Katie Holmes și Tom Cruise au ajuns la o înțelegere în privința divorțului

Katie Holmes și Tom Cruise au ajuns la o înțelegere în privința divorțului
Publicat: 10/07/2012, 11:45
Actualizat: 03/07/2013, 19:45

Actorii americani Tom Cruise și Katie Holmes au semnat un acord amiabil prin care rezolvă chestiunea divorțului, la mai puțin de două săptămâni după ce și-au anunțat despărțirea, și par să rămână discreți în privința rolului jucat de cultul scientologic în eșecul mariajului lor, relatează AFP.

„Chestiunea e rezolvată, iar acordul a fost semnat. Suntem încântați pentru Katie și familia ei”, a declarat Jonathan Wolfe, avocatul actriței Katie Holmes, într-un comunicat făcut public luni.

„Mulțumim avocaților lui Tom (Cruise) pentru profesionalismul lor, care a permis să ajungem la această soluție rapidă”, a adăugat el, fără să ofere alte precizări.

Katie Holmes, în vârstă de 33 de ani, a anunțat pe 29 iunie că a inițiat procedura prin care a solicitat divorțul de Tom Cruise.

Actorul, care a împlinit săptămâna trecută vârsta de 50 de ani, s-a declarat „întristat” din cauza divorțului, care se pare că l-a luat prin surprindere.

Cuplul s-a căsătorit într-un castel italian în 2006. Pentru Tom Cruise, acesta este cel de-al treilea divorț. Actorul a fost căsătorit în trecut cu actrițele Mimi Rogers (1987-1990) și Nicole Kidman (1990 – 2001). Cu cea din urmă, Cruise a adoptat doi copii – Isabella (19 ani) și Connor (17 ani).

Acordul amiabil la care au ajuns Tom Cruise și Katie Holmes ar trebui să pună capăt „bătăliei” mediatice în care s-au implicat în ultimele zile apropiații celor doi actori.

Katie Holmes și Tom Cruise au publicat de altfel, luni, un comunicat comun în care au insistat asupra voinței lor de a-și proteja fiica, Suri, în vârstă de șase ani. „Vrem să colaborăm în calitate de părinți, spre binele fiicei noastre. Dorim să păstrăm doar pentru noi acele subiecte care au legătură doar cu familia noastră”.

Cei doi actori își exprimă totodată „respectul reciproc” pentru „credințele fiecăruia”. Acest termen pare a fi o aluzie la biserica scientologică, o organizație religioasă controversată din care face parte Tom Cruise în calitate de membru eminent al acesteia, și care pare a se afla în centrul problemelor din cuplul Cruise-Holmes.

Crescută în religia catolică, Katie Holmes s-a alăturat cultului scientologic după ce l-a cunoscut pe Tom Cruise.

Dar, potrivit presei americane, rolul cultului scientologic în educația micuței Suri s-ar afla la originea procedurii de divorț lansate de Katie Holmes, care se teme ca această congregație să nu o considere de acum înainte o amenințare și să înceapă să o urmărească și să o supravegheze.

Organizația religioasă a dezmințit formal astfel de practici, iar câțiva dintre prietenii lui Tom Cruise au spus că divorțul nu are nimic de-a face cu organizația.

Însă, despre acest subiect, ca și despre altele, Katie Holmes și Tom Cruise nu fac – la fel ca avocații lor – alte precizări.

Detaliile financiare ale acordului semnat sunt după câte se pare protejate prin clauze de confidențialitate draconiene, în condițiile în care Tom Cruise face parte dintre actorii cei mai influenți și cei mai bine plătiți de la Hollywood.

Întrebat în legătură cu acordul semnat, agentul de presă al starului, Amanda Lundberg, a răspuns: „E o chestiune privată”.

Site-ul TMZ.com, specializat în postarea de informații despre celebrități, anunța însă luni că acest document „extrem de complicat” a încredințat actriței Katie Holmes custodia principală asupra micuței Suri, în timp ce Tom Cruise va beneficia de un drept de vizită.

Acordul include totodată și restricții, în cazul în care fiica cuplului va fi inițiată în chestiuni religioase, inclusiv în scientologie, adaugă TMZ.com.

Relația celor doi, botezați de presă TomKat, care au avut o luxoasă nuntă organizată la un castel italian, în noiembrie 2006, a fost urmărită îndeaproape de media încă de la începuturi, din 2005.

Pe atunci, Holmes era o actriță în ascensiune la Hollywood, fiind cunoscută pentru rolul din serialul TV „Dawson’s Creek”.

Cruise, cu 16 ani mai în vârstă ca ea, era unul dintre cei mai bine plătiți actori de la Hollywood, care avea la activ numeroase superproducții cu succes de casă, de la „Top Gun” (1986) până la filmele din seria „Misiune: Imposibilă”, care a debutat în 1996.

A cerut-o în căsătorie în vârful turnului Eiffel din Paris și apoi a avut loc faimoasa scenă din emisiunea lui Oprah Winfrey, când Tom Cruise a început să sară pe canapea și să-și strige dragostea pentru Holmes în fața a milioane de telespectatori. În schimb, nimic din comportamentul lor recent nu prevestea acest divorț.

Tom Cruise este unul dintre cei mai cunoscuți actori de film. Pe lângă hiturile de box office, precum cele din seria „Misiune: Imposibilă”, Cruise are în palmares și filme îndreptate spre cinematograful de artă: „Magnolia” (1999), „Cu ochii larg închiși/ Eyes Wide Shut”, ultimul film al lui Stanley Kubrick (1999), și „Deschide ochii/ Vanilla Sky” (2001).

În afară de cariera sa cinematografică, Tom Cruise este celebru pentru că este un membru marcant al cultului scientologic, considerat o sectă în multe țări europene. Acesta a fost fondat în Statele Unite, în 1954, de scriitorul de literatură SF Lafayette Ron Hubbard (1911 – 1986), care a pretins că oamenii poartă în ei urme ale unei vechi civilizații extraterestre. Cultul are statut de întreprindere comercială și milioane de adepți pe care preferă să-i recruteze din cercurile sociale influente. Adepții trebuie să doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice.

Holmes, care a mai jucat în lungmetrajul „Batman – Începuturi/ Batman Begins” din 2005, a filmat anul trecut o miniserie TV inspirată din viața lui Jacqueline Kennedy.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Toți proprietarii de apartamente cu DOUĂ CAMERE au fost avertizați. Anunțul venit marți, 7 MAI
România, marcată de ploi abundente. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani