• Publicat:
Magazin

JOCUL care pune în pericol siguranța copiilor. Un băiețel și-a rupt mâna după ce a încercat să reproducă mișcările personajelor

JOCUL care pune în pericol siguranța copiilor. Un băiețel și-a rupt mâna după ce a încercat să reproducă mișcările personajelor
Charley Dale, mamă a trei copii, le avertizează pe tinerele mămici de pericolele unui joc online denumit Fortnite, după ce băiatul ei de patru ani și-a rupt mâna, în timp ce încerca să recreeze o mișcare din aplicația respectivă.

Harrison Day a lipsit chiar în prima zi de la școală, după ce și-a rupt mâna încercând să imite mișcările dintr-un joc online multiplayer popular, care abordează tema supraviețuirii într-o eră post-apocaliptică, scrie Daily Mail.

Charley Dale, în vârstă de 31 de ani, l-a băgat pe puști la culcare, dar acesta s-a furișat în camera fratelui mai mare, Joshua, unde acesta se uita la clipuri video cu jocul Fortnite pe YouTube.

Câteva zile mai târziu, Harrison a decis să imite mișcările din joc, cum ar fi saltul cu umbrela de pe toboganul din curtea familiei sale – dar totul s-a terminat prost pentru copil.

Charley, care mai are un băiețel de un an, a declarat: „L-am văzut pe fereastra de la bucătărie. Se juca în grădină. Apoi a încercat să sară din partea laterală a toboganului și a alunecat. Am sunat la 999, Harrison a urlat o oră de durere. Nu i-a ieșit osul, dar brațul era deplasat. A fost îngrozitor. Nu am văzut așa ceva”, a povestit mama băiatului.

În trecut, autoritățile britanice i-au avertizat pe părinți să fie atenți la siguranța copiilor, când aceștia din urmă se joacă Fortnite. Pe de altă parte, creatorul jocului, Epic Games, a precizat că acesta NU este recomandat copiilor sub 13 ani, în Marea Britanie.

Alți părinți au reclamat faptul că micuții au devenit dependenți de Fortnite sau au încărcat excesiv facturile de date mobile.

Inchide