IMAGINI INEDITE din locuința lui Adolf Hitler

Publicat: 05/06/2012, 13:07
Actualizat: 05/06/2012, 13:16

De curând au fost date publicității, în premieră, imagini inedite din casa liderului Germaniei naziste, Adolf Hitler. Fotografiile arată că acesta era foarte exigent nu doar în conducerea țării, ci și în ceea ce privește felul în care era decorata locuința sa, principalul loc de relaxare al cancelarului, dar și locul unde a pus la cale cele mai malițioase planuri, scrie Daily Mail.

Imaginile suprinse de Hugo Jaeger, fotograful personal al lui Adolf Hitler între 1936 și 1945, oferă o perspectivă unică asupra intimității Führer-ului. Acestea permit accesul în viața sa privată, în locul unde Hitler făcea lucrurile cotidiene, printre mobila rafinată, decorațiunile, tablourile și sculpturile aduse din toate lumea.

Încăperile din apartamentul berlinez de deasupra Noii Cancelarii a Reichului reflectă preferința pentru baroc, dar și gusturi marcate de sentimentalism. Obsesia lui Hitler pentru grandios se poate vedea în preferința sa pentru arhitectura supradimensionată, pentru monumentele mărețe, care ar impresiona și ar umili vizitatorii. Aceeași grandomanie și-a pus amprenta și asupra apartamentului personal al Führer-ului, unde fiecare masă sau noptieră era acoperită cu flori.

O fotografie din 1938 este învăluită într-un aer foarte domestic, ilustrând măsuța cu telefonul, carnețelul cu numere, vaza cu flori, așezate în fața unei oglinzi în care se văd franjurile unei lampadar al veiozei. Dacă alături de toate aceste obiecte nu s-ar vedea vedea cascheta lui Hitler, privitorul ar putea crede că fotografia imortalizează o clipă din viața liniștită a unui om de clasă mijlocie. Accesoriul militar aruncat neglijent pe măsuță imprimă senzația brutalității omului care vine acasă de la birou după o zi de muncă.

Pe lângă cochetul apartament berlinez, Hitler se putea mândri și cu o reședință în Alpii bavarezi, din apropiere de Berchtesgaden, locul unde Führer-ului a petrecut momente speciale alături de partenera sa Eva Braun și alți oameni politici importanți, cum ar fi Albert Forster. Chiar și reședința de vacanță era decorată, după cum se poate observa în imaginile surprinse de Jaeger, în același stil grandios apreciat de Führer.

Cabana din Bavaria era locuința de suflet a lui Adolf Hitler, amenajată în stilul arhitectural, pe care a vrut să-l atribuie întregii Germanii.

O altă clădire reprezentativă nu doar pentru Hitler, ci pentru întreaga Germanie sub conducerea sa, a fost celebrul Fuhrerbau, din Munchen, locul unde se țineau majoritatea conferințelor Partidului Nazist.

Acolo a avut loc Conferința din 1938 și tot acolo, în biroul lui Hitler, a fost semnat acordul prin care premierul britanic de la acea vreme, Neville Chamberlain, a cedat Germaniei o parte din Cehoslovacia.

O altă imagine indedită este cea suprinsă de la bordul vasului de croazieră aparținând organizației naziste „Putere prin Bucurie” (Kraft durch Freude) în timpul călătoriei de inaugurare a acestuia, din aprilie 1939.

Un loc inedit care a marcat activitatea liderului Germaniei naziste este „Vizuina Lupului”, o fortăreață amplasată în nord-estul Poloniei, despre care s-a spus că va fi amenajată ca o destinație pentru turiști.

În afară de fortăreața din Polonia, al doilea loc unde Hitler a petrecut majoritatea timpului în cel de-al doilea Război Mondial a fost reședința din Alpii Bavarezi, pe care a renovat-o și a rebotezat-o în 1935, urmând să-și petreacă acolo vacanțele următorilor zece ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...