Leonardo DiCaprio îl atacă direct pe Trump. Ce le-a cerut celor 17 milioane de fani de pe Facebook

Leonardo DiCaprio îl atacă direct pe Trump. Ce le-a cerut celor 17 milioane de fani de pe Facebook
Publicat: 06/06/2017, 12:30
Actualizat: 07/06/2017, 19:04

Vedeta filmului ‘The Revenant’, activist de mediu cunoscut, nu a ezitat să își manifeste pe rețelele de socializare dezaprobarea față de decizia controversată a președintelui american Donald Trump, luată săptămâna trecută, dar actorul a transmis și un mesaj de încurajare și de speranță.

Donald Trump, președintele SUA, a anunțat pe 1 iunie decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, cerând modificarea tratatului.

„Astăzi, viitorul planetei noastre a fost amenințat de decizia nepăsătoare a președintelui Donald Trump de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris”, a transmis DiCaprio celor 17 milioane de fani ai săi, de pe Facebook. „Viitorul nostru pe această planetă este astăzi mai fragil ca niciodată. Pentru americani și cei din comunitatea globală care caută lideri mai puternici pe chestiuni ce țin de climă, acest gest este profund descurajator”, a adăugat el.

El a încheiat prin încurajarea fanilor săi să ia poziție față de această decizie și să folosească variate platforme pentru a lupta pentru supraviețuirea planetei: „Astăzi, mai mult ca niciodată, trebuie să fim hotărâți să rezolvăm problema schimbărilor climatice, și să îi somăm pe acei lideri care nu cred în argumentele științifice sau în adevărurile empirice. E vremea ca toți să acționăm, să ne organizăm, să luptăm și să ne canalizăm energia în acțiuni politice la nivel local”.

La începutul anului, DiCaprio, câștigător al premiului Oscar, a participat la Marșul Oamenilor pentru Climă, ținut în semn de protest față de unele decizii politice și planuri ale lui Trump privitoare la SUA în domeniul climatic.

Leonardo DiCaprio nu este singurul care și-a exprimat pozițiile față de decizia lui Trump. Lideri mondiali au reacționat față de decizia sa, mai ales că aproape 200 de țări au semnat Acordul de la Paris, în afară de Nicaragua și Siria.

Actorul, care a câștigat un Oscar, este un militant al combaterii schimbărilor climatice și al protejării faunei, iar documentarul său recent „Before the Flood” tematizează pericolul pe care îl trăiește omenirea din cauza acestor fenomene.

Documentarul „Before the Flood”, pe care actorul american l-a produs și în care a jucat, a fost regizat de câștigătorul premiului Oscar, Fisher Stevens. Filmul îl înfățișează pe actorul Leonardo DiCaprio călătorind în lume și întâlnindu-se cu numeroase persoane importante, inclusiv Papa Francis și John Kerry, pentru a explora consecințele profunde și complexe ale schimbărilor climatice.

„Sunt procupat de problemele de mediu,” a declarat DiCaprio pentru Rolling Stone în ianuarie: „Nu există nici măcar câteva ore pe zi în care să nu mă gândesc la această problemă. Este o chestiune pe termen lung. Nu e vorba de ‘extratereștri care ne invadează planeta săptămâna viitoare și trebuie să ne mobilizăm să ne apărăm țara,” ci este acest lucru inevitabil și atât de înspăimântător.”

De-a lungul anilor, DiCaprio a donat cel puțin 30 de milioane de dolari fonduri pentru a sprijini negocierile Națiunilor Unite asupra problemelor climatice, pentru a proteja recifele de corali, tigrii și a-i face pe oameni să conștientizeze la nivel mondial pericolele schimbărilor climatice.

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentați actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil-minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără „What’s Eating Gilbert Grape” (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, și „Jurnalul unui baschetbalist” (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în „Romeo și Julieta”, în 1996, și, mai ales, în blockbusterul „Titanic”, în 1997.

Actorul a mai jucat în „Bandele din New York” (2002), „Cârtița” (2006) și „Shutter Island” (2010), regizate de Marin Scorsese, dar și în filmul lui Christopher Nolan – „Începutul/ Inception”, lansat în cinematografe în 2010. Actorul a putut fi văzut în 2013 în cinematografe în filmul „Marele Gatsby”, o ecranizare de excepție a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann, și în „Lupul de pe Wall Street”, în regia lui Martin Scorsese, într-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar într-o categorie de interpretare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai. Care a fost cea mai scumpă comandă?