Lars von Trier și M.Night Shyamalan revin cu două filme dark

Redactor:
Razvan Tupa
Lars von Trier și M.Night Shyamalan revin cu două filme dark
Cinema. Premierele weekend-ului 18 ianuarie 2019. Vezi imagini din filmele săptămânii.

Controversatul regizor danez Lars von Trier continuă să exploreze tenebrele sufletului uman în ultimul său film, „Casa pe care Jack a construit-o/ The House That Jack Built„. De această dată, descrie povestea unui criminal în serie, cu obsesia de a-și prezenta ororile comise drept opere de artă. Cu Matt Dillon, Bruno Ganz și Uma Thurman, filmul impresionează prin detaliile care construiesc un tulburător portret al demenței.

Bruce Willis este din nou pe genericul unui film al regizorului de origine indiană M. Night Shyamalan, după „Al șaselea simț”, în care tot supranaturalul este elementul principal. De această dată, ajutat și de interpretările deosebite ale lui Samuel L. Jackson și James McAvoy, povestea din „Glass” aduce în registru negativ tema supereroilor, atât de la modă în ultimii ani pe ecrane.

Cu Charlie Hunnam și Rami Malek (ajuns printre vedetele hollywoodiene de interpretarea rolului lui Freddie Mercury din „Bohemian Rhapsody”), regizorul Michael Noer propune ecranizarea uneia din cele mai cunoscute romane de aventuri din literatură: „Papillon„. Povestea lui Henri Charriere, despre un om închis pe nedrept într-o închisoare izolată pe Insulal Diavolului, în mijlocul mării a aprins imaginația adolescenților din mai multe generații, dar a fost adaptată o singură dată pentru marele ecran, în 1973, avându-i în rolurile principale pe Steve McQueen și Dustin Hoffman.

Mark Wahlberg și Rose Byrne sunt protagoniștii comediei „Familie de-a gata/ Instant Family„, în care o familie de tineri caută să înfieze un copil și se aleg cu trei. Umorul poate să doară mai ales că nimeni nu e obișnuit să fie părinte dintr-o dată. Doar copiii merg la sigur.

Copiii nu sunt uitați: îi așteaptă „Asterix: Secretul poțiunii magice / Astérix: Le secret de la potion magique”. De această dată, cei doi eroi francezi au de căutat în întreaga Galie un tânăr care să poată să învețe cum se prepară poțiunea magică pe baza căreia satul lor a rezistat în fața romanilor. Cum Panoramix, bătrânul druid care se ocupa în mod obișnuit cu pregătirea substanței care i-a făcut pe gali invulnerabili, își rupe glezna, atât romanii cât și un vrăjitor rău, Sulfurix, încearcă să pună mâna pe formula secretă.

 

Inchide