Kanal D îi dă replica membrului CNA Valentin Jucan. „Nu a fost difuzată vreo știre despre imaginea cu Gabriel Cotabiță”

Kanal D îi dă replica membrului CNA Valentin Jucan. Nu a fost difuzată vreo știre despre imaginea cu Gabriel Cotabiță
Publicat: 30/07/2015, 13:45

„În urma difuzării imaginilor cu Gabriel Cotabiță pe patul de spital, în spațiul public a fost lansată o informație eronată de către Valentin Jucan, membru al CNA (Consiliul Național al Audiovizualului, n.r.). Menționăm că în emisiunea moderată de Mădălin Ionescu nu a fost difuzată nicio știre referitoare la acest subiect, informație ce poate fi verificată foarte ușor”, se arată într-un comunicat remis, miercuri seară, agenției MEDIAFAX de reprezentanții Kanal D.

Potrivit acestora, „subiectul a fost publicat pe wowbiz.ro fără nicio intenție de a-i aduce vreun prejudiciu lui Gabriel Cotabiță și familiei acestuia”.

„Mai mult decât atât, site-ul nu a difuzat imaginea în întregime tocmai pentru a proteja intimitatea lui Gabriel Cotabiță, un artist respectat și apreciat de Kanal D. Subiectul a fost realizat ca un mare semnal de alarmă privind condițiile necorespunzătoare din spital. Este inadmisibil ca un om într-o situație precară de sănătate să aibă parte de un asemenea tratament într-un spital din România. Au fost aduse grave și nefondate acuzații la adresa lui Mădălin Ionescu, vedeta Kanal D, în legătură cu acest subiect, ceea ce distrage atenția publicului de la un subiect cu adevărat grav, și anume tratamentul persoanelor spitalizate. Kanal D va continua să atragă atenția asupra neprofesionalismului întâlnit în rândul unor angajați din sistemul de sănătate românesc”, mai spun reprezentanții Kanal D.

Reprezentanții Kanal D au reacționat după ce Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), a anunțat că s-a autosesizat în cazul televiziunilor Kanal D, B1 TV și România TV, care au difuzat o imagine în care apare o infirmieră, întinsă pe patul de spital alături de Gabriel Cotabiță, urmând ca acest caz să fie analizat de CNA.

„Sesizarea mea va viza Kanal D, B1 TV și România TV, care au difuzat imaginea respectivă. Legislația audiovizualului clarifică cum trebuie să procedeze televiziunile în astfel de situații, în speță nu trebuie să difuzeze fotografii cu persoane aflate în situații sensibile, mai ales persoane care suferă o traumă, cu persoane spitalizate. Televiziunile nu au voie să difuzeze imagini fără acordul persoanelor respective sau, dacă persoanele respective nu sunt în capacitatea de a-și da acordul, nu au voie să le difuzeze fără acordul familiei”, a declarat Valentin Jucan, miercuri, pentru MEDIAFAX.

El a precizat că în cazul lui Gabriel Cotabiță a existat o solicitare publică a familiei cântărețului, care a cerut „ca nicio fotografie și nimic despre starea artistului să nu fie dezvăluit în presă”. „Lucrurile până acum au fost respectate. Din păcate, una dintre televiziuni a desconsiderat apelul familiei și uitați ce s-a produs”, a spus Valentin Jucan.

Pe de altă parte, Valentin Jucan a făcut referire pe contul său de pe rețeaua de socializare Facebook la emisiunea lui Mădălin Ionescu de la Kanal D. Jucan i-a transmis un mesaj dur realizatorului TV, criticându-l că a difuzat imaginea cu Gabriel Cotabiță aflat pe patul de spital.

„Pentru faptul că ai difuzat fotografia cu Gabriel Cotabiță, spitalizat, în ciuda apelului public al familiei acestuia de a nu fi difuzate imagini ale artistului, să îți fie rușine! Ești un om lipsit de scrupule care vine la CNA pentru a se scuza, sau pentru a da vina pe invitații săi… «îndoielnici». Poate, într-o zi, voi publica înregistrarea unei ședințe publice a CNA, să audă și invitații tăi cam cum vorbești despre ei, ca și când ei ar fi singurii responsabili pentru indecența și lipsa de moralitate din emisiunile pe care le realizezi. Spui că Gabriel Cotabiță îți este coleg? Atunci, repet, să îți fie rușine! Ți-ai vândut colegul pentru rating, adică pentru bani”, i-a transmis Valentin Jucan lui Mădălin Ionescu.

Ulterior, Valentin Jucan a mai scris un mesaj pe contul său de Facebook, precizând că a fost contactat de Mădălin Ionescu. „Ceea ce susține realizatorul emisiunii ‘WowBiz’ este că nu are nicio legătură cu publicarea fotografiei în cauză, deși aceasta poartă logo-ul „WowBiz”, logo care, de fapt, aparține site-ului www.wowbiz.ro. Într-adevăr, fotografia nu a fost prezentată în emisiunea realizată de Mădălin Ionescu, care poartă același nume – ‘WowBiz’, ci a fost publicată în cadrul unui buletin de știri al postului KanalD. Cel puțin pentru acest lucru îmi retrag public afirmațiile referitoare la posibilele încălcări ale legislației audiovizuale de către Mădălin Ionescu, în calitate de realizator al emisiunii ‘WowBiz'”, a scris Valentin Jucan.

Totuși, potrivit lui Jucan, „responsabilitatea difuzării fotografiei, în cadrul buletinului de știri, aparține postului Kanal D, acesta făcându-se responsabil de încălcarea legislației în vigoare”.

„Faptul că emisiunea domnului Mădălin Ionescu are aceeași denumire cu a site-ului care a făcut publică fotografia, faptul că postul Kanal D a preluat fotografia din mediul online, faptul că emisiunea realizată de domnul Ionescu este una de tip tabloid (care a fost sancționată de multe ori de Consiliul Național al Audiovizualului) a creat, justificat, o confuzie în rândul publicului. Nu am de unde să știu care este implicarea domnului Ionescu în administrarea site-ului www.wowbiz.ro. Nici nu mă preocupă acest lucru, CNA nefiind responsabil de mediul online. Este problema domniei sale cum gestionează aceste suprapuneri/ dublări de responsabilități și denumiri. Un lucru este cert: Kanal D nu trebuia să difuzeze acea fotografie, chiar dacă a apărut pe internet, chiar dacă era pe site-ul ‘WowBiz’. Emisiunea în cauză va fi analizată de Consiliul Național al Audiovizualului”, a precizat Jucan.

O infirmieră s-a fotografiat în pat lângă Gabriel Cotabiță, când acesta era în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din București, conducerea unității sanitare dispunând efectuarea unei anchete în acest caz, în timpul căreia angajata spitalului a fost suspendată din funcție.

Conducerea Spitalului Floreasca din Capitală s-a autosesizat și a dispus constituirea unei comisii disciplinare în acest caz, după ce în presă au apărut informații și o fotografie în care se vede cum infirmiera stă pe pat, alături de Gabriel Cotabiță, și îl ia în brațe.

Până la finalizarea anchetei, contractul de muncă al infirmierei a fost suspendat, conform prevederilor legale. De asemenea, a fost sesizat Consiliul de Etică al spitalului, pentru a efectua verificări, au precizat reprezentanții Spitalului Floreasca.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping