Laurențiu Duță de la 3 Sud-Est a ajuns la spital cu hemoragie internă și esofagul perforat din cauza unei furculițe din plastic

Redactor:
Gandul
Laurențiu Duță de la 3 Sud-Est a ajuns la spital cu hemoragie internă și esofagul perforat din cauza unei furculițe din plastic
Laurențiu Duță, solistul trupei 3 Sud-Est a ajuns de urgență la spital cu hemoragie internă și esofagul perforat, în urmă cu două săptămâni. Artistul a povestit pe Facebook că a trecut prin clipe de coșmar din cauza unei banale furculițe de plastic.

Laurențiu Duță trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul reprezentat de furculițele din plastic. Un astfel de tacâm i-a pus viața în pericol chiar în seara în care trebuia să concerteze la Pitești alături de colegii din Trupa 3 Sud-Est.

Artistul a povestit pe Facebook cum și-a comandat mâncare în timp ce se afla la un hotel din Pitești. În timp ce servea, furculița s-a rupt și o bucată ascuțită s-a înfipt în esofag:

„MARE ATENTIE la tacamurile din plastic cu precadere la cele albe. Din cauza faptului că sunt din ce iî ce mai subțiri sunt un real pericol pentru sănatatea noastra. Eu am pățit-o in urmă cu două saptamani in seara dinaintea unui concert 3 Sud Est in Pitesti. Am comandat mancare la hotelul unde eram cazat si in timp ce serveam, furculita din plastic s-a rupt si o bucata ascutita din ea s-a infipt in esofag. Am ajuns la spitalul de urgenta din Pitesti dar acolo neavand endoscop, decat in timpul zilei, a trebuit să plec imediat spre Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti unde prin endoscopie mi s-a extras bucatica de plastic din esofag.
M-am recuperat rapid si concertul l-am reprogramat dupa doua zile.
Situatia putea fi mai gravă daca bucata de plastic ingerata ajungea in stomac astfel putand provoca o perforatie intestinala.
Am scris aceste randuri ca un avertisment in speranta ca acest tip de tacamuri albe din plastic foarte subtire sa nu mai fie comercializat pentru ca reprezinta un real pericol pentru fiecare dintre noi”, a scris Laurențiu Duță pe Facebook.

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului a declarat, vineri, la Digi 24, că a fost oprită activitatea producătorului respectiv, pentru o perioadă de până la șase luni, „pentru condiții de igienă precară și pentru un loc care era la limita insalubrității”.

„Foarte important este că în pungile în care aceste tacâmuri sunt ambalate ar trebui să apară măcar o serie de avertizări legate de cui să le lăsăm la îndemână, mai ales nu copiilor, de temperaturile la care acestea nu mai au aceleași caracteristici și pot deveni toxice prin ingerarea substanțelor dezvoltate la temperaturi înalte. Sunt o sumă de motive pentru care această autoritate a luat deja măsuri destul de drastice”, a declarat președintele ANPC/

 

Tags:
Inchide