Îl sperie DUREREA! Un condamnat la moarte din Tennessee a ales SCAUNUL ELECTRIC în locul INJECȚIEI LETALE

Redactor:
Silviu Bănilă
Îl sperie DUREREA! Un condamnat la moarte din Tennessee a ales SCAUNUL ELECTRIC în locul INJECȚIEI LETALE
David Earl Miller, un condamnat la moarte din Tennessee, va fi executat pe SCAUNUL ELECTRIC, după ce a susținut că INJECȚIA LETALĂ i-ar provoca dureri prea mari.
David Earl Miller, care își așteaptă execuția de 36 de ani, se alătură unui număr tot mai mare de condamnați la moarte, care încearcă să evite injecția letală, după câteva execuții ratate de autorități, scrie BBC.
 
Un alt condamnat din Tennessee, Edmund Zagorski, a fost electrocutat luna trecută, după ce a ales scaunul electric. Injecția letală este principala metodă de execuție în SUA, dar cei care au comis crimele înainte de 1999 pot opta pentru Old Sparky, după cum este poreclit scaunul electric.
 
Atât Miller, cât și Zagorski, au invocat execuția ratată a lui Billy Ray Irick, din august, în urma căreia deținutul s-a învinețit la față și a avut nevoie de 20 de minute pentru a-și da ultima suflare, scrie AP.
 

 

 
Execuția lui Zagorski a fost a doua execuție pe scaunul electric din ultimii 58 de ani. Miller, care va fi executat joi, a fost găsit vinovat de uciderea unei femei cu probleme psihice în vârstă de 23 de ani, în anul 1981.
 
Miller, în vârstă de 61 de ani și Zagorski, de 63 de ani, au spus că injecția letală pe bază de midazolam, folosită în Tennessee, provoacă o moarte dureroasă.
 
În ultima vreme, tot mai multe soluții folosite de autorități au provocat o agonie lungă și dureroasă pentru condamnații la moarte. Constituția americană interzice utilizarea metodelor dureroase sau neobișnuite de execuție.
 
În septembrie, un doctor a declarat în fața unui tribunal din Tennessee că Irick a simțit o durere cruntă, deoarece a fost torturat în timpul execuției sale, informează The Tennessean.
 
Dr. David Lubarski a susținut că midazolamul l-a sedat pe Irick, dar nu l-a ferit de efectele celorlalte două substanțe, injectate în timpul execuției.
 

 

 
Miller este unul dintre cei patru condamnați la moarte care au demarat cazuri federale în Tennessee, cerând să fie executați de un pluton de execuție, în locul injecției letale.
 
În Alabama, zeci de deținuți au ales camera de gazare, în locul injecției letale, după ce li s-a oferit această opțiune, în locul injecției letale.
 
Electrocutarea nu mai este principala metodă de execuție în SUA. Astfel, justiția din Georgia și Nebraska a stabilit că execuțiile pe scaunul electric sunt neconstituționale. Totuși, lui Miller i s-a spus că nu poate susține neconstituționalitatea metodei amintite, în situația în care chiar el a ales-o. 
 
Spânzurarea a reprezentat cea mai populară metodă de execuție până în anii 1890, în SUA. A urmat apoi vremea scaunului electric, urmat de prima execuție cu injecție letală, în 1982. 

×
Guvernul anunță ce se întâmplă de la 1 iunie

Ședința de guvern are loc dupa ce, în urmă cu puțin timp, s-a încheiat întâlnirea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Publicată de Gandul pe Joi, 28 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide