Locuința din Londra a legendarului chitarist Jimi Hendrix, transformată în muzeu

Locuința din Londra a legendarului chitarist Jimi Hendrix, transformată în muzeu
Publicat: 31/12/2013, 19:07
Actualizat: 30/07/2014, 15:01

Casa din Londra în care a locuit legendarul chitarist Jimi Hendrix va fi transformată în muzeu, scopul acestuia fiind de a ilustra viața excentrică a artistului, informează contactmusic.com.

Municipalitatea și fanii au obținut un împrumut în valoare de 1,8 milioane de dolari (1,2 milioane de lire sterline) pentru a reamenaja parțial mansarda de pe Brook Street, din Londra, unde Jimi Hendrix a locuit împreună cu iubita sa Kathy Etchingham, începând din 1968.

Noul muzeu va prezenta obiecte personale ale lui Jimi Hendrix și suvenire din cariera sa. De asemenea, clădirea va fi restaurată pentru a arăta ca în perioada în care chitaristul a locuit acolo.

O placă comemorativă albastră dedicată artistului american Jimi Hendrix a fost amplasată pe casa din Londra în 1997.

Erou al legendarului concert de la Woodstock din august 1969, Jimi Hendrix, născut pe 27 noiembrie 1942, este considerat unul dintre cei mai mari chitariști din istoria muzicii rock.

Stilul său, nou la acea vreme, de a cânta la chitara electrică a influențat majoritatea chitariștilor moderni. Din cauza vieții dezordonate, Hendrix a lăsat în urma lui puține înregistrări de calitate, multe dintre discurile sale care circulă pe piață fiind piratate din concerte. În 2003, el a fost numit de revista Rolling Stone „cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase