Mâncărurile preferate ale dictatorilor: Ce-i plăcea cel mai mult lui Ceaușescu să mănânce / Hitler era obligat să țină regim, pentru că suferea de flatulență

Redactor:
Alexandru Coman
Mâncărurile preferate ale dictatorilor: Ce-i plăcea cel mai mult lui Ceaușescu să mănânce / Hitler era obligat să țină regim, pentru că suferea de flatulență
Dictatorul Nicolae Ceaușescu

Cei mai mulți dictatori au avut un regim de viață echilibrat, iar în ceea ce privește dietele alimentare, și acestea erau alese cu atenție. De exemplu, Adolf Hitler era vegetarian, iar lui Nicolae Ceaușescu îi plăcea foarte mult peștele românesc!

Scriitoaele americane Victoria Clark şi Melissa Scott au dezvăluit în carte „Dictators’ Dinners: A Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants” că Adolf Hitler a fost vegetarian și a trecut la acest regim din motive medicale. Cel mai sângeros om din istorie suferea de flatulență și constipație cronică, afecțiuni pentru care lua aproape 30 de pasitle pe zi.

Lui Nicolae Ceaușescu îi plăcea și musacaua de legume

Pe de altă parte, dicatorul italian Benito Mussolini, „prietenul” lui Hitler, mânca foarte mult usturoi și credea că prin acest mod prevenea bolile de inimă. În ceea ce privește desertul, dictatorul italian prefera ciambellone, scrie clickpentrufemei.ro.

Scriitoarele mai arată că dicatatorului român Nicolae Ceaușescu îi plăcea foarte mult musacaua de legume cu ouă și smântână, dar și crap românesc în aspic sau piftia de crap.

De altfel, lui Nicolae Ceaușescu îi plăcea să ducă un regim de viață bun, cu multe vacanțe în locuri de relaxare în care majoritatea românilor nu aveau acces, cum este lacul Snagov.

Soții Ceaușescu aveau case de protocol și pe litoral și la munte și în alte zone turistice. Astfel că, cei doi conducători aveau de unde alege când venea vorba despre concedii.

Unde își petrecea Ceaușescu vacanțele

Timp de aproximativ 20 de ani, o vilă pe malul Lacului Snagov a reprezentat reședința de weekend a soților Ceaușescu. Dicatotorul își petrecea timpul cu vaporul pe Lacul Snagov, sau pe terenul de volei din apropierea vilei.

În vacanța de iarnă, Ceaușescu prefera să meargă la munte, unde îl aștepta vila din Predeal. Vila a fost construită în anii ”20 și reprezenta una dintre primele construcții de agrement din zonă. În 1950, vila a devenit prima reședință de protocol din Predeal pe care a avut-o Ceaușescu înainte de preluarea puterii. După 1965, în anul în care Nicolae Ceaușescu a devenit secretar general al PCR, vila de protocol a trecut în administrația Întreprinderii Economice de Odihnă.

O altă vilă în zonă montană, în care obișnuia să-și petreacă Ceaușescu concediile este Cabana Paltinul, construită după 1970, în acleași timp cu șoseaua Transfăgărășeanul. Dictatorului îi plăcea să meargă la Paltinul pentru a vâna capre negre. Ceaușescu era un vânător pasionat, iar din informațiile vremii ar fi obținut 398 de medalii pentru succesele sale în partidele de vânătoare

 

 

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
S​tandard&Poor’s păstrează ratingul României, dar perspectiva nu este pozitivă. Cîțu: „Victorie! Am reușit imposibilul!”
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Veste GENIALĂ! Medicamente gratuite și compensate! Cine va beneficia de ele
Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban. Ce se întâmplă...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Aceste semne zodiacale sunt foarte narcisiste. Taurul încerca întotdeauna să se dovedească că este mai...
Inchide