L-au înjurat cu toții că a parcat în stația RATB, dar nu știau un lucru. Care este explicația șoferului: „Mașina mea era parcată la 30 de metri”

Fotografia cu mașina unui șofer bucureștean care parcase într-un refugiu acoperit al unei stații RATB de pe bulevardul Iancu de Hunedoara, pentru a scăpa de nămeții care acopereau locurile de parcare de pe carosabil, a făcut înconjurul internetului, stârnind furie. Șoferul, pe nume Andrei Olah, a explicat pe Facebook cum au stat de fapt lucrurile. Refugiul unde parcase nu mai este de fapt o stație RATB, aceasta fiind mutată de 2-3 ani la zeci de metri distanță. RATB nu s-a obosit însă să mute și refugiul, susține șoferul care locuiește în blocul din apropiere. Șoferul explică faptul că a fost nevoit să parcheze acolo pentru a nu bloca traficul, nămeții formați de la deszăpezirea benzilor de circulație făcâd practic imposibilă parcarea mașinilor locatarilor din zonă. El susține că refugiul respectiv nu mai este folosit de ani de zile și dă vina pe autorități pentru că nu iau măsuri precum strângerea zăpezii, pentru a nu se mai ajunge la astfel de situații.

Șoferul bucureștean care a fost blamat de mii de oameni pe internet, pentru că și-a parcat mașina într-un refugiu acoperit, pentru călătorii RATB, a venit cu explicații, arătând că situația nu a stat așa și că nu este vina sa că s-a ajuns aici.

Andrei Olah arată că locuiește împreună cu soția și cu cei doi copii în blocul din spatele stației RATB care se vede în fotografie, de pe bulevardul Iancu de Hunedoara, din apropierea Guvernului, și își cere scuze pentru „neplăcerile” pricinuite de parcarea mașinii sale, gest pe care ține însă să îl explice și care consideră că a creat nejustificat un subiect de dezbatere, inclusiv cu implicarea autorităților.

„Astăzi s-au efectuat măsurători exacte din care rezultă că mașină mea era parcată la 30 metri față de stația RATB (distanța legală față de stație fiind de 25 m), așa cum puteți vedea în pozele atașate acestei postări. Refugiul RATB trebuia să fie mutat în urmă cu cca 2-3 ani, odată cu stația de autobuz pentru a putea adăposti călătorii, însă acest lucru nu s-a întâmplat, din aceeași nepăsare ca și cea pentru ridicarea zăpezii acumulate sau curățarea stației reale, (a se vedea în poză cum arată stația din spatele Guvernului României!!!) pe care nu mașina mea a blocat-o, ci munții de zăpadă care sunt încă în acea stație”, scrie șoferul nervos că a fost înjurat de mii de oameni pe internet.

El arată că refugiul uitat de RATB la 30 de metri de stația reală nu mai este folosit de călători, pentru că aceștia nu vor să fie nevoiți să alerge apoi după autobuzul care trage în stația aflată la distanță. Olah mai scrie că de obicei pe bulevardul respectiv se parchează paralel cu bordura, pe prima bandă a carosabilului, însă autoritățile care au deszăpezit bulevardul au lăsat nămeții pe margine, făcând imposibilă parcarea. El mai spune că românii care l-au criticat au uitat că trăiesc într-un oraș în care au obligații, dar nu și drepturi sau respect.

„Consider că atenția îndreptată asupra modului în care am parcat mașina a fost una exagerată, afectând dreptul meu la imagine și aducând injurii la propria persoană și familiei mele, din cauza intensei mediatizări nejustificate a unei poze „virale”, fără a se vedea de fapt esența problemei reale: trăim într-un oraș în care avem obligații, dar nu și drepturi sau respect. Spun asta pentru că în dimineața zilei de miercuri, chiar eu am deszăpezit acel loc de parcare, din fața refugiului RATB, unde aveam mașină parcată, așa cum eu sau oricare dintre vecinii mei de bloc, am parcat mașină în fiecare zi, în fiecare anotimp. După o muncă de câteva zeci de minute, ca și toți ceilalati, am reușit să ies cu mașina, iar seara când am revenit acasă cu copiii de la grădiniță, am constatat că locul de parcare, de mine deszăpezit, fusese umplut cu nămeți de zăpadă adunată acolo de către mașinile de deszăpezire, care au trecut cu lamele, nelăsând posibilitatea de a parca normal mașina, paralel cu bordura, singura modalitate de a putea coborî din mașină împreună cu copiii, fiind aceea de a parca atipic, fără a bloca banda de mers pe care fluxul de mașini este unul important”, explică șoferul.

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
Doliu uriaș în România. Un nume celebru a murit la Terapie Intensivă, răpus de Covid-19
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Anunțul făcut de Lidl pe care nu-l mai găsești nicăieri în România. Ce se va...
Misterul paturilor de ATI, lămurit de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Situaţia locurilor la Terapie...
„Tatăl Nostru” se modifică, începând de duminică, la slujbele catolice. Versetul care a fost schimbat
Zăvo l-a dat de gol! Ce făcea Pepe în pat, în timpul partidelor de amor....
Raluca Pastramă l-a înșelat pe Pepe! Dovezile depuse de artist la Tribunal: „Am fost informat....
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
Prăjitură cu mere și scorțișoară, făcută cu foi de casă. Durează foarte puțin și e...
Alexandru Rafila, anunț BOMBĂ despre deschiderea școlilor: „Nu putem ţine un copil în faţa unui...
imagini spitalul matei balș
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Motivul pentru care un român a renunţat la viaţa într-unul dintre cele mai mari oraşe...
Ana Baniciu s-a mutat cu iubitul ei. Raluka a dat-o de gol pe prietena ei:...
Inchide