La prima vedere, acești teniși par relativ banali. Detaliul incredibil din spatele procesului de producție

Publicat: 24/04/2018, 16:38

„Am descoperit că guma este făcută din cauciuc sintetic. Prin segmentarea acestor proprietăți, putem realiza un nou tip de cauciuc”, spune Anna Bullus, directorul și designerul de la Gumdrop, citat de theverge.com.

Potrivit proiectului, 1.650 tone de gumă ajung pe trotuarele din Amsterdam, în fiecare an și costul curățeniei ajunge la milioane de dolari. Proiectul folosește 1 kg de gumă la fiecare patru perechi de teniși.

Guma reciclată provine de pe străzile Amsterdamului. Compușii Gum-Tec – sub formă de granule – sunt inserați în talpa tenișilor, care include și o hartă a orașului.

Gumshoe este prima pereche de teniși de acest tip din lume. Dincolo de talpa inovatoare a adidașilor, restul este realizat din piele. De asemenea, producătorii caută o metodă prin care clienții să poată recicla și înlocui talpa adidașilor, contra unei taxe. Creatorii tenișilor vor să extindă proiectul și în alte orașe olandeze.

Pantofii sport sunt disponibili în culorile roz sau negru cu roșu. Produsul va fi disponibil începând cu luna iunie, la un preț de 190 de euro perechea.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult