Imagini inedite de la nunta lui Emmanuel și Brigitte Macron. VIDEO

Imagini inedite de la nunta lui Emmanuel și Brigitte Macron. VIDEO

„Brigitte, mereu prezentă, și chiar mai mult acum, fără de care nu aș mai fi eu”, a declarat președintele nou-ales în fața mulțimii.

Brigitte Macron (născută Trogneux) a fost o prezență constantă pe perioada campaniei prezidențiale, ajutându-l pe Macron în conturarea agendei politice, organizarea de întâlniri, editarea discursurilor și oferindu-i sfaturi cu privire la prezența sa scenică.

Emmanuel Macron a întâlnit-o pe Brigitte Trogneux pe când era un puști de 15 ani, iar doi ani mai târziu acesta i-a făcut o promisiune pe care avea să o îndeplinească.

„La vârsta de 17 ani, Emmanuel mi-a spus >”, a povestit Brigitte Trogneux jurnaliștilor de la Paris Match, anul trecut.

Cei doi s-au căsătorit în 2007, iar Brigitte i-a fost alături în strânsa campanie prezidențială.

„Nu o ascund”, a spus Macron pentru un canal de televiziune francez. „Este parte din viața mea, așa cum a fost mereu”.

” Îi datorez foarte multe, pentru că ea m-a făcut ceea ce sunt acum. Dacă voi fi ales – pardon, cand vom fi aleși – ea o să fie acolo lângă mine”, a declarat Emmanuel Macron, în cadrul unui discurs de luna trecută.

„Vă mulțumim că ne acceptați așa, un cuplu ieșit din tipare”, a spus Macron în cadrul unei ceremonii.

Diferența de vârstă de 25 de ani dintre cei doi a reprezentat un motiv de ridiculizare în presa din Franța.

Cuplul a răspuns la „obsesia” mass-media, susținând că dau dovadă de un misoginism înrădăcinat, făcând referire la Donald și Melania Trump, a căror diferență de vârstă este exact aceeași. Cu toate acestea, presa nu a făcut niciun comentariu pe seama diferenței lor de vârstă .

Macron a declarat că va contura și defini pentru prima dată rolul ambiguu al primei doamne din Franța și va elabora o descriere oficială a postului pentru Brigitte.

Potrivit Daily Mail, Prima Doamna a Franței ar urma să lucreze în guvernul francez. Dar munca ei nu va fi remunerată.

Încercând o abordare în stilul Michelle Obama, rolul lui Brigitte Trogneux va fi acela de a gândi noi reforme, în sistemul de învățământ francez, notează cotidianul britanic.

Cu două decenii în plus de experiență, comparativ cu soțul ei, fosta profesoară care i-a creionat caracterul noului președinte al Franței, încă de la vârsta de 15 ani, bunică a opt copii, este de așteptat să joace un rol destul de activ în noul executiv de la Paris.

Când va ajunge la Elysee, doamna Trogneux va avea astfel numeroase sarcini de îndeplinit, o echipă cu care va lucra și un buget stabilit.

Dar președintele a fost foarte clar că munca ei nu va fi plătită. Remarca a venit după ce campania prezidențială a lui Francois Fillon a fost efectiv încheiată de acuzațiile potrivit cărora și-ar fi plătit soția din bani publici pentru a face „o muncă falsă”.

„Se va concentra asupra muncii pentru copiii cu autism și pentru cei dezavantajați”, a declarat Candice Nedelec, coautor al unei biografii a cuplului, pentru The Times.