Începe GayFest. Programul evenimentelor

Începe GayFest. Programul evenimentelor
Publicat: 03/06/2013, 12:50
Actualizat: 03/09/2019, 18:04

Asociația ACCEPT anunță deschiderea celei de a zecea ediții a GayFest, festival care, în acest an, va avea loc în perioada 3-8 iunie.

Tema GayFest 2013 este solidaritatea și, prin evenimentele create, „promovează lupta pentru drepturile omului, creșterea vizibilității lesbienelor, gay-lor, bisexualilor și transexualilor (comunității LGBT) din România și creșterea valorilor diversității cu scopul eliminării actelor de discriminare și violență față de această categorie de cetățeni”, afirmă organizatorii într-un comunicat de presă.

Săptămâna GayFest începe cu inaugurarea raftului de literatură LGBT și o lectură publică, la librăria Cărturești, avându-l ca invitat special pe Kevin Sessums, autorul bestseller-ului internațional Mississippi Sissy. Vor urma vizionări de filme, dezbateri și reprezentații teatrale.

Seara continuă cu spectacolul de teatru „Deseori Neobservat”, de la ora 20.00, la clubul Legere.

Marți și miercuri vor fi organizate dezbateri la Școala Națională de Științe Politice și Administrative (SNSPA), miercuri seară fiind programate și proiecția unui film documentar, o discuție despre HIV, comunitatea bărbaților gay, bisexuali și trans și despre situația actuală a acestora în România și o petrecere, în Club Control.

Tot în cadrul GayFest, Cinema „Elvira Popescu” găzduiește, joi și vineri, proiecția mai multor pelicule, printre care și, în premieră, „Les Amants Passagers”, de Pedro Almodovar.„Anul în curs a fost unul plin de evenimente pentru comunitatea LGBT, la nivel internațional și național. Reacțiile negative apărute în mediile online și nu numai, agresiunile verbale ale unor extremiști cu ocazia proiecției unui film cu tematică gay, declarațiile intolerante ale unor politicieni sau persoane publice, obligă la o mai mare atenție acordată drepturilor LGBT ca parte din agenda publică”, spun organizatorii într-un comunicat de presă.

GayFest 2013 se va încheia în data de 8 iunie cu Marșul Diversității, unde organizatorii afirmă că vor crea crea o zonă liberă de discriminare, un spațiu temporar construit pentru a aduce împreună oameni și idei într-un amestec de muzică, activism social și socializare. „Toate acestea pentru ca incidente precum cel de la Muzeul Țăranului Român și scandaluri precum cel de la Liceul Coșbuc să nu mai fie posibile într-o țară europeană în care drepturile omului vizează pe fiecare cetățean în parte, indiferent de etnie, religie, identitate de gen, orientare sexuală, abilități sau dizabilități!”.

Anul acesta, Marșul Diversității se va desfășura, sâmbătă, înte orele 17.00 și 19.00, pe Șoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf la Piața Victoriei. După ce vor parcurge traseul, participanții pot rămâne în „zona liberă de discriminare”, pe spațiul verde de lângă Muzeul de Geologie, unde vor putea socializa și vor fi distribuite materiale informative. De asemenea, sunt invitate să li se alăture orice alte persoane interesate, chiar dacă nu au participat la marș.

„Într-o societate democratică, majoritatea are obligația de a proteja minoritățile, iar fiecărui individ trebuie să-i oferim aceleași drepturi pe care le pretindem pentru fiecare dintre noi”, a declarat Iulian Stoian, Președintele ACCEPT.

Asociația ACCEPT este prima organizație neguvernamentală de drepturile omului din România care apără și promovează drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) la nivel național. Începând cu 2004, ACCEPT organizează anual GayFest, o săptămână de evenimente culturale și de informare adresate publicului larg. Primul Marș al Diversității a avut loc în 2005 și, începând de atunci, a devenit elementul emblematic al GayFest. Programul complet al evenimentelor este disponibil la adresa: www.gay-fest.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Programul spațial civil al Chinei este de fapt militar, avertizează NASA