Idei creative pentru decorarea unei bucătării mici

Redactor:
Gandul
Idei creative pentru decorarea unei bucătării mici
Mai mare nu este întotdeauna mai bun, mai ales atunci când vorbim despre bucătării. Bucătăriile mici sunt de obicei spații mult mai eficiente decât cele mari, iar pentru un design deosebit nu ai nevoie de un spațiu enorm. Ai nevoie doar de câteva idei de amenajare a bucătăriei pentru a-ți păstra spațiul organizat, funcțional și elegant.

Ai mai jos câteva idei de decorare a unei bucătării mici, care abordează problemele comune ale acestor spații limitate și vin cu soluții inedite de design.

Doar pentru că ai un spațiu mic pentru gătit nu înseamnă că trebuie să minimizezi decorul pentru a-l face funcțional. Chiar dacă bucătăria ta nu are blaturi spațioase din marmură, spații de depozitare imense și un frigider din oțel inoxidabil foarte mare, poți maximiza chiar și cel mai mic colțișor cu aceste idei simple fără a sacrifica stilul.

Aglomerația este de obicei un efect secundar al lipsei de spații de depozitare. Totuși, mai multe spații de stocare nu reprezintă soluția, ci simplificarea acestora prin renunțarea la ceea ce nu folosești. Investește în lucruri durabile și de calitate, precum aparatele electrocasnice sau pardoseala. În mod special, pardoseala trebuie să fie una cât mai comodă și caldă, iar materialul perfect și care nu se demodează niciodată este lemnul. Chiar dacă spațiul este mic, parchetul triplustratificat este o idee bună, care va oferi spațiului mai multă eleganță și personalitate. Parchetul există pe piață într-o gamă largă de culori, dar pentru a afla mai multe specificații tehnice te poți orienta aici.

Depozitare și iluminat

Instalează uși glisante pentru dulapuri și ascunde toate aparatele de bucătărie voluminoase și alte obiecte pe care nu le folosești foarte des.

Camerele întunecate par mai mici, așa că luminează-ți pereții printr-un strat proaspăt de vopsea într-o nuanță deschisă. Dacă îți plac dulapurile mari, întunecate, adăugă diferite tipuri de iluminare, mai ales cea în care spoturile sunt montate în dulap pentru a lumina zona de lucru și a accentua designul piesei de mobilier. O iluminare bună face ca bucătăria să pară mai mare, indiferent de culoare. Iată câteva dintre următoarele idei de iluminare:

– Adăugă lumini pe rafturi și sub dulapuri pentru a-ți lumina spațiul de depozitare

– Înlocuiește becurile incandescente cu versiuni eficiente din punct de vedere energetic.

– Adaugă o oglindă pe un perete

– Agață un „depozit” de perete cu instrumente de gătit

O bucătărie mică ar putea să nu aibă spațiu suficient pentru o mașină de spălat vase, așa că merită să găsești loc pentru o chiuvetă dublă. Păstrează o parte pentru vasele curate și o alta pentru cele murdare. În acest fel, vei avea unde să depozitezi vasele și te vei putea lipsi de suportul clasic și cu farfurii la vedere.

Identifică locurile unde există spațiu irosit, precum cel din spatele dulapurilor, sub chiuvetă, colțurile nefolosite și pervazul ferestrelor. Depozitează oriunde poți! Iată câteva exemple de bucătării mici amenajate smart.

Dacă există prea multe articole înghesuite pe blatul de lucru, trebuie să iei în considerare soluții inteligente precum benzile magnetice montate pe perete, șine pentru a atârna ustensile, tigăi, căni, borcane de condimente și coșuri de tacâmuri. Gândește-te, de asemenea, la ceea ce folosești în fiecare zi – de exemplu, tocătorul, lingurile din lemn, detergentul de vase – pe care să le ai la îndemână când este nevoie.

Foto: Pixabay

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Condamnat pentru proxenetism, candidat la alegerile parlamentare. Lua fete de la discoteca din sat
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Ungurii nu se lasă și nu renunță la Ardeal! Au dat deja sute de milioane...
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest nume....
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Motivele reale pentru care divorțează Analia Selis. Vedeta spune tot!
×
Inchide