânăr, iar un jucător tânăr, de perspectivă, trebuie să facă parte dintr-un proiect”, a declarat Gică Hagi la Digi Sport.

Gigi Becali ar fi oferit trei milioane de euro plus 20% dintr-un eventual transfer, pentru ca Hagi să-l lase pe Ianis la FCSB. Mutarea nu s-a realizat, iar Ianis are șanse foarte mari să ajungă în străinătate. Arsenal, Standard Liege, Anderlecht și Galatasaray ar fi cele mai interesate echipe să-l transfere pe Ianis. ProSport a scris despre cum a picat transferul lui Ianis la Girona, după ce catalanii au retrogradat în Segunda Division.

Cifrele lui Ianis Hagi în acest sezon sunt foarte bune și a intrat astfel în rândul celor mai buni jucători din Liga 1. 39 de meciuri, 14 goluri și 8 pase decisive sunt statisticile lui Ianis la Viitorul. La nivelul primei reprezentative, în 2019, Ianis a prins 4 meciuri, toate în campania de calificare la EURO 2020. Mijlocașul face parte și din lotul României U21, care va debuta peste câteva zile la Campionatul European.

 

Inchide