Kanal D, amendat pentru violență de limbaj și obscenitate. Membru CNA: „Emisiunile astea mi se par că sunt un fel de bordel, grădină zoologică și casă de nebun”

Kanal D, amendat pentru violență de limbaj și obscenitate. Membru CNA: Emisiunile astea mi se par că sunt un fel de bordel, grădină zoologică și casă de nebun
Publicat: 13/05/2015, 09:25

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a analizat, în ședința de marți, emisiunea „Te vreau lângă mine” (edițiile din 21 octombrie 2014, 5 ianuarie și 27 martie). Într-una dintre aceste ediții, care a fost difuzată între orele 13.30 – 16.00, a fost prezentată o tânără care a dansat lasciv.

Totodată, CNA a analizat emisiunea „Teo Show” difuzată pe 24 februarie, în care a fost prezentat cazul unui model, Bogdan Vlădău, care ar fi avut o relație cu o nimfomană. Subiectul a fost discutat în studioul emisiunii de Monica Tatoiu, care, în opinia majorității membrilor CNA, a folosit un limbaj nepotrivit pentru ora de difuzare a emisiunii, la care au acces și minorii.

De asemenea, CNA a analizat șapte ediții ale emisiunii „WOWbiz”, difuzate în perioada 6 – 21 ianuarie. În această emisiune a fost prezentat cazul unei femei, Loredana Pastramă, și al paternității copilului acesteia.

În plus, a fost prezentată o farsă pe care actorul Andrei Duban a făcut-o unei femei supranumită „Valeria de Monaco”. Aceasta a fost dezbrăcată și percheziționată pe motiv că ar fi transportat droguri.

În ceea ce privește emisiunea „Te vreau lângă mine”, reprezentantul Kanal D, Cătălin Băleanu, a spus că dansul prezentat nu a conținut nuditate. „Nu a fost nimic obscen”, a spus acesta. El a precizat că în emisiune sunt prezentați „oameni simpli, de diferite vârste și pregătiri, care încearcă să își găsească un partener”.

Cătălin Băleanu a mai spus că în această emisiune sunt prezentate cazurile reale, iar publicul emisiunii este în proporție de 91,7% peste 15 ani.

În ceea ce privește emisiunea „Teo Show”, Cătălin Băleanu a spus că acest program a demonstrat de-a lungul timpului decență și bun-simț. „Nu am primit nicio sancțiune și o avem de mulți ani în grilă. În aceeastă situație a fost vorba despre o parodiere a unei melodii difuzată în studio. Nu a fost vorba despre comportant obscen, limbaj obscen, de nuditate. Totul s-a desfășurat într-un context de natură umoristică, asemănător unui pamflet”, a spus Băleanu.

Totodată, referindu-se la „WOWbiz”, Cătălin Băleanu a spus că aceasta este o emisiune nocturnă, spre deosebire de emisiuni ale altor televiziuni, cu un conținut similar, dar difuzate la ore accesibile minorilor.

La rândul său, Mădălin Ionescu, prezentatorul emisiunii „WOWbiz”, a spus că seria emisiunilor dedicate Loredanei Pastramă a fost oprită la sfârșitul lunii ianuarie.

„La sfârșitul lunii ianuarie s-a luat o decizie împotriva succesului de casă. Am decis să oprim acest subiect, deși subiectul mergea foarte bine (…) În proporție de 98%, toate edițiile și discuțiile s-au desfășurat după ora 23.00 și eu am intervenit de fiecare dată. Am oprit emisiunea de mai multe ori. Au fost momente când oamenii au sărit la bătaie (…)”, a spus Ionescu.

În ceea ce privește cazul Loredanei Pastramă, Mădălin Ionescu a spus că emisiunea de la Kanal D a avut un efect pozitiv asupra sa. „Femeia a venit cu o poveste de viață dramatică. Se prostitua în momentul în care a început povestea ei pe micul ecran. Pot să spun că nu mai face acest lucru. Am adus psihologi. Au avut efect acele ediții. Niciunul dintre noi nu a încurajat prostituția”, a spus Ionescu.

Membrii CNA au considerat însă că emisiunile „WOWbiz”, „Te vreau lângă mine” și „Teo Show” au încălcat legislația audiovizualului, respectiv articolul 18, literele a și b din Codul audiovizualului, potrivit căruia „Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 – 23,00 producții care prezintă: violență fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat; scene de sex, limbaj sau comportament obscen”.

Astfel, la propunerea membrului CNA Valentin Jucan, Consiliul a decis să amendeze cu 15.000 de lei Kanal D. „Pentru” aplicarea acestei sancțiuni au votat Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Buda, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu și Răsvan Popescu, în timp ce „împotrivă” au votat Radu Călin Cristea și Lorand Turos.

„Mi se pare inacceptabil să faci șapte emisiuni («WOWbiz», n.r.) de un asemenea nivel”, a spus Radu Herjeu.

În ceea ce privește emisiunea „Teo Show”, Radu Herjeu a spus că „se vorbește despre sex la ora 17.41”. „Doamna Tatoiu ne povestește cum se face sex în avion (…) Ori protejăm minorii ori nu-i mai protejăm. Sunt niște discuții absolut nepotrivite la ora respectivă”, a mai spus Herjeu.

„Emisiunile astea mi se par că sunt un fel de bordel, grădină zoologică și casă de nebuni, în formă continuată (…) Asemenea emisiuni nu ar trebui să existe în halul ăsta”, a spus și Dorina Rusu.

Ea a spus că farsa făcut de Andrei Duban i se pare „incalificabilă”. „Eu înțeleg că există farse, te poți distra pe seama altuia. Dar fata respectivă a fost pusă într-o situație degradantă (…) Băiatul ăsta (Andrei Duban, n.r.) spunea poezii cu Ceaușescu, iar acum face lucruri aproape de pornografie”, a spus Dorina Rusu.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Apple ar urma să lanseze noi iPad-uri, după un an de pauză
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid