J.K. Rowling a publicat biografia unui personaj din „Harry Potter”

J.K. Rowling a publicat biografia unui personaj din Harry Potter
Publicat: 01/11/2014, 15:55

În universul francizei literare „Harry Potter”, Dolores Umbridge este o profesoară care adoră culoarea roz, are un zâmbet cald și predă la Școala de apărare împotriva artelor întunecate.

Cu o personalitate complexă, Dolores Umbridge cochetează cu forțele întunecate, sub acoperirea unui zâmbet copilăresc și inocent. Ascunzându-se în spatele iubirii sale pentru pisici și pasiunii pentru ceștile de ceai, ea reușește adeseori să își ascundă adevărata natură în discuțiile cu liderii din universul vrăjitorilor.

Personajul a apărut pentru prima dată în al cincilea volum din serie, „Harry Potter și Ordinul Phoenix”, în calitate de profesor la Școala de apărare împotriva artelor întunecate la Hogwarts, lucrând de asemenea ca subsecretar principal la Ministerul pentru Magie.

Adeziunea ei la forțele răului era diferită de aceea a Lordului Voldemort și acționa din interiorul sistemului. În ciuda aspectului ei fizic simpatic, Dolores este un personaj sadic.

Acest aspect a fost dezvăluit pentru prima dată atunci când l-a obligat pe tânărul vrăjitor Harry Potter să scrie în caietele școlare cu propriul sânge, după ce i-a dăruit o pană impregnată cu magie, care grava tot ce scria tânărul ucenic în pielea acestuia.

J.K. Rowling spune că Dolores Umbridge este personajul pe care l-a detestat cel mai mult.

„Dorința ei de a controla, de a pedepsi și de a genera durere, toate acestea în numele legii și al ordinii publice, sunt, după părerea mea, la fel de reprobabile ca sprijinirea forțelor răului de către Lordul Voldemort”, a declarat scriitoarea britanică.

De asemenea, romanciera a dezvăluit în noua povestire publicată pe site-ul Pottermore că Dolores Umbridge este un personaj inspirat dintr-o persoană reală.

Ea a spus că, înainte de a deveni scriitoare, a împărțit un birou cu o femeie care adora „fotografiile cu pisici pufoase”, volănașele, ceștile de ceai și poșetele de mici dimensiuni.

De asemenea, romanciera spune că acea femeie era „cea mai bigotă persoană din lume, dușmănoasă și o înfocată susținătoare a pedepsei cu moartea”.

În noua poveste, realizată sub forma unui eseu de 1.700 de cuvinte, J.K. Rowling dezvăluie faptul că Dolores Umbridge este „semipură” (termen care desemnează faptul că o persoană este, din naștere, pe jumătate vrăjitor, n.r.).

Acest aspect este foarte important, întrucât Dolores Umbridge este deosebit de crudă față de oamenii care nu au legătură cu magia. În calitatea ei de director al Comisiei de înregistrare a oamenilor lipsiți de abilități magice („muggle” în original, n.r.), Dolores Umbridge a trimis mulți presupuși „muggles” în Azkaban, închisoarea vrăjitorilor, acuzându-i că „furau magia” de la creaturile magice.

Alături de biografia personajului Dolores Umbridge – al cărui nume a fost de asemenea explicat de romanciera britanică în acest eseu – J.K. Rowling a publicat vineri alte cinci povestiri scurte pe site-ul Pottermore, inclusiv una despre închisoarea Akzaban și o alta despre toate persoanele care au deținut funcția de Ministru al Magiei.

Cărțile „Harry Potter” au fost publicate între anii 1997 și 2007 și au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry, Emma Watson ca Hermione Granger și Rupert Grint ca Ron Weasley. Filmele au avut încasări totale de 2,39 de miliarde de dolari.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”