Globurile de Aur aduc 15 nominalizări pentru filmele din portofoliul MediaPro Distribution. FOTO

Publicat: 13/12/2013, 17:51
Actualizat: 29/07/2014, 19:43

Patru dintre filmele aflate în portofoliul MediaPro Distribution, liderul distribuției cinematografice de pe piața din România, au obținut 15 nominalizări la Premiile Globurile de Aur 2014.

Astfel, lungmetrajele „12 ani de sclavie”, „Gravity 3D: Misiune în spațiu” și „Rush: Rivalitate și adrenalină” sunt în cursa pentru titlul de „Cel mai bun film”, producția „Lupul de pe Wall Street”, regizată de Martin Scorsese, este nominalizată la categoria „Cel mai bun film de comedie sau musical” și îl plasează pe Leonardo DiCaprio ca favorit al Globului de Aur pentru „Cel mai bun actor într-o comedie sau musical”.

Cele mai multe nominalizări (șapte) la premiile acordate de Asociația Presei Străine de la Hollywood a primit pelicula „12 ani de sclavie”: „Cel mai bun film”, „Cel mai bun actor”, „Cea mai bună actriță”, „Cel mai bun actor într-un rol secundar”, „Cel mai bun regizor”, „Cel mai bun scenariu” și „Cea mai bună coloană sonoră”. Singurul film care a reușit să egaleze această performanță este „American Hustle”, în regia lui David O. Russell.

De asemenea, producția „Gravity 3D: Misiune în spațiu” se bucură de aprecierile Asociației, care a nominalizat-o pe Sandra Bullock la categoria de „Cea mai bună actriță”, l-a propus pe Alfonso Cuaron pentru premiul de „Cel mai bun regizor”, iar pe Steven Price l-a inclus pe lista scurtă a nominalizaților la categoria „Cea mai bună coloană sonoră”.

Una dintre surprizele cele mai plăcute vine din partea filmului „Rush: Rivalitate și adrenalină”, care a obținut două nominalizări pentru: „Cel mai bun film” și „Cel mai bun actor într-un rol secundar”.

În România, filmul „12 ani de sclavie” va avea premiera pe marile ecrane pe 3 ianuarie 2014, iar „Lupul de pe Wall Street” va putea fi vizionat în cinematografe începând cu 10 ianuarie 2014.

MediaPro Distribution este distribuitorul exclusiv al Warner Bros. Pictures în România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase