Horațiu Mălăele a primit o stea pe Aleea Celebrităților

Horațiu Mălăele a primit o stea pe Aleea Celebrităților
Publicat: 02/08/2012, 14:28
Actualizat: 03/07/2013, 18:50

Actorul Horațiu Mălăele a primit, joi, o stea pe Aleea Celebrităților din Piața Timpului din Capitală și a ținut să recite un catren compus de el cu ocazia acestui eveniment, la care au participat, printre alții, Meda Victor, Tudor Chirilă și George Mihăiță.

Actorul Horațiu Mălăele a primit, joi, o stea pe Aleea Celebrităților din Piața Timpului din Capitală și a ținut să recite un catren compus de el cu ocazia acestui eveniment, la care au participat, printre alții, Meda Victor, Tudor Chirilă și George Mihăiță.

„Unu’ e pus la grătar/ Altu’ stă interimar/ Unu’ e prins cu ocaua/ Numai eu sunt dus cu steaua”, a recitat Horațiu Mălăele, înainte de a dezveli steaua care i-a fost dedicată.

De altfel, George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis din București, unul dintre inițiatorii proiectului Aleea Celebrităților, a subliniat că steaua lui Horațiu Mălăele este cea care închide primul cerc format din aceste simboluri dedicate artiștilor români din teatru și film.

Invitat să îi aducă un omagiu lui Horațiu Mălăele, actorul George Mihăiță a fost scurt și concis: „Pentru mine, Horațiu Mălăele este Pasărea Măiastră a lui Brâncuși”.

La evenimentul de joi au mai vorbit primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, și primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

„Deși nu sunt primar, mi-am pregătit un discurs”, a glumit Mălăele la începutul intervenției sale. „Numai la noi se putea întâmpla. Stelele sunt pe pământ, România e în aer”, a continuat el, spre amuzamentul asistenței, pe care a salutat-o, la final, cu urarea: „Să fiți sănătoși și veseli”.

Aleea Celebrităților – Walk of Fame este un proiect cultural inițial de Teatrul Metropolis, Primăria Capitalei și Cocor, care găzduiește stelele celor mai cunoscuți artiști români din lumea filmului și a teatrului, în semn de prețuire a valorilor culturale din România. Celebrul Walk of Fame românesc a fost inaugurat în ianuarie 2011. Pe Aleea Celebrităților din Piața Timpului din Capitală strălucesc deja stelele altor mari personalități – Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Radu Beligan, Amza Pellea (postum), Ștefan Iordache (postum), Maia Morgenstern, Alexandru Tocilescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ileana Stana-Ionescu, Sebastian Papaiani, Ion Caramitru, Draga Olteanu Matei, Mircea Albulescu, Mariana Mihuț, Marin Moraru, Iurie Darie -, dar și a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.

Horațiu Mălăele este actor de teatru și film, regizor, caricaturist, pictor și scriitor român. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1975, la clasa profesorului Octavian Cotescu, cu rolul Fadinard din „Pălăria florentină”, de Eugene Labiche. În 1975, și-a început cariera de actor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, ca apoi să ajungă în București, după anii 1980, la Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Național, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, excelând în numeroase roluri de dramă și comedie.

Printre numeroasele spectacole regizate cu mare succes la public se numără: „Puricele”,”O sărbătoare princiară”, „Poiana boilor”, „Podu'”, „Lecția”, „Măscăriciul”, „Revizorul”, „Carlo contra Carlo”, „S-a sfârșit cum a-nceput”.

În 1975 a debutat și în film, în „Muntele ascuns”, în regia lui Andrei Cătălin Băleanu, pentru ca apoi să fie distribuit în pelicule de mari regizori români, ca Alexandru Bocăneț, Mircea Daneliuc, Sergiu Nicolaescu etc. În 2000, a jucat în „Amen”, în regia lui Costa-Gavras, pentru ca în 2008 să regizeze primul său film, „Nunta mută”.

De la debut și până în prezent, Horațiu Mălăele a obținut numeroase premii pentru interpretare și pentru regie, dar și premii speciale: trofeul UNITER, în 1992, pentru „Mincinosul”, trofeul pentru regie la Festivalul Comediei Românești, în 1994, premiul UNITER, pentru „Unde-i revolverul”, în 1998 etc.

A debutat ca scriitor cu „Horațiu despre Mălăele”, iar anul acesta a publicat volumul „Rătăcire”.

Actorul-scriitor-caricaturist nu știe dacă el a ales teatrul sau teatrul l-a ales pe el și crede că este bine să fii modest, „dar să ai orgoliul modestiei tale”, după cum declara într-un interviu. Se consideră un om obișnuit, care vrea doar să comunice cu lumea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York