Jocul Kendama: ce este, de ce face bine la sănătatea copilului și cum se joacă

Redactor:
Paula Rotaru
Jocul Kendama: ce este, de ce face bine la sănătatea copilului și cum se joacă
Jocul Kendama: ce este, de ce face bine la sănătatea copilului și cum se joacă

Nu știi ce este? Îți spunem noi: o jucărie de îndemânare care are numeroase efecte benefice atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Condiție de bază: joacă regulat! Și neapărat învață regulile. Ți le spunem noi mai jos!

Ce este Kendama?

Pentru cei care nu au încă Kendama pentru colecția lor de activități de timp liber fun, trebuie să menționăm că este mai mult decât un simplu joc, este un stil de viață și provoacă „dependență”. De ce se spune asta?! Ei bine, pentru că, odată prins jocul, vei putea face oricâte trucuri cu Kendama, dacă îți lași îndemânarea și imaginația să „zburde” (între 300 și 50.000 de trickuri).

Jucăria Kendama a apărut undeva prin secolele XVII-XVIII, iar jocul care a inspirat Kendama este originar din Franța Bilboquet, joc a cărui denumire înseamnă textual „cupă și bilă”.  Kendama este un joc de atenție, este un joc de coordonare, este un joc de strategie. De obicei, jocul de Kendama este recomandat copiilor peste 4 ani.

Kendama este o jucărie de îndemânare de lemn tradițională japoneză, care s-a bucurat la început de popularitate în rândul copiilor, dar a ajuns în scurt timp o jucărie pentru adulți și copii deopotrivă.


O Kendama originală costă de la 69 lei și poate ajunge să coste chiar până la 300 lei dacă vorbim despre variantele monster (de dimensiuni mai mari).

Din ce este compusă o jucărie Kendama

Componența Kendama explică rapid și de unde vine numele de Kendama. O kendama este compusă în primul rând din „ken” care este mânerul și din „tama” care este bila de lemn. Cele două părți, ken și tama, sunt legate între ele printr-un fir, o ață numită „ito”.

Corpul kendama, ken, are două cupe de dimensiuni diferite și un vârf, iar la capăt are o altă cupă. Vârful corpului ken se numește „kensaki”, iar cupa de la partea opusă se numește „Chuzura”.

Cele două cupe sunt de dimensiuni diferite: cea mare se numește Ozara, iar cupa mică se numește Kozara. Traversa de pe Ken pe care sunt situate cele 2 cupe se numește Sorado. Gaura din bilă, din tama, se numește „ana”.

MAI MULTE DETALII PE CSID

Inchide