Kanal D îi dă replica membrului CNA Valentin Jucan. „Nu a fost difuzată vreo știre despre imaginea cu Gabriel Cotabiță”

Redactor:
Madalina Cerban
Kanal D îi dă replica membrului CNA Valentin Jucan. „Nu a fost difuzată vreo știre despre imaginea cu Gabriel Cotabiță”
Kanal D spune că în emisiunea "Wowbiz", moderată de Mădălin Ionescu, nu a fost difuzată nicio știre despre imaginea în care apare Gabriel Cotabiță pe patul de spital, televiziunea precizând că Ionescu a fost asociat în mod eronat cu acest subiect de membrul CNA Valentin Jucan.

„În urma difuzării imaginilor cu Gabriel Cotabiță pe patul de spital, în spațiul public a fost lansată o informație eronată de către Valentin Jucan, membru al CNA (Consiliul Național al Audiovizualului, n.r.). Menționăm că în emisiunea moderată de Mădălin Ionescu nu a fost difuzată nicio știre referitoare la acest subiect, informație ce poate fi verificată foarte ușor”, se arată într-un comunicat remis, miercuri seară, agenției MEDIAFAX de reprezentanții Kanal D.

Potrivit acestora, „subiectul a fost publicat pe wowbiz.ro fără nicio intenție de a-i aduce vreun prejudiciu lui Gabriel Cotabiță și familiei acestuia”.

„Mai mult decât atât, site-ul nu a difuzat imaginea în întregime tocmai pentru a proteja intimitatea lui Gabriel Cotabiță, un artist respectat și apreciat de Kanal D. Subiectul a fost realizat ca un mare semnal de alarmă privind condițiile necorespunzătoare din spital. Este inadmisibil ca un om într-o situație precară de sănătate să aibă parte de un asemenea tratament într-un spital din România. Au fost aduse grave și nefondate acuzații la adresa lui Mădălin Ionescu, vedeta Kanal D, în legătură cu acest subiect, ceea ce distrage atenția publicului de la un subiect cu adevărat grav, și anume tratamentul persoanelor spitalizate. Kanal D va continua să atragă atenția asupra neprofesionalismului întâlnit în rândul unor angajați din sistemul de sănătate românesc”, mai spun reprezentanții Kanal D.

Reprezentanții Kanal D au reacționat după ce Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), a anunțat că s-a autosesizat în cazul televiziunilor Kanal D, B1 TV și România TV, care au difuzat o imagine în care apare o infirmieră, întinsă pe patul de spital alături de Gabriel Cotabiță, urmând ca acest caz să fie analizat de CNA.

„Sesizarea mea va viza Kanal D, B1 TV și România TV, care au difuzat imaginea respectivă. Legislația audiovizualului clarifică cum trebuie să procedeze televiziunile în astfel de situații, în speță nu trebuie să difuzeze fotografii cu persoane aflate în situații sensibile, mai ales persoane care suferă o traumă, cu persoane spitalizate. Televiziunile nu au voie să difuzeze imagini fără acordul persoanelor respective sau, dacă persoanele respective nu sunt în capacitatea de a-și da acordul, nu au voie să le difuzeze fără acordul familiei”, a declarat Valentin Jucan, miercuri, pentru MEDIAFAX.

El a precizat că în cazul lui Gabriel Cotabiță a existat o solicitare publică a familiei cântărețului, care a cerut „ca nicio fotografie și nimic despre starea artistului să nu fie dezvăluit în presă”. „Lucrurile până acum au fost respectate. Din păcate, una dintre televiziuni a desconsiderat apelul familiei și uitați ce s-a produs”, a spus Valentin Jucan.

Pe de altă parte, Valentin Jucan a făcut referire pe contul său de pe rețeaua de socializare Facebook la emisiunea lui Mădălin Ionescu de la Kanal D. Jucan i-a transmis un mesaj dur realizatorului TV, criticându-l că a difuzat imaginea cu Gabriel Cotabiță aflat pe patul de spital.

„Pentru faptul că ai difuzat fotografia cu Gabriel Cotabiță, spitalizat, în ciuda apelului public al familiei acestuia de a nu fi difuzate imagini ale artistului, să îți fie rușine! Ești un om lipsit de scrupule care vine la CNA pentru a se scuza, sau pentru a da vina pe invitații săi… «îndoielnici». Poate, într-o zi, voi publica înregistrarea unei ședințe publice a CNA, să audă și invitații tăi cam cum vorbești despre ei, ca și când ei ar fi singurii responsabili pentru indecența și lipsa de moralitate din emisiunile pe care le realizezi. Spui că Gabriel Cotabiță îți este coleg? Atunci, repet, să îți fie rușine! Ți-ai vândut colegul pentru rating, adică pentru bani”, i-a transmis Valentin Jucan lui Mădălin Ionescu.

Ulterior, Valentin Jucan a mai scris un mesaj pe contul său de Facebook, precizând că a fost contactat de Mădălin Ionescu. „Ceea ce susține realizatorul emisiunii ‘WowBiz’ este că nu are nicio legătură cu publicarea fotografiei în cauză, deși aceasta poartă logo-ul „WowBiz”, logo care, de fapt, aparține site-ului www.wowbiz.ro. Într-adevăr, fotografia nu a fost prezentată în emisiunea realizată de Mădălin Ionescu, care poartă același nume – ‘WowBiz’, ci a fost publicată în cadrul unui buletin de știri al postului KanalD. Cel puțin pentru acest lucru îmi retrag public afirmațiile referitoare la posibilele încălcări ale legislației audiovizuale de către Mădălin Ionescu, în calitate de realizator al emisiunii ‘WowBiz'”, a scris Valentin Jucan.

Totuși, potrivit lui Jucan, „responsabilitatea difuzării fotografiei, în cadrul buletinului de știri, aparține postului Kanal D, acesta făcându-se responsabil de încălcarea legislației în vigoare”.

„Faptul că emisiunea domnului Mădălin Ionescu are aceeași denumire cu a site-ului care a făcut publică fotografia, faptul că postul Kanal D a preluat fotografia din mediul online, faptul că emisiunea realizată de domnul Ionescu este una de tip tabloid (care a fost sancționată de multe ori de Consiliul Național al Audiovizualului) a creat, justificat, o confuzie în rândul publicului. Nu am de unde să știu care este implicarea domnului Ionescu în administrarea site-ului www.wowbiz.ro. Nici nu mă preocupă acest lucru, CNA nefiind responsabil de mediul online. Este problema domniei sale cum gestionează aceste suprapuneri/ dublări de responsabilități și denumiri. Un lucru este cert: Kanal D nu trebuia să difuzeze acea fotografie, chiar dacă a apărut pe internet, chiar dacă era pe site-ul ‘WowBiz’. Emisiunea în cauză va fi analizată de Consiliul Național al Audiovizualului”, a precizat Jucan.

O infirmieră s-a fotografiat în pat lângă Gabriel Cotabiță, când acesta era în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din București, conducerea unității sanitare dispunând efectuarea unei anchete în acest caz, în timpul căreia angajata spitalului a fost suspendată din funcție.

Conducerea Spitalului Floreasca din Capitală s-a autosesizat și a dispus constituirea unei comisii disciplinare în acest caz, după ce în presă au apărut informații și o fotografie în care se vede cum infirmiera stă pe pat, alături de Gabriel Cotabiță, și îl ia în brațe.

Până la finalizarea anchetei, contractul de muncă al infirmierei a fost suspendat, conform prevederilor legale. De asemenea, a fost sesizat Consiliul de Etică al spitalului, pentru a efectua verificări, au precizat reprezentanții Spitalului Floreasca.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide