Leonardo DiCaprio, criticat de PETA pentru o scenă cu un cimpanzeu, în ”The Wolf of Wall Street”

Leonardo DiCaprio, criticat de PETA pentru o scenă cu un cimpanzeu, în ''The Wolf of Wall Street''
Publicat: 24/12/2013, 17:00
Actualizat: 21/03/2014, 12:05

Organizația PETA l-a criticat pe Leonardo DiCaprio pentru o scenă din filmul ”Lupul de pe Wall Street” (2013), în care starul american joacă alături de un cimpanzeu, și a emis o petiție în care actorul este îndemnat să nu mai filmeze vreodată alături de primate, conform dailymail.co.uk.

PETA susține că decizia lui DiCaprio de a filma alături de o primată perpetuează cruzimea la adresa animalelor, organizația adresând în acest sens o petiție, semnată până luni de peste 40.000 de fani.

„Te rugăm să pledezi pentru încetarea pentru totdeauna a folosirii marelor primate pentru filmări”, se arată în petiția organizației.

În scena respectivă, un cimpanzeu, pe nume Chance, animalul de companie al lui Jordan Belfort, personajul interpretat de DiCaprio, merge pe patine cu rotile, îmbrăcat într-o bluză cu guler și pantaloni marinărești, în timpul unei petreceri a firmei de brokeraj deținută de Belfort.

„PETA speră ca, data viitoare când Leonardo DiCaprio va mai primi un scenariu cu o «maimuță-actor», își va aminti că aceste animale sensibile sunt răpite de la mamele lor după naștere și sunt supuse abuzurilor fizice, și, de asemenea, va cere rescrierea scenariului”, a declarat într-un comunicat primatologul Julia Galluci, din partea organizației.

La începutul lunii, un alt grup pentru protecția animalelor, The Friends of Animals, a declarat că intenționează să boicoteze premiera de gală a peliculei lui Martin Scorsese „Lupul de pe Wall Street”, ce a avut loc pe 17 decembrie la New York, deoarece cimpanzeul Chance folosit la filmări ar putea suferi tulburări comportamentale în urma acestei experiențe.

Lungmetrajul „Lupul de pe Wall Street”, în regia lui Martin Scorsese, nominalizat la Globurile de Aur 2014 la categoria „cea mai bună comedie sau musical”, va avea premiera în cinematografele din România pe 10 ianuarie.

Filmul este bazat pe bestsellerul cu același titlu scris de Jordan Belfort, în 1990, în care este urmărit destinul unui tânăr, din anii ’80 (când devine milionar) până în anii ’90 (când cariera lui este zdruncinată și ajunge să fie condamnat la închisoare).

Leonardo DiCaprio și Martin Scorsese au mai colaborat la peliculele „Bandele din New York” (2002), „Aviatorul” (2004), „Cârtița” (2006) și „Shutter Island” (2010).

Leonardo DiCaprio, în vârstă de 39 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentați actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără „What’s Eating Gilbert Grape” (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, și „Jurnalul unui baschetbalist” (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în „Romeo și Julieta”, în 1996. În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalități. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviației Howard Hughes, în „Aviatorul”, care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele trei nominalizări la premiile Oscar. Actorul a mai jucat în „Cârtița” (2006) și „Shutter Island” (2010), regizate de Marin Scorsese, dar și în filmul lui Christopher Nolan – „Începutul/ Inception”, lansat în cinematografe în 2010. Totodată, în anul 2011, Leonardo DiCaprio a jucat în „J. Edgar”, în regia lui Clint Eastwood. Actorul a putut fi văzut de curând în cinematografe în filmul „Marele Gatsby”, o ecranizare de excepție a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase