Instanța a anulat două amenzi aplicate de CNA posturilor Antena 1 și Antena 3

Instanța a anulat două amenzi aplicate de CNA posturilor Antena 1 și Antena 3
Curtea de Apel București a anulat două amenzi aplicate de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) posturilor Antena 1 și Antena 3.

Curtea de Apel București a anulat două amenzi aplicate de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) posturilor Antena 1 și Antena 3, în valoare totală de 90.000 de lei. Potrivit paginademedia.ro, niciuna dintre decizii nu este definitivă, putând fi atacate cu apel.

Postul Antena 3 fusese sancționat de CNA pe 13 ianuarie, cu o amendă în valoare de 20.000 de lei, pentru o ediție a emisiunii „Sinteza zilei” și două ediții „În gura presei”, difuzate în noiembrie, respectiv decembrie. Prezentatorii celor două emisiuni, Mihai Gâdea și Mircea Badea, au folosit atunci limbaj injurios.

În cazul Antenei 1, amenda în valoare de 70.000 de lei a fost aplicată de CNA în luna februarie, după participarea lui Nicolae Guță la emisiunea „Acces Direct”. Postul a fost atunci sancționat pentru limbajul vulgar folosit pe post la o oră accesibilă minorilor.

Narcisa Iorga, membru CNA, a precizat că procesele au fost câștigate invocându-se o chestiune procedurală și nu una de fond.

„Îmi cer scuze că sunt persecutat. Tocmai am câștigat în instanță, la Curtea de Apel, anularea amenzii de 20.000 de lei dată abuziv de CNA. Mi-am promis că le va veni rândul”, a fost replica lui Mircea Badea pe pagina sa de Facebook..

Inchide