IMAGINI INEDITE din locuința lui Adolf Hitler

Publicat: 05/06/2012, 13:07
Actualizat: 05/06/2012, 13:16

De curând au fost date publicității, în premieră, imagini inedite din casa liderului Germaniei naziste, Adolf Hitler. Fotografiile arată că acesta era foarte exigent nu doar în conducerea țării, ci și în ceea ce privește felul în care era decorata locuința sa, principalul loc de relaxare al cancelarului, dar și locul unde a pus la cale cele mai malițioase planuri, scrie Daily Mail.

Imaginile suprinse de Hugo Jaeger, fotograful personal al lui Adolf Hitler între 1936 și 1945, oferă o perspectivă unică asupra intimității Führer-ului. Acestea permit accesul în viața sa privată, în locul unde Hitler făcea lucrurile cotidiene, printre mobila rafinată, decorațiunile, tablourile și sculpturile aduse din toate lumea.

Încăperile din apartamentul berlinez de deasupra Noii Cancelarii a Reichului reflectă preferința pentru baroc, dar și gusturi marcate de sentimentalism. Obsesia lui Hitler pentru grandios se poate vedea în preferința sa pentru arhitectura supradimensionată, pentru monumentele mărețe, care ar impresiona și ar umili vizitatorii. Aceeași grandomanie și-a pus amprenta și asupra apartamentului personal al Führer-ului, unde fiecare masă sau noptieră era acoperită cu flori.

O fotografie din 1938 este învăluită într-un aer foarte domestic, ilustrând măsuța cu telefonul, carnețelul cu numere, vaza cu flori, așezate în fața unei oglinzi în care se văd franjurile unei lampadar al veiozei. Dacă alături de toate aceste obiecte nu s-ar vedea vedea cascheta lui Hitler, privitorul ar putea crede că fotografia imortalizează o clipă din viața liniștită a unui om de clasă mijlocie. Accesoriul militar aruncat neglijent pe măsuță imprimă senzația brutalității omului care vine acasă de la birou după o zi de muncă.

Pe lângă cochetul apartament berlinez, Hitler se putea mândri și cu o reședință în Alpii bavarezi, din apropiere de Berchtesgaden, locul unde Führer-ului a petrecut momente speciale alături de partenera sa Eva Braun și alți oameni politici importanți, cum ar fi Albert Forster. Chiar și reședința de vacanță era decorată, după cum se poate observa în imaginile surprinse de Jaeger, în același stil grandios apreciat de Führer.

Cabana din Bavaria era locuința de suflet a lui Adolf Hitler, amenajată în stilul arhitectural, pe care a vrut să-l atribuie întregii Germanii.

O altă clădire reprezentativă nu doar pentru Hitler, ci pentru întreaga Germanie sub conducerea sa, a fost celebrul Fuhrerbau, din Munchen, locul unde se țineau majoritatea conferințelor Partidului Nazist.

Acolo a avut loc Conferința din 1938 și tot acolo, în biroul lui Hitler, a fost semnat acordul prin care premierul britanic de la acea vreme, Neville Chamberlain, a cedat Germaniei o parte din Cehoslovacia.

O altă imagine indedită este cea suprinsă de la bordul vasului de croazieră aparținând organizației naziste „Putere prin Bucurie” (Kraft durch Freude) în timpul călătoriei de inaugurare a acestuia, din aprilie 1939.

Un loc inedit care a marcat activitatea liderului Germaniei naziste este „Vizuina Lupului”, o fortăreață amplasată în nord-estul Poloniei, despre care s-a spus că va fi amenajată ca o destinație pentru turiști.

În afară de fortăreața din Polonia, al doilea loc unde Hitler a petrecut majoritatea timpului în cel de-al doilea Război Mondial a fost reședința din Alpii Bavarezi, pe care a renovat-o și a rebotezat-o în 1935, urmând să-și petreacă acolo vacanțele următorilor zece ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Fiica transgender a lui Elon Musk face dezvăluiri despre copilăria ei și spune că amintirile...
Cine va fi ELIMINAT de la ”Insula Iubirii”. Ispitele le-au făcut fenta, iar noi am...
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi...
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune...
Ungaria acuză Ucraina că „şantajează” ţările care vor negocieri de pace: Va trebui să luăm...
Am aflat CINE e noul iubit al Emei Uta! Va zbura în Mykonos unde e...
Misterioasa moarte a celei mai iubite actrițe! Dezvăluiri TRAGICE despre sfârșitul ei! Soțul, principalul suspect
De ce vin turişti din China, Coreea sau Australia să înveţe limba română. Cursul costă...
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
Anunț de ultimă oră despre pensiile românilor! Daniel Baciu spune ce se va întâmpla cu...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Ce înseamnă P-R-N-D-S-B la cutia automată? Ce pățești dacă oprești motorul în Drive?
Ciolacu şi Orban au pus la cale un tren de mare viteză care să lege...
Descoperire SUMBRĂ despre COPIII din familiile care se MUTĂ DES
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din...
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Gabriela Cristea și familia, situație neplăcută la finalul vacanței. Ce i s-a întâmplat prezentatoarei în...
Infracțiunile odioase care ar fi avut loc în palatul unde doctorița are cabinetul, în care...
Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
Un bărbat cu tumoare orbitală din Iași a fost supus unei intervenții complexe pentru redarea...