În premieră, Monica Lewinsky vorbește despre relația cu Bill Clinton: „Abuzul a venit ulterior”

În premieră, Monica Lewinsky vorbește despre relația cu Bill Clinton: Abuzul a venit ulterior
Publicat: 08/05/2014, 09:54
Actualizat: 29/07/2014, 16:50

Monica Lewinsky, în vârstă de 40 de ani, s-a hotărât să vorbească despre relația amoroasă pe care a avut-o cu fostul președinte al SUA, articolul despre acest subiect urmând să apară integral în ediția online din 8 mai a revistei Vanity Fair. Câteva fragmente din acest material au fost publicate marți, pe site-ul vanityfair.com.

Astfel, Monica Lewinsky a declarat că regretă ce s-a întâmplat între ea și fostul președinte Bill Clinton. „Eu regret profund ce s-a întâmplat între mine și președintele Clinton”, spune fosta funcționară de la Casa Albă.

Monica Lewinsky a hotărât, după zece ani, să rupă tăcerea, ca să nu se mai „șușotească” despre trecutul său și despre viitorul altor oameni. „Sunt hotărâtă să am un sfârșit diferit la povestea mea”, spune Lewinsky.

Susținând că aventura sa cu Clinton a fost una consimțită între doi adulți, Lewinsky spune că umilirea publică pe care a suferit-o în urma scandalului i-a schimbat pentru totdeauna direcția vieții.

„Sigur, șeful meu a profitat de mine, dar întotdeauna o să rămân fermă în această privință: a fost o relație consensuală. Orice «abuz» a venit ulterior, când am fost făcută țap ispășitor, cu scopul de a-și proteja poziția sa puternică”, a declarat Lewinsky.

Monica Lewinsky a precizat că, după acest scandal, a refuzat unele oferte care i-ar fi putut aduce sume de peste 10 milioane de dolari, pentru că a considerat că nu este corect să facă acest lucru. Lewinsky mai spune că a fost la mai multe interviuri pentru locuri de muncă în comunicare și branding, cu un accent pe campanii caritabile, dar nu a fost niciodată „suficient de potrivită”, având în vedere ceea ce potențialii angajatori numeau „istoria” sa. „Nu am fost niciodată «destul de bună», pentru poziția respectivă. În unele cazuri, eram potrivită pentru toate motivele greșite. «Bineînțeles, slujba ta presupune să participi la evenimentele noastre». Și, desigur, acestea ar fi fost evenimente la care presa ar fi fost prezentă”, a mai spus Monica Lewinsky.

De asemenea, momentul în care Tyler Clementi, tânărul în vârstă de 18 ani, de la Rutgers University, s-a sinucis, în septembrie 2010, după ce au apărut imagini cu el sărutându-se cu un alt bărbat, a fost unul dureros pentru Lewinsky, precizând că a avut tendințe sinucigașe, dar nu a încercat niciodată să se sinucidă.

Lewinsky spune că, după momentul tragic al decesului lui Tyler Clementi, propria ei suferință „a căpătat o nouă semnificație”.

„Poate spunându-mi povestea voi fi capabilă să îi ajut pe alții în cele mai grele momente de umilire”, a mai declarat Lewinsky.

Aceasta a mai spus că, în momentul în care știrea despre aventura sa cu Clinton a apărut, în 1998, nu doar că a devenit cea mai umilită persoană din lume, dar, „mulțumită Drudge Report, am fost probabil și prima persoană a cărei umilință globală a ajuns pe internet”.

Potrivit acesteia, scopul ei, în prezent, este să vorbească despre umilirea și hărțuirea online în forumurile publice.

Monica Lewinsky a lucrat pentru Casa Albă în 1995 și 1996. Ea s-a mutat în 2005 în Marea Britanie, unde a obținut o diplomă de masterat în psihologie socială.

De atunci, ea a lucrat în calitate de corespondent al redacției de știri pentru postul britanic de televiziune Channel Five.
Deși Monica Lewinsky a acordat deja o serie de interviuri după izbucnirea, în 1998, a scandalului sexual în care era implicat Bill Clinton, ea a preferat în general să rămână departe de atenția presei internaționale.

Fostul președinte american Bill Clinton (1993 -2001) a fost acuzat de Congres în 1998, bănuit că a mințit în legătură cu relația sa cu Monica Lewinsky. Achitat de Senat în februarie 1999, Bill Clinton a fost însă urmărit de acest scandal pe parcursul întregului celui de-al doilea mandat.

Dorina Calin, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Ce au stabilit judecătorii în cazul lui Vlad Pascu. Tatăl lui Sebastian Olariu, unul dintre...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Trebuie SĂ PRIMEASCĂ BANII de urgență. Decizia uriașă care se pregătește în ROMÂNIA
Vica Blochina, în pragul sinuciderii. Ce a făcut fiul ei cu Pițurcă
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Corpul nu vrea de fapt să îmbătrânească, arată prima hartă a mușchilor umani