Joan Collins și Kristin Scott Thomas au primit titlul de Dame ale Imperiului Britanic

Joan Collins și Kristin Scott Thomas au primit titlul de Dame ale Imperiului Britanic
Publicat: 31/12/2014, 15:59

Actrița Joan Collins, una dintre vedetele serialului de televiziune „Dinastia/ Dinasty”, din anii 1980, a fost inclusă pe New Year Honours List 2014 și a primit din partea reginei Elizabeth a II-a titlul de Dame.

Collins, în vârstă de 81 de ani, a primit acest titlu onorific ca o recunoaștere a contribuției sale în ceea ce privește acțiunile caritabile. Actrița este de mult timp o susținătoare a organizațiilor caritabile dedicate copiilor.

Joan Collins, care s-a născut la Londra, a declarat, marți, că se simte „smerită să primesc acest nivel de recunoștință din partea reginei mele și a țării mele și sunt încântată și cu adevărat recunoscătoare”.

Și actrița Kristin Scott Thomas, care o va interpreta chiar pe regina Marii Britanii într-o piesă de teatru ce va avea premiera în 2015, a primit titlul de Dame. Aceasta a declarat că la început nu a crezut că informația potrivit căreia va primi acest titlu este adevărată.

„Sunt foarte încântată și uimită și îmi este teamă că m-aș putea trezi brusc”, a spus Scott Thomas, în vârstă de 54 de ani, care a fost nominalizată la premiul Oscar, în 1997, pentru rolul din „Pacientul englez/ The english patient”.

Creatoarea de modă Mary Quant, care a impus fustele mini în moda anilor 1960, a fost, la rândul său, numită Dame, alături de prezentatoarea de televiziune Esther Rantzen, care a fondat o linie telefonică pentru ajutorarea copiilor și adolescenților neglijați și abuzați. Totodată, scriitoarea britanică Carol Ann Duffy a primit același titlu onorific.

Actorul John Hurt, în vârstă de 74 de ani, care ajucat în filme precum „The Naked Civil Servant”, „Omul Elefant/ The Elephant Man” și „Alien”, a fost făcut Cavaler, alături de chimistul Simon Campbell, care a făcut parte din echipa ce a creat faimoasa pilulă contra disfuncțiilor erectile Viagra.

Totodată, actorul de comedie James Corden și actrița Sheridan Smith au primit tilturile de Ofițer al Imperiului Britanic (OBE). Aceeași distincție a fost oferită și actriței Emily Watson.

Producătorul muzical Peter Asher, parte a duo-ului pop Peter and Gordon din anii 1960, a fost numit Comandor al Imperiului Britanic (CBE), alături de Meera Syal, vedeta show-ului de comedie „Goodness Gracious Me”, și de scriitoarea scoțiană Ali Smith, al cărei roman, „How to be both”, a fost inclus pe lista scurtă din 2014 a nominalizărilor pentru Booker Prize.

La împlinirea a 100 de ani de la începutul Primului Război Mondial, artiștii Paul Cummins și Tom Piper au fost numiți Membri ai Ordinului Imperiului Britanic (MBE), pentru crearea expoziției de la Turnul Londrei, unde sute de mii de maci roșii din ceramică au fost expuși pentru comemorarea victimelor primei conflagrații mondiale.

Titlurile onorifice britanice sunt acordate de monarhul Regatului Unit al Marii Britanii, dar persoanele care primesc aceste tilturi sunt alese de comisii formate din funcționari publici, pe baza nominalizărilor făcute de guvern și de publicul larg.

În ordine descendentă, principalele titluri onorifice sunt cele de Cavaler, CBE, OBE și MBE. Tradiția cere ca în cazul Cavalerilor formula de adresare să conțină titlul „Sir”, în cazul bărbaților, și „Dame”, în cazul femeilor, urmat de numele persoanei. Cei care primesc aceste onoruri nu au un titlu nobiliar real, ci doar onorific.

Aceste onoruri sunt folosite ca o răsplată pentru politicieni, diplomați și funcționari cu o carieră îndelungată, dar lista anuală include de asemenea multe celebrități și persoane necunoscute în afara comunității sau domeniului în care activează.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...