INTERMEDIARII DINTRE SUFLETE. O seară la SPEED DATING, locul unde ai șapte minute pentru a-ți găsi perechea

Publicat: 04/11/2012, 13:17
Actualizat: 30/07/2014, 02:53

Dacă în trecut persoanele singure erau nevoite să apeleze la întâlniri aranjate sau să aștepte chiar și ani de zile ca destinul să le scoată în cale sufletul pereche, în zilele noastre găsirea partenerului este facilitată de servicii matrimoniale specializate.

O alternativă la clasicele anunțuri matrimoniale este SPPED DATING-ul, un sistem ce are ca scop organizarea de întâlniri rapide între persoane de sex opus, în urma cărora aceștia pot decide dacă vor să facă schimb de date de contact sau nu.

Metoda, folosită pentru „cuplarea” evreilor în trecut

Originile SPEED DATING-ului sunt asociate cu rabinul Yaacov Deyo, care, în anii *90, l-a promovat în rândul evreilor singuri din New York, cu scopul de a-i cupla. Primul eveniment oficial de tipul SPEED DATING a avut loc în anul 1998, într-o cafenea din Beverly Hills.

Odată cu promovarea lui într-un episod din celebrul serial „Sex and the City”, fenomenul a devenit tot mai popular, ajungând să fie exploatat de tradiționalele agenții de matrimoniale, care și-au specializat serviciile.

În prezent, în SUA există sute de astfel de agenții de întâlniri. Conceptul a fost externalizat, ajungând la începutul anului 2010 și în România, odată cu înființarea primei agenții de SPEED DATING de la noi din țară.

FOTO: Single Bell

Înscrierea se face online, pe site-ul agenției, care le garantează clienților că vor beneficia de confidențialitate. Mai întâi, participanților li se solicită să completeze un formular cu date despre ei, dar și despre felul în care și-ar dori să fie un potențial partener. Ulterior, pe baza datelor personale furnizante de cei înscriși, organizatorii selectează un număr egal de persoane de sex feminin, respectiv de sex masculin, de obicei între șapte și 12, pentru a se întâlni într-un local din centrul capitalei.

Organizatorii au grijă ca persoanele de sex masculin și feminin care urmează să participe la un SPEED DATING să aibă vârste apropiate, preferințe și ocupații asemănătoare, astfel încât șansele ca aceștia să lege prietenii să fie cât mai mari.

La începutul întâlnirii, participanții primesc câte un ecuson cu numele lor, pe care îl poartă în piept pe toată durata evenimentului, astfel încât interlocutorii lor să-i poată identifica. În cadrul întâlnirii, fiecare are ocazia să vorbească, pe rând, timp de șapte minute, cu toți ceilalți participanți. Astfel, cei prezenți iau parte la un maraton de întâlniri rapide cu necunoscuți și acordă fiecărui interlocutor un calificativ, pe care îl notează pe un chestionar primit la începutul întâlnirii, iar la sfârșit îl predau organizatorilor.

Totul începe online

Pentru a vedea cum merge exact acest tip de întâlniri, un reportergândul a testat sistemul de întâlniri rapide, apelând la serviciile unei agenții de Speed Dating din România. Pentru a putea participa la unul dintre evenimente, am creat un cont pe site-ul agenției, am încărcat o fotografie și apoi am completat un formular cu date de contact și informații personale: vârstă, ocupație, studii, venit, preferințe. Ulterior, am accesat pagina evenimentelor, pentru mă înscrie la una dintre întâlnirile programate pentru următoarele zile. Prețul de participare este de 50 de lei, iar în acești bani este inclusă și o consumație de până în 10 lei.

Întrucât profilul meu se potrivea cu cel al majorității înscrise până la acel moment, acceptul din partea organizatorilor a venit în scurt timp, prin email. Am fost înștiințată cu privire la locul și ora de desfășurare a întâlnirii, dar i s-a cerut să ajungă cu 15 – 20 de minute mai devreme. În ziua întâlnirii am fost sunată de organizatori pentru a confirma prezența.

FOTO: Single Bell

Cu cinci minute înainte de ora 19.00, când începe maratonul de întâlniri dintre cei 12 băieți și cele 12 fete, la intrarea într-un local din centrul vechi al Capitalei, organizatorii îi întâmpină pe participanți. Băieții sunt invitați să se așeze la câte o masă din sala de la parterul localului, în timp ce fetele sunt poftite la câte o masă din încăperea de la primul etaj al clădirii. Pe fiecare masă se află un bilețel cu un număr de la unu la 12, iar fiecare participant are în piept o etichetă cu numele său, pe care o primește la sosire. Sunt invitată să mă așez la una dintre cele două mese rămase libere în sala de la etaj, cea în care se află fetele. Este masa cu numărul 12.

Decizia de a-l revedea se ia după șapte minute

Cele trei organizatoare explică fiecărui participant, pe rând, cum se va desfășura întâlnirea, după care înmânează tuturor un chestionar unde trebuie notate impresiile despre fiecare interlocutor în parte. Este vorba despre o foaie A4 pe care se află un tabel cu trei coloane. Pe cea din stânga se scriu numelor interlocutorilor. În dreptul fiecărui nume, pe coloana din mijloc, se acordă interlocutorilor câte un calificativ de la 1 la 5. Cifra 1 se acordă persoanelor cu care crezi că nu ești deloc compatibil, 2 persoanelor cu care crezi că ești puțin compatibil, 3 persoanelor cu care vrei să legi o prietenie, 4 pentru persoanele cu care îți dorești să legi o prietenie care să ducă, eventual, spre o relație, 5 persoanelor cu care îți dorești doar o relație.

Atunci când oferi calificativul 3, îți dai acordul ca persoana respectivă să primească datele tale de contact și să păstrați legătura. Completarea celei de-a treia coloane, cu o impresie generală lăsată de parteneri, este opțională.

Schimbați de clopoțel

FOTO: Facebook/Single Bell

După ce se explică aceste lucruri, se dă startul întâlnirilor. Băieții sunt aduși de organizatori la etajul superior, unde fiecare este invitat să se așeze la masa uneia dintre fete pentru o discuție de șapte minute. În scurt timp, încăperea este acaparată de sunetul vocilor care vorbesc în același timp. După cele șapte minute, gazda evenimentului sună dintr-un clopoțel pentru a anunța trecerea la întâlnirea următoare, adică mutarea băieților la masa cu numărul mai mare cu unu decât cea de la care s-au ridicat.

La jumătatea maratonului de discuții se ia o pauză de zece minute. Băieții se ridică de la mese și coboară în încăperea de la parter. Fetele merg la baie pentru a schimba impresii și a-și reîmprospăta machiajul. Una dintre ele afirmă că se află pentru a doua oară la un SPEED DATING, după ce, în urmă cu un an, s-a implicat într-o relație cu unul dintre cei pe care i-a cunoscut la un astfel de eveniment. O altă fată mărturisește că este pentru a treia oară la un SPEED DATING și că speră să-și găsească sufletul pereche.

Ne întoarcem în încăperea de la etaj, unde continuă seria întâlnirilor de șapte minute.

FOTO: Facebook/Single Bell

La sfârșitul seriei de întâlniri, atât fetele, cât și băieții predau chestionarele organizatorilor, care promit să expedieze rezultatele evenimentului, prin email, în ziua următoare.

FOTO: Facebook/Single Bell

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația