IMAGINI INEDITE din locuința lui Adolf Hitler

Publicat: 05/06/2012, 13:07
Actualizat: 05/06/2012, 13:16

De curând au fost date publicității, în premieră, imagini inedite din casa liderului Germaniei naziste, Adolf Hitler. Fotografiile arată că acesta era foarte exigent nu doar în conducerea țării, ci și în ceea ce privește felul în care era decorata locuința sa, principalul loc de relaxare al cancelarului, dar și locul unde a pus la cale cele mai malițioase planuri, scrie Daily Mail.

Imaginile suprinse de Hugo Jaeger, fotograful personal al lui Adolf Hitler între 1936 și 1945, oferă o perspectivă unică asupra intimității Führer-ului. Acestea permit accesul în viața sa privată, în locul unde Hitler făcea lucrurile cotidiene, printre mobila rafinată, decorațiunile, tablourile și sculpturile aduse din toate lumea.

Încăperile din apartamentul berlinez de deasupra Noii Cancelarii a Reichului reflectă preferința pentru baroc, dar și gusturi marcate de sentimentalism. Obsesia lui Hitler pentru grandios se poate vedea în preferința sa pentru arhitectura supradimensionată, pentru monumentele mărețe, care ar impresiona și ar umili vizitatorii. Aceeași grandomanie și-a pus amprenta și asupra apartamentului personal al Führer-ului, unde fiecare masă sau noptieră era acoperită cu flori.

O fotografie din 1938 este învăluită într-un aer foarte domestic, ilustrând măsuța cu telefonul, carnețelul cu numere, vaza cu flori, așezate în fața unei oglinzi în care se văd franjurile unei lampadar al veiozei. Dacă alături de toate aceste obiecte nu s-ar vedea vedea cascheta lui Hitler, privitorul ar putea crede că fotografia imortalizează o clipă din viața liniștită a unui om de clasă mijlocie. Accesoriul militar aruncat neglijent pe măsuță imprimă senzația brutalității omului care vine acasă de la birou după o zi de muncă.

Pe lângă cochetul apartament berlinez, Hitler se putea mândri și cu o reședință în Alpii bavarezi, din apropiere de Berchtesgaden, locul unde Führer-ului a petrecut momente speciale alături de partenera sa Eva Braun și alți oameni politici importanți, cum ar fi Albert Forster. Chiar și reședința de vacanță era decorată, după cum se poate observa în imaginile surprinse de Jaeger, în același stil grandios apreciat de Führer.

Cabana din Bavaria era locuința de suflet a lui Adolf Hitler, amenajată în stilul arhitectural, pe care a vrut să-l atribuie întregii Germanii.

O altă clădire reprezentativă nu doar pentru Hitler, ci pentru întreaga Germanie sub conducerea sa, a fost celebrul Fuhrerbau, din Munchen, locul unde se țineau majoritatea conferințelor Partidului Nazist.

Acolo a avut loc Conferința din 1938 și tot acolo, în biroul lui Hitler, a fost semnat acordul prin care premierul britanic de la acea vreme, Neville Chamberlain, a cedat Germaniei o parte din Cehoslovacia.

O altă imagine indedită este cea suprinsă de la bordul vasului de croazieră aparținând organizației naziste „Putere prin Bucurie” (Kraft durch Freude) în timpul călătoriei de inaugurare a acestuia, din aprilie 1939.

Un loc inedit care a marcat activitatea liderului Germaniei naziste este „Vizuina Lupului”, o fortăreață amplasată în nord-estul Poloniei, despre care s-a spus că va fi amenajată ca o destinație pentru turiști.

În afară de fortăreața din Polonia, al doilea loc unde Hitler a petrecut majoritatea timpului în cel de-al doilea Război Mondial a fost reședința din Alpii Bavarezi, pe care a renovat-o și a rebotezat-o în 1935, urmând să-și petreacă acolo vacanțele următorilor zece ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al femeii acuzate că și-a ucis iubitul polițist. De ce este toată țara...
Nici unul dintr-un milion n-ar fi pariat pe o asemenea transformare! Imagini cum n-ai fi...
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a...
Sabotorii ruși au crezut că au distrus o fabrică de la Berlin care livra ajutoare...
Incredibil unde a fost găsită o femeie de 62 de ani care a dispărut din...
Anca Sigartău, diagnosticată cu CANCER. Medicii i-au spus că mai are doar 1 an de...
Care este pluralul cuvântului "complex", una dintre cerinţele care le-au dat bătăi de cap elevilor...
"Am sperat că Viorel scapă!" - Părinții bărbatului mort la Ibănești își urlă durerea!
Un băiat de 14 ani a fost mușcat de rechin în timp ce se afla...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Britanicii au pus sub lupă noul DUSTER. Ce cred despre SUV-ul din Mioveni?
Raport alarmant. Rusia ar fi provocat incendiul de la o fabrică din Berlin ca parte...
Țara în care 99% din populație este INCINERATĂ
Mașinile care au interzis! Interdicție pentru șoferi de la 1 iulie
Bei cafea și stai mult pe scaun? Iată ce se întâmplă
Din 15 iulie, 10 ispite feminine aşteaptă să demaşte cele mai ascunse trăiri ale concurenţilor...
VIDEO Edu.ro Barem Română Evaluare Națională 2024: La ce oră se publică răspunsurile pentru subiectele...
Gagea, deranjat de gestul pe care l-a făcut Alexandra atunci când l-a luat pe Bogdan...
Cine este deputatul implicat într-un grav accident în Alba Iulia? Reacția politicianului după impact: ”Am...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Mă, tu, acolo, în Japonia, câte ore pe zi lucrezi?
David Bale, tatăl actorului Christian Bale și unul dintre cei mai mari activiști pentru protejarea...
×