Luminița Gheorghiu și Ana Ularu sunt mamă și fiică în filmul „Sunt o babă comunistă”

Redactor:
Oana Ghita
Luminița Gheorghiu și Ana Ularu sunt mamă și fiică în filmul „Sunt o babă comunistă”
Luminița Gheorghiu și Ana Ularu, două actrițe apreciate la nivel internațional, joacă împreună în același proiect cinematografic, revenind pe marile ecrane, din 23 august, în cel mai recent film regizat de Stere Gulea, "Sunt o babă comunistă", informează MediaPro Distribution.

Luminița Gheorghiu și Ana Ularu, două actrițe apreciate la nivel internațional, joacă împreună în același proiect cinematografic, revenind pe marile ecrane, din 23 august, în cel mai recent film regizat de Stere Gulea, „Sunt o babă comunistă”, informează MediaPro Distribution.

A câștigat premiul Los Angeles Film Critics Association pentru cea mai bună actriță în rol secundar, pentru interpretarea din „Moartea domului Lăzărescu” (2007), a avut rolul principal în filmul „Poziția copilului”, de Călin Netzer, premiat cu Ursul de Aur la Berlin anul acesta, dar Luminița Gheorghiu a declarat cu modestie că niciun premiu primit vreodată n-a schimbat-o, ba, din contră, l-a simțit ca pe o responsabilitate în plus pentru ca fiecare rol să iasă perfect.

Ana Ularu, una dintre cele mai promițătoare tinere actrițe ale României, o interpretează pe Alice cea temperată și familistă. În ciuda faptului că, în 2012, a câștigat la Festivalul de la Berlin trofeul Shooting Stars, Ana își păstrează realismul. „În meseria asta, azi lucrezi și numele tău e pe buzele tuturor, iar a doua zi te uită”, spune aceasta.

Viața liniștită de provincie a soților Emilia și Țucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Statele Unite, împreună cu logodnicul ei american. Ceea ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situație complicată și în același timp amuzantă. Părinții fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, așa că sunt dispuși la orice sacrificiu pentru ca viitoarea familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

Pe 16 august, editura Polirom lansează în librăriile din toată țara bestsellerul semnat de Dan Lungu „Sînt o babă comunistă!”, în ediție limitată. Romanul care a inspirat acțiunea comediei regizate de Stere Gulea este una dintre cele mai traduse cărți românești de după 1989, ediția în limba franceză fiind dublu nominalizată la premiile europene Jean Monnet în 2008.

O producție MediaPro Pictures, filmul „Sunt o babă comunistă” va fi lansat de MediaPro Distribution, pe 23 august, în cinematografele din toată țara.

Inchide