Grimus cântă în deschiderea concertului Deep Purple de la București

Grimus cântă în deschiderea concertului Deep Purple de la București
Publicat: 03/02/2014, 13:49
Actualizat: 03/02/2014, 13:50

Trupa românească Grimus va cânta în deschiderea concertului pe care Deep Purple îl va susține, pe 20 februarie, la Sala Polivalentă din București, informează organizatorul evenimentului, Emagic.

Concertul formației Deep Purple este inclus în turneul de promovare a albumului „Now What?”.

Află mai multe știri despre evenimentele viitoare pe pagina de Facebook „Unde mergem”.

După show-ul susținut în urmă cu doar câteva săptămâni în India, la festivalul Saarang, alături de cei de la The Architects, formația Grimus bifează o nouă performanță, fiind aleasă pentru a cânta în deschiderea concertului trupei Deep Purple care va avea loc la București, în mai puțin de o lună.

Alegerea a fost făcută de reprezentanții trupei britanice, plăcut impresionanți de reușitele formației românești, unul dintre puținele nume autohtone care au reușit să se facă auzite și dincolo de granițele țării.

„Este o surpriză și o onoare deopotrivă să fim aleși să cântăm pe aceeași scenă cu o adevărată legendă. Chiar dacă stilul nostru este ușor diferit, nu putem decât să ne bucurăm la gândul că muzica noastră este atât de apreciată. Credem că energia din show-urile live este un limbaj universal până la urmă, iar faptul că o trupă ca Deep Purple ne-a ales să cântăm pe aceeași scenă este o dovadă în plus a acestui lucru. Venim la București cu inima deschisă, pentru a cunoaște un public nou și niște artiști pe care îi admirăm”, a declarat Vali Rauca, chitaristul trupei Grimus.

Grimus este trupa românească cu cele mai multe prezențe în festivaluri internaționale din ultimii doi ani. Astfel, după ce în vara lui 2012 au bifat apariții la Sziget Festival (Ungaria), EXIT Festival (Serbia), Rock for People (Cehia) si B’estfest, anul 2013 a debutat pentru clujeni cu o prestație la Eurosonic și a continuat cu Arezzo Wave Festival (Italia) și Waves Vienna Festival (Austria). Prestațiile live impecabile au fost un avantaj, aducându-le celor șase membri șansa de a cânta în deschiderea concertelor unor artiști precum Red Hot Chili Peppers, Hurts, Placebo și Roxette.

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal și hard rock, alături de Led Zeppelin și Black Sabbath, Deep Purple este și astăzi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formată în 1968, de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans și Ian Paice, reuniți inițial sub numele de Roundabout, și cu un sound de rock progresiv, trupa a trecut prin mai multe schimbări de nume și de componență, reușind să-și contureze identitatea muzicală spre începutul anilor 1970, odată cu lansarea albumului „Deep Purple In Rock”. Au urmat „Fireball” și „Machine Head”, unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei, ajuns pe prima poziție în clasamentul britanic. „Highway Star”, „Space Truckin'”, „Lazy” și „Smoke on the Water” sunt doar câteva dintre piesele care aveau să devină reprezentative pentru cariera trupei.

În ultimii ani, Deep Purple a continuat să lanseze albume și să concerteze în toata lumea, consolidându-și poziția de „legendă” a genurilor hard rock și heavy metal. De altfel, muzica trupei a influențat de-a lungul timpului numeroși alți artiști, precum Metallica, Aerosmith, Van Halen, Alice in Chains, Bon Jovi, Motörhead și chiar „noul val” de heavy metal britanic – Iron Maiden, Judas Priest și Def Leppard. Postul de radio britanic Planet Rock a clasat-o pe poziția a cincea în topul celor mai influente trupe din lume. Cu vânzări record de peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, dintre care aproape 18 milioane de copii vândute doar în Statele Unite ale Americii, Deep Purple își continuă povestea muzicală cu un nou material discografic, lansat în primăvara anului trecut: „Now What?!”.

Biletele pentru concertul din 20 februarie se apropie de epuizare. Astfel, pentru evenimentul de la Sala Polivalentă mai sunt disponibile bilete Golden Ring, la prețul de 200 de lei, și Acces General, pentru suma de 115 lei. Acestea pot fi achiziționate fie online, de pe www.myticket.ro și www.iabilet.ro, fie din rețeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu și casa de bilete a Sălii Palatului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern