Jandarmii montani din Gorj POVESTESC pe Facebook cum au salvat ȘASE CĂȚELUȘI din zăpadă. Mama puilor le-a ARĂTAT unde erau

Jandarmii montani din Gorj POVESTESC pe Facebook cum au salvat ȘASE CĂȚELUȘI din zăpadă. Mama puilor le-a ARĂTAT unde erau
Publicat: 16/12/2018, 09:04
Actualizat: 25/03/2019, 22:56

O patrulă de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Gorj a salvat sâmbătă șase căței și pe mama lor.

Jandarmii au fost alertați chiar de cățeaua care nu mai știa ce să facă să își protejeze puii, așa că i-a condus pe salvatori la locul unde erau îngropați în omăt. Imaginile impresionante au fost postate pe Facebook și au impresionat sute de internauți.

Mai mulți internauți au fost indignați că nu a fost luată în mașină și mama puiuților, în loc să fie lăsată să alerge pe jos, dar jandarmii au precizat despre cățelușă că era agresivă și că i-a urmat până la adăpost și că sunt în siguranță cu toții.

O femeie comentează:„Bravo! Dar cățeaua nu trebuia să o lăsați să fugă în urma mașinii, săraca. Ce chin pe ea”.

O altă femeie spune:„Este minunat că au înțeles cererea de ajutor adresată lor, dar și că i-au dat curs; cât despre condițiile în care stau, probabil că între timp sunt mai bune, oricum este un adăpost și nu mai sunt amenințați de animalele sălbatice. Si pentru gestul lor, noi cei care iubim animalele, le mulțumim”.

„Salvăm suflete când turiștii sunt în siguranță la munte. Astăzi (sâmbătă – n.r.), o patrulă de jandarmi montani din Rânca, aflată într-o misiune de patrulare auto a văzut la limita zonei montane o cățea care era agitată. Un coleg a mers să vadă care este motivul agitației și a găsit mai mulți cățeluși împrăștiați în zăpadă pe o pantă. Fiind uzi, scâncind de frig, jandarmii montani i-au urcat în mașină și au mers la sediul postului montan, cățeaua urmându-i după mașină. A fost improvizat într-o magazie un culcuș unde cei șase cățeluși vor sta. Ne implicăm pentru că ne pasă. Un doctor veterinar îi va consulta în curând și vom lua o decizie înțeleaptă”, au scris jandarmii pe Facebook.

Jandarmii încearcă acum să găsească soluții pentru căței, pentru ca aceștia să nu trebuiască să se reîntoarcă în frig.

Foto:Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj/ Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase