Guns N’ Roses se reunește: Axl Rose și Slash vor cânta împreună pentru prima dată după mai mult de 20 de ani

Guns N' Roses se reunește: Axl Rose și Slash vor cânta împreună pentru prima dată după mai mult de 20 de ani
Publicat: 30/12/2015, 12:49
Actualizat: 30/12/2015, 14:03

Zvonurile despre această reunire a trupei californiene circulă de mulți ani în presa internațională și se pare că în cele din urmă ele se vor confirma.

Trupa reunită ar fi, totodată, în negocieri cu mai mulți promoteri pentru a cânta în 25 de stadioane de fotbal, în America de Nord, în vara lui 2016, iar prima reprezentație ar urma să fie în Las Vegas Arena, care ar urma să fie inaugurată pe 6 aprilie.

Totodată, se mai spune că trupa ar cere 3 milioane de dolari pentru un show, iar prețul unui bilet ar putea ajunge la 250 – 275 de dolari.

Reprezentanții trupei și ai festivalului Coachella nu au putut fi contactați, până în acest moment, pentru a confirma reunirea formației. Nici directorii care se vor ocupa de Las Vegas Arena nu au răspuns cererii de a face declarații pe această temă.

Ultimul show în care Axl Rose și Slash au cântat împreună a avut loc pe 17 iulie 1993, la River Plate Stadium, în Buenos Aires. La cel mai recent turneu al trupei Guns N’ Roses a participat doar Axl Rose – din grupul original.

Încă de când Slash a părăsit Guns N’ Roses, în octombrie 1996, fanii trupei au sperat că renumitul chitarist și alți membri din componența originală a trupei se vor reuni.

Recent, site-ul formației Guns N’ Roses a fost șters în totalitate, iar acum afișează pe pagina de start doar logoul original al trupei, aluzie la faptul că un anunț privind reunirea grupului în formula de succes este iminentă.

Reprezentanți ai companiei Epiphone, parte a Gibson Guitar Corporation, au declarat că „informatorii” acesteia țin încă în secret detaliile privitoare la reunirea formației Guns N’ Roses în formula: Axl Rose (voce), Slash (chitară), Duff McKagan (bas), Izzy Stradlin (chitară) și Steve Adler (tobe).

„Am auzit tot felul de zvonuri, de câteva luni, despre asta. Ceva se întâmplă, însă nu putem spune exact ce. Deși multe reviste confirmă un turneu de reunire pentru 2017 sau cel puțin un show aniversar, nimeni din trupa originală nu a confirmat oficial. Între timp, Slash & The Conspirators vor concerta de Anul Nou în Las Vegas”, au spus reprezentanții companiei, citați de alternativenation.net.

Basistul Todd Kerns, parte a proiectului Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, a declarat recent că muzicienii vor lua o pauză în ceea ce privește înregistrările și turneul, pentru că Myles Kennedy pregătește un material de studio alături de trupa sa, Alter Bridge.

Astfel, deși au compus deja 10 – 12 piese, Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators vor lansa următorul album imediat după cel al trupei din Florida.

Kerns a adăugat că, dacă ar fi după Slash, trupa ar repeta ciclul înregistrări – turneu la nesfârșit. „Singurele lucruri care îl țin din a face asta sunt programul și alți oameni”, a mai spus basistul.

Despărțirea oficială a chitaristului Slash de Guns N’ Roses s-a produs în 1996 și, de atunci, rockerul american a lansat două formații de succes – Slash’s Snakepit (1994 – 2002) și Velvet Revolver (2002 – 2008) -, a cântat alături de nume precum Zakk Wylde, Ozzy Osbourne, Chris Cornell, Michael Jackson și Fergie, iar proiectul cu Myles Kenedy, solistul formației Alter Bridge, a început în 2010. n această formulă, au fost lansate două albume: „Apocalyptic Love” (2012) și „World on Fire” (2014).

Formația californiană Guns N’ Roses a fost fondată în 1985, la Los Angeles. Trupa a lansat până în prezent albumele „Appetite for Destruction” (1987), „G N’ R Lies” (1988), „Use Your Illusion I” (1991), „Use Your Illusion II” (1991), „The Spaghetti Incident?” (1993) și „Chinese Democracy” (2008).

Guns N’ Roses a vândut peste 100 de milioane de copii ale albumelor sale pe plan mondial. Fiecare material discografic al grupului a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar și în cele din Asia și America de Sud. Cel mai bine vândut disc al trupei este „Appetite For Destruction”, cu peste 38 de milioane de exemplare, la nivel mondial.

După destrămare, Axl Rose a obținut în justiție dreptul de a folosi numele trupei, a lansat „Chinese Democracy”, și a continuat să susțină turnee cu grupul sub același nume. Dintre vechii membri ai formației, doar Dizzy Reed a colaborat în continuare cu Axl Rose.

Până de curând, trupa Guns N’ Roses era formată din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitară bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitară), Frank Ferrer (baterie, percuție), Ron „Bumblefoot” Thal (chitară) și DJ Ashba (chitară). Thal și Ashba au părăsit formația în 2014, respectiv 2015.

Guns N’ Roses a concertat în România, în septembrie 2010, la complexul Romexpo din Capitală, dar și în cadrul festivalului Rock the City, în iulie 2012, tot la Romexpo.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase